Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Belediyeye sunacağımız dilekçe için fikir, öneri ve desteğinizi istiyorum

MELEKDERYA

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
Belediyeye sunmak için bir dilekçe örneği hazırladım arkadaşlar.Fkir ve önerilerinizi bekliyorum.Aynı dilekçeden valiliğe de sunmayı düşünüyorum.

Arkadaşlar çok rica ediyorum önemle (baskan@mersin.bel.tr)bu maile de bu dilekçeyi gönderir misiniz!!!
Ayrıca Mersindeki tüm arkadaşlar destek verir ve bu dilekçeyi maille veya elden Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Yalçın Beye ulaştırabilirlerse çok sevinirim... :)

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI'NA,

% ... oranında engelliyim. Engellilerin kent yaşamından maksimum düzeyde yararlanablmeleri için aşağıdaki önerilerimin dikkate alınmasını ve gereğinin yapılmasını arz ederim

1. Eğitimini tamamlayamayanlar için Halk Eğitim Merkezleriyle koordineli olarak -engelimize uygun rampası olan veya birinci kat olan bir yerde- 2. Kademe Okur-Yazar Kursu düzenlenmesi

2. Halk Eğitim Merkezlerinde -engelimize uygun rampası olan veya birinci kat olan bir yerde- Bilgisayar-İngilizce-Muhasebe vb. kursların düzenlenmesi.

3. Tıp Fakültesinin karşısındaki park gibi büyük parkların kaldırımlarına rampa yaptırılması ve arabaların park etmesinin önlenmesi.

4. Engelliye uygun fiyatlarla taksi hizmetinin verilmesi. Engelli Belediye Otobüslerinin engellilere hizmet verebilmesi güzergahlarının ve saatlerinin tam olarak tarafımıza bildirilmesi.

5. Tıp Fakültesi Hastanesinin üst katlarına ulaşamadığımız bölümler var, asansör yaptırılmasını istiyoruz. Ayrıca sağlık ocaklarının birçoğunda rampa yok, yararlanamıyoruz. Gerekli düzenlemelerin yapılması.

6. Cadde ve sokaklarda yolların daha engebesiz hale getirilebilmesi ve rampaların daha meyilli olması, ulaşılabilirliğimizin ekte aktardığım standartlar çerçevesinde gerçekleştirilmesi.

7. Ağır engeli olan engellilerimiz için evlerine sağlık, ambulans doktor, ilaç vb hizmetlerin sunulması…

8. Evde bakım aylığını ve 2022 aylığını halen alamayan ve birinci derecede engeli olan kardeşlerimiz için işlemlerin hızlandırılması.

9. Bankaların birçoğuna dilekçeyle maille başvurmamıza rağmen bankaların çoğunda girişler engellilere uygun olmadığı için mağdur durumdayız. Bu konuda gerekli uyarıların yapılması

10. Engelliler için tam tertibatlı donanımlı bir fizik tedavi hastanesinin kentimize kazandırılması

EK: http://www.engelliler.biz/forum/sak...da-tez-hazirliyorum-arastirma.html#post178270

AD,SOYAD:
TARİH
İMZA
ADRES:
TELEFON:

sayın modaratör bence bu dilekçeyi ona göre hazırlayalımki sadece mersin belediyesine değil her engelli yaşadığı ilin belediye başkanına göndersin bu dilekçeyi ve taleplerini

bence sadece mersin için değil daha kapsamlı yani türkiye geneli için geçerli olabilecek bir dilekçe olsa daha güzel olur ama sizin yazmış olduğunuz dilekçede güzel sonuna kadar katılıyorum

Kunta,Aziz öyle de olabilir elbette ki,neden olmasın,her türlü öneri fikir ve yorumlarınızı yazın buraya arkadaşlar,Ben Mersinde tüm engellilere çoğaltıp dağıtacağım.İmzalatıp dağıtacağım, ama tek başına olmuyo bu işler,çok destek lazım...Sizler de maille dilekçeyle yazın arkadaşlar..

Metne biraz rötuş yaptım İpek. Ayrıca dilekçeyle birlikte erişebilirlik standartlarına dair bilgileri de göndermelisin bence.

ipekezgı: duşuncenız guzel bundan dolayı kutlarım :dılekcedekı tanıtım ve engelı oranını mersındışında olanlar ıçın yazmak gerekıyormu bunu orenmek ıstedım

Bülent,teşekkür ederim böyle çok çok daha iyi olmuş,gerçi ben önceki haliyle burdaki tsd derneğine 300 tane çoğaltmıştım,engelli arkadaşlara öğrencilere de dağıtmaya çalışıyorum,mail de yolladım ama bu son haliyle de tekrar girişimlere devam edeceğim,
Sahaf,engel oranınızı yazmanızda fayda var tabiyki ama yazmasanız da olur,adres telefon numarası da çok şart değil,yeter ki mail olarak dilekçe olarak bağlı bulunduğumuz belediyelere özellikle de Büyükşehir Belediyelerine ad soyad yazarak taleplerimizi bildirelim.Faydası olacağına ben çok inanıyorum. :)

Üst Alt