Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Belediyede çalışan babam malulen emekli olabilir mi?

selmano

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
abiler lütfen beni bilgilendirin benim babam 1963 doğumlu halen siirt belediyesinden çalışıor.babam 3 defa kalp ameliyatı geçirdi.ayrıca astım ve böbrek yetmezliği var.1 böbreği tamemen iflas diğer böbreği ise tam çalışmıyor.heyete girse kesinlikle çok yüzdeli bir rapor alacak.sizce girsin mi emekli olur mu?

pardon 3 defa kalp krizi geçirdi 1.5 yıl önce sağlık raporu almak için sağlık ocağına başvurduğunda doktor kesinlikle vermek istememiş 3 defa kalp krizi geçirdiği sisteme yansımış.ama babam ısrar etmiş çalışmak zorunda olduğu için emekli olamaz mı abiler yardımmmm

Babanız ilk önce iş yerinden çalıştığına dair belge alarak bulunduğunuz ilin Maliye '' mükellef hizmetler birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat etsin. Maliye babanızı rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder (sağlık ocağından sağlık kurulu raporu alamazsınız) Rapordan sonra vergi indirim hakkı kazanır ise engellilere tanınan haktan faydalanarak erken emekli olabilir.

Babanın ilk sigortalı olduğu tarih ve bugüne dek ödenmiş prim gün sayısı önemli?

Üst Alt