Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Belimde pilatin var ve bipolar teşhisi kondu. Malulen emekli olabilir miyim?

stas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba ben 16.01.1971 doğumluyum 01.07.1989 da s.s.klı olarak işe başladım 2580 iş günüm s.s.k da var 25.06.2003 tarihinde devlet memuru olarak işe başladım bel fıtığından 4 kere ameliyat oldum belimde platin var ve 27 aydır psikiyatriden bipolar bozukluk teşhisiyle raporluyum doktorum beni malulen emekli etmek istiyor malulen emekli olmam konusunda karşıma bir engel çıkarmı ben tsk da sivil memurum heyet raporunda tsk da görev yapamaz yazacak bu durumda emekli sandığı beni emekli edermi yoksa memuriyette 10 sene dolmasımı gerekli der s.s.k lı günlerimi sayarlarmı lütfen bana yardım ederseniz çok sevinirim bu siteyi kuran arkadaşlara ve yardım edenlere çok teşekkür ederim

abi sanırım seni 3600 günden önce emekli etmezler rapor oranın kaç bilmiyoruz onlarıda yazki arkadaslar daha detaylı yardımcı olsun

Malulen emekliliğe gerek yok,erken emeklilik için şartlar fazlasıyla mevcut.
Elbette hizmet birleştirilmesi yapılarak ssk lı günleriniz de hizmetinize dahil edilecek.
Şayet emekliliği siz de istiyorsanız erken emeklilik için başvurabilirsiniz.

hizmet birleştirmemi yaptırdım emekli sandığı malulen emekli edermi kafama takılan bu teşekkür ederim

İyi de hala neden malulen emeklilik konusunda nısrar ediyorsunuz onu anlamadım.
Şartlarınız erken emeklilik için fazlasıyla mevcut.
Ha,öğrenmek istediğiniz isteğiniz dışında resen emekli edilme durumuysa onu da ancak raporunuz ve kurumunuz belirler,uzaktan birşey söylenemez.

bülent bey iyi günler ben 16.01.1971 doğumluyum 01.07.1989 tarihinde s.s.k başladı 2580 iş günüm var 25.06.2003 tarihinde devlet memuru olarak işe başladım tsk da halen memurum 27 aydır bipolar bozukluk nedeniyle raporluyum öncesindede lomber diskotomi ameliyatı olarak raporluydum benim durumum nasıl olur yüzde kaç verirler malulen emekli olabilirmiyim emekli sandığımı s.s.k mı beni emekli eder

Anladığım kadarıyla emekli olmayı istiyorsunuz... Bu durumda Ufuk'Un dediği gibi, malulen emeklilik için değil -eğer aşağıdaki hizmet süresi şartları mevcutsa- 5510 sayılı yasanın Geçici 4. maddesi uyarınca erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için başvuru yapabilirsiniz.
"Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır"

Eğer prim şartları yeterli değilse, o zaman dediğiniz gibi durumunuz mesleğinizi yapmaya mani olacak düzeyde ise, sgk malulen emekli edecektir diye düşünüyorum.

OturanBoğa;

malulen emeklilikle - erken emeklilik arasındaki fark nedir maaşlarımı farklı bilmediğimden soruyorum benim E vergi indirimi raporum var şartlarım sizce hangisine uygun son bir haftam hakkımda kesin işlemli karar verilecek yardımcı olursanız sevinirim çalışma sürelerimi belirtmiştim saygılar

Emekli maaşları açısından aralarında anlamlı bir fark olmaz. Ama malulen emekli olursnaız emekli maaşınızı kestirmeden çalışmanız mümkün olmaz, Yaşlılık emekliliğinde ise emekli maaşınızı alırken -sosyal güvenlik destek primi ödeyerek- çalışabilirsiniz.

teşekür edrim bülent bey son bir haftam gelişmeleri sizinle paylaşırım saygılar

Üst Alt