Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Belirtiler Meniere'te benziyor, ama ne olabilir?

Buneyav

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, şöyle ki 4 hafta önce sol kulağımda duyu azalması ve uğultu vardı sabah uyandığımda, ben birşey değildir bir kaç saate geçer dedim çünkü daha önce de böyle olmuştu ( bir seferden fazla) ve birkaç saate geçmişti, ama bu geçmedi 1 günden uzun sürdü ve şimdi o günden beri 4 haftadır haftada bir kez 1 ila 2 gün arası duyu azalması ve uğultu yaşıyorum ayrıca kulakta doluluk da hissediyorum artık basınç değişimi olduğunda hissediğildiği gibi mi deyim nasıl tarif edilir bilemiyorum.

Genellikle öncelikle hafiften çınlama gibi geliyor sonra uğultuya dönüşüyor ve duyum azalıyor sonra doluluk hissi artmaya başlıyor. Duyu kaybım çok kötü değil sağ kulağımı kapatsam da duyabiliyorum gayet net, kulaklıkla test ettiğimde ancak fark edebiliyorum, sol kulağım robotik duyuyor sesleri bu periyotta(atakta) ve hafiften az duyuyor.

Doktora gittim dış kulakta ve zarda sorun yok odyometre istedi ama ben gittiğimde duyu azalması periodlarımdan birinde olmadığımdan testte normal çıktım. Bir sonraki duyu kaybı periyodumda tekrar gitmeyi düşünüyorum.

Bunun dışında ne baş dönmesi hissediyorum ne mide bulantısı ne denge kaybı, anladığım kadarıyla meniere hastaları bunları da hissesiyor.

Banim yaşadığım semptomları yaşayan var mı meniere'ye benzeyen semptomlarım var-doluluk, duyu azalması, uğultu- ama gerisi yok. İnternette cochlear hydrops adında bir tanı daha buldum meniere gibi ama baş dönmesi olmayan acaba bu mu diyorum?

Doktor bana betaserc(8mg 3 tane günde) verdi bunu da kullanıcam bakalım fark edicekmi.

doktorlar uzun sikayetlere plasebo ilac verirmis.

Üst Alt