Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Belediyede çalışıyorum. %40 rapor alırsam emeklilik şartlarım nedir?

Srkn21

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese iyi günler. Rabbim Hepimizin yardımcısı olsun.
Ben bir kaç konuda sizlerin görüşünü almak istiyorum.
ben ms hastasıyım. ataklarım gözüme vuruyor.

şayet engel raporu alırsam. şu an belediyede sözleşmeli personel olarak çalışıyorum. erken emeklilik vb. durumunda bana yaşlılık aylığı bağlarlar yoksa normal emeklilik şartları mı geçerli olur?

Bilgilendirirseniz çok memnun olurum çünkü internette bu konularla alakalı gerçekten bilgi kirliliği haddinden fazla.
Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba raporunuz %40 ve üzeri olur ise akabinde ankara dan vergi indirimi ala bilirseniz ve emeklilik şartlarını yerine getiriyorsanız erken emeklilik hakkını kazanıyorsunuz yani yaşlılık aylığı oluyor onun için bir sıkıntı yok. Srkn21

memur emekli maaşı gibi bir düzenleme olmuyor yani güncel engelli aylığına göre 662 TL maaş mı bağlanacak demek oluyor bu erken emeklilikte

Srkn21

Emekliliğin belirlenmesi için şu detaylar önemli:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Anladım. peki bu prosedürleri sağladıktan sonra memur olan bir kişi yaşlılık aylığına mı bağlanıyor yoksa memur emeklisi gibi mi oluyor?

Srkn21

"memur emeklisi" diye bir şey yok zaten. Hepsi "yaşlılık emekliliği" ya da "malulen emeklilik".

Peki Ekpss ile atananlar emekli olmak için vergi indiriminden yararlanmasına şartı var mı?

veysellabvettek

Neyle atandığınızın bir önemi yok. Emeklilik kriterlerini belirleyebilmek için şu detaylar önemli:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

erken emeklilik

Ben bir belediyede sözleşmeli olarak çalışıyorum. engel durumum nedeniyle şu ana kadar herhangi bir rapor almadım. geçenlerde engel raporu almak için başvurmak niyetindeyken malum ülke gündeminde sözleşmeli çalışanlara kadronun 2022 yılında açılacağı söylemi dolaşmaya başladı. ben de aynı kurumda çalıştığımız engelli raporu olan bir arkadaşımla konuştuğumda engel raporunu sözleşmeli olarak çalıştığın bu dönemde alırsan kadro verildiğinde erken emeklilik hakkını kaybedebilirsin dedi çünkü memur olmadan önce zaten sende bu durum vardı diyerek normal emeklilik şartlarını uygularlar dedi. bu konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Srkn21

Malulen emeklilik içinse, ilk sigortalı olunan tarihte malul düzeyde işgücü kaybının olup olmadığı önemli. Yıkarıdaki sorularıma vereceğiniz yanıtlar önemli.

Üst Alt