Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Belediye ve halk otobüslerine binemiyoruz. Neler yapabiliriz?

fikret kara

Yeni Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar hiç düşündünüz mü, belediye otobüsleri ve halk otobüslerini. bence onlar engellileri düşünmüyor. nedeni ise anlamakta güçlük cektiğim ön ve arka orta kapılarının ortalrına koydukları demirler. biz engelli insanların bu kapılardan nasıl tekerlekli sandalyeyle bu arabalara binecegiz hiç düşünülmuyor mu. neden koyarlar bu demirleri sanki engelliler binmesin diye koymuşlar ama bence kapıların birisi asnsörlü olabilirdi ve çok rahat engelliler binebilirdi
bu konuda çok yerlere sordum ama bir cevap alamadım çok yanlız kaldım. ama bizler yanlız degiliz ve sizlerdende bu konuda duyarlı olmanızı istiyorum gerekirse tv cıkar bu konuyu anlatırız yani bir şekilde sesimizi duyan birileri olması lazım yanlış mı düşünüyorum bilmem karar engellilerin yani bizlerin bizler ne kadar bütünleşirsek o kadar sesimiz çıkar .

teşekürler

Bu konuda hangi hatta dair talep varsa, o hattı kullanan kişilerin haftada bir YAZILI DİLEKÇE ile gerek İETT'ye gerekse İBB'sine başvuru yapması gerek. Sürekli talep sürekli talep...

bunların allah ...
kapılardaki ortada koydukları demiri en azından ortalanmamış olsa bir şekilde arabamızı daralttırıp binerdik
bugün gidip ön kapı genişliğini ölçtürmeye çalışıcam
yeterli genişlik varsa ona göre arabamı daralttırıcam

buyucu;
doğru biliyorsun. ve kullan arkadaşlar kendi başlarına kullanınca benim öyle bir hoşuma gidiyor ki sorma buyucu abla. hani diyorum ki "helal olsun sana be arkadaş" :):):)

ANKARA da ikamet eden arkadaşlarım

sızlanmak yerine harekete geçmek lazım !

internet üzerindende EGO'dan "asansörlü kapısı olan otobüslerden" istediğimizi yazabiliriz. Haydi arkadaşlar, birlikten kuvvet doğar ;)
İşte isteğimizi yazacağımız web adresi: http://web.ego.gov.tr/parts/egosikayet.asp

Özel olan heryerde maliyet düşünüldüğü için engeller vetedbirleri unutuluyor...
Bizler varlığımızı hissettirdiğimiz zaman gelişmeler olmaktadır,örnekleri vardır...

Ankaradaki arkadaşlarım, "asansörlü kapısı olan otobüsler" için isteklerimizi yukarıdaki bağlantıdan yazıyoruz değil mi? :rolleyes:

Rk 209

Merhaba arkadaşlar: İstanbul bu sorunu bir nebzede olsa aşmış durumda.Tekerlekli sandalye binilebilen otobüs az, üstgeçittelerde asansör sorunu var belli kısımlarda çözülmüş durumda, bir çok ile göre daha iyi sanırım.Beyaz kartla (engelli kartı)dolmuş hariç tüm ulaşım araclarında hiç ücretsiz rahatlıkla kullanabiliyorsun.Asıl sorun bu ulaşım kartları tüm illerde kulanabiliyor olmamasıdır.Bunun içinse toplu mücadele gerekiyor.Buda gerekli mercilere yogun talepte bulunulmalı "önerilerinizi bekliyorum"

arkadaşlar bizim için otobüsün kapı boşluklarının resimlerini çektim
ben yeterli boşluk olduğunu düşünüyorum
tek yapmamız gereken kapı boşluğunu ölçüp ve arabamızın genişliğini kapıdan geçecek şekilde daratmamız
buyrun bunlarda resimler pek iyi çekemedik idare edin :)

arabamı daralttırp deniycem sonuçları tekrar yazarım
ön kapı
nkap.jpg

orta kapı
ortakap.jpg

buda minibüs
minibs1.jpg

minibs2.jpg

Üst Alt