Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Belediye'de taşeronda çalışıyorum. Mesai yazılamıyormuş!?

mavi gözlü kel

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi günler

Belediyede eski taşeron yeni adıyla belediye şirketi personeliyim. %60 engelliyim . kalem personeli olarak görev yapıyorum. kalem işlerinin haricinde anons işleri de var (cenaze, kan ihtiyacı vs vs) hafta sonları da bu tarz duyurular yapılması gerekiyor. mesai almak istedim yapılan sözleşmede bu tarz bi konu ön görülmediğinden böyle bir madde yok o yüzden mesai yazamayız sana dediler. sözleşmede bu tarz bi madde yok gerçekten engellinin mesai alabilmesi ile ilgili kanunu okudum isteğe bağlı alınabiliyor yazılmış bunu gösterdiğimde sen zabıta biriminde kalemde görevlisin ayrıca durumundan kaynaklı istesen bile mesai alamazsın denildi.

birim müdürüm mesai için zorlama yapmıyor yazılabiliyorsa ve istersen yazarım sorun yok diyor
başka bir personel yazamayız suçlu oluruz diyor

ortalık karışık anlayacağınız bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
mavi gözlü kel; Yazamayız suçlu oluruz diyen tam işi bilmiyor demek siz mesai almamda bir sakınca yoktur, mesai almak istiyorum tarzında bir dilekçe yazarak kurumunuza bırakın onlar değerlendirir. Onları suçlu çıkaracak birisi çıkarsa dilekçesine karşılık yazdık derler hiçbir sıkıntı olmaz.

@birkan01 hocam o personele bunu söyledim konuşurken bu konuyu sen %60 engellisin sandalye kullanıyorsun ve zabıta biriminde kalem personelisin ve kalem personeli mesai alamaz dedi ben istiyorum rızam var dedim kanunda diyor işte bir engellinin çalışma saati en fazla 40 saat olabilir yazan maddeyi gösterdi

bu rızası dışında çalıştırılma saati dedim yok dedi sen sandalyedesin ve zabıta sahada mesai alıyor bu yüzden yazamayız dedi ikilemde bıraktı beni. gerçekten kalem personeli mesai alamaz mı? yoksa işgüzarlık mı yapıyor zira kanunda işin gerekliliğine bağlı olarak diye devam eden bir cümlesi de var ve işim gereği hafta sonları da çalışılması gerek en son dediği bu kadar sağlam adam varken sana hafta sonu anons için mesai yazarsak bize gülerler açıklayamayız çok mantıksız geldi bu konuşma

iyi günler

konuyu canlandırıyorum lakin raporumda çalıştırılamayacağı iş alanları boş

şimdi ben fazla mesai almak istiyorum tarzında bir dilekçe versem zabıta biriminde anons yapmak için hafta sonları işe gittiğimde ek mesai alabilir miyim sorun olmadan?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

mavi gözlü kel

Siz mesai talep ettiğinizde yazmamaları için hiç bir neden yok.

İstemezseniz zorla mesaiye bırakamazlar

Üst Alt