Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Belediyede Engelli İşçi kadrosundayım. Tayinimi aldırmak için ne yapmalıyım?

TheArtist

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben belediyede engelli işçi olarak çalışmaktayım engel oranım %91 ve elimde hasta akit myd lösemi olup tedavisini kit hastanesin de görmesi gerekmektedir diye elimde heyet raporum var.
Fakat bana işçinin tain hakkı yok deyip kestirip atıyorlar. Fakat benim gittiğim hastane yaşadığım şehire 350 km uzaklıkta benim kontrollerim 7 günde bir ve sürekli uzun süreli hastanede yatmak zorunda kalıyorum

Ben nasıl tayin alabilirim lütfen bana yardımcı olun ben 4857 sayılı iş kanunu tabi kadrolu engelli işçiyim lütfen bana bilgi verin

Kardeş,
çok geçmiş olsun.Bildiğim kadarı ile kamu çalışanlarının tayin hakkı var.Eğer devlet memuru isen ve belediyede görev yapıyorsan nakil gidebilirsin ama sadece belediyenin sözleşmeli personeli isen nakil hakkı yok sadece o iş yerinde kalabilirsin veya aynı belediyeye ait bir kuruluş varsa ordada çalışyırabilirsin.İstersen genede araştır.

fakat ben kadrolu işçiyim 4857 nolu yasaya tağbi devletin kadrolu işçisiyim. Gideceğim yer ise tedavi gördüğüm ile geçmek istiyorum şuan bulunduğum ilden .

ben çok uğraştım biri kabul ediyor biri etmiyor birini hallediyorsun biri problem çıkarıyor biri olur diyor biri olmaz diyor ve yapamadım bu işi bilen çözen varsa allah rızası için bir yardım etsin varsa bir yolu paylaşalım engelli arkadaşlarımıza yardımcı olalım

Kardeşim aynı kurumun başka teşkilatı olsaydı gidebilirdin. Belediyeden başka kuruma geçmek çok zor ve imkansız ama burası türkiye büyük dayıların varsa olabilir yoksa işin imkansız

kardeş sana güzel bi tüyo vereyim dilekçeni yaz raporunu ekle hiç uğraşma vermezlerse de bimerden iste bak ne oluyo izinlerini hiç sıkma 350 km mi hastanen hemen hastaneye gitme 6 aya kadar sağlık tedavine devam edebilirsin hastalık ve refakat izni olarak şimdi yapacağın şu dilekçene rağmen nakil talebin karşılanmadı bimere yaz gitsin hastaneye gitmen kontrol ettirmen yatış yapman lazım diyeli yakındaki hastaneye gidiyorsun ilgili birime beni şu hastaneye sevk et diyorsun o hastaneye sevkini alıp idari amirine veriyosun izinlisin sonra muayeneni oluyosun ayaktansa ayaktan yataraksa yatarak yazdırıyosun sevk kağıdına sonra xx / xx / 2015 tarihinde kontrole / muyeneye / şu şu tetkiklere gelmesi veya yatışı uygundur diye doktoruna paraflatıyorsun kaşe imza bunun bir fotokopisi sende kalsın biri kuruma ver aslını da SGK ya veriyosun
xx / xx / 2015 günü hastane dönüşüne kadar izinlisin ama sen tabi bi daha sevk al ki yolluk yevmiye alabilesin bir sonraki gidişini yazdırasın
bir ay sonra SGK sana ( ve refakatçi varsa ona ) gidiş - dönüş parası veriyor ziraat bankasından çekiyosun 5 güne kadar yanlış hatırlamıyosam ayaktan tedavide yol hariç 5 günlük yevmiye alırsın
tayinlerde sıkıntı yapan amirde en sonunda kadronun doluluğundan başka eleman alamadığından tayini onaylıyor bende öyle oldu aday memurken iller arası aldım isteyenin bir yüzü kara vermeyen zenci

dilekçene özellikle raporunu ve engelli personelin tayin hakkı hakkında çıkan resmi gazetenin sayısını ekle ve şunu da belirt ben belirttim tırstı resmen
tayinimin verilmemesi durumunda sağlık sorunum sebebiyle oluşabilecek her türlü kazalardan idari amirim sorumlu olacaktır. gene de vermezlerse dilekçene resmi cevap iste resmi cevabınla idari yargıyla tayinini her türlü alırsın

biliyorum ama refakat sağlık durumunda hakkı kamuya göre sonuçta

işçi de refakat refakat ücreti ve sevk ücretini sgk karşılamaktadır. oda cüzi bir şey. benim demek istedeğim işçiler iş akdine göre istihdam edildikleri için kurumun bakanlığı olsaydı ilgili amir bakan veya müşteşar olacaktı bu iş akdi ne göre taşra teşkilatlarına veya başka bir ildeki teşkilatına tayin yapılabilirdi ama belediye başkanlığına bağlı iş akdi ile çalıştığı için başka bir işe veya müdürlüğe tayini mümkün olmamaktadır.

ama belediyeden diğer belediyeye geçiş alabilir zaten sgk herkese aynı yol parası veriyor arada ayaktan olursa anca biraz ete dokunur oluyor ama uçakla gidişlerde bilet fiyatının tamamı karşılanıyor.

çakılı kadro diye bişey yok aslında yeterki idari amir he desin şahsen belediyeden bakanlığa bakanlıktan üniversiteye geçen işçi biliyorum yani benim aktarmak istediğim bende de olduğu gibi amir hayrını görmezse biyerden sonra kadro boşluğunu bildirebilmek için gitmesine ses edemeyecek

Belediyeden belediyeye nakil yapılmıyor diye biliyorum ekpss tercihlerinde şükürler olsun ki gelmemiş. Allah işini rast getirsin dostum

Arkadaşlar kesin ve net bilgi veriyorum, her ne olursa olsun 4857 ye tabi Belediye de çalışan engelli veya normal bir işçinin tayin hakkı YOKTUR. Lütfen kimse kimseyi umutlandırmasın açın araştırın kanunu olmayan bir şey gerçekte de var olamaz iyi günler !!!

Üst Alt