Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beltone marka işitme cihazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Akebono

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Sağ kulakta 65 db, sol kulakta 70 db ses kaybı olan annem için bir cihaz almayı düşünüyoruz
Oticon'un kulak içi bir modelini ve Beltone'nin Change modelini denedik, ikisininde fiyatı birbirine çok yakın ama Beltone 5 sene garanti ve ücretsiz pil veriyor, o yüzden kararsız kaldık. Beltone markası hakkındaki yorumlarınız nelerdir ve daha önce Beltone marka cihaz kullanan birisi bilgi verebilirse çok iyi olur. Teşekküler..

benim ilk aldigim philipsti butun aldigim cihazlar icinde en kotu performas gostereniydi hic kullanamamistim philipsi kucuk oldugumdan annemlerle epey sorun yasamistim cihazi reddettigimde
simdi o philips beltonenin olmus okudugum tutunmak icin olsa gerek ki iltimas gibi seyler:eek:

oticon derseniz memnuun olan cok cok olmasina deemek icin gittigim ankaradaki bayisini odyometristleirini pek gozuum tutmadigina cihazinida denedim ama acikcasi onyargi gibi begenemedim

valla beltone ilk cihazlarımdan biriydi cok memnundum, elimde olsa hala onu kullanırdım. ne yazıkki 2. ani işitme kaybımdan sonra kaybıma yetmedi ve yeni cihaz aldım. oticon daha cok rahabet goren bir marka oldugunu duydum ama annenizin su anki kaybına gore her 2 cihaz da rahat iş gorur. son kararı annene bırak derim. ayrıca oticon un da en az 3 yıl garantisi vardr bence. he bir de imkanınız varsa 1 degil 2 cihaz alın hazır iki kulagın da işitme kayıpları birbirne yakınken..

Evet bütün gittiğimiz doktorlar da iki kulağa birden cihaz almanın gerekli olduğunu söylediler, fakat fiyatlardan dolayı belki bir sene sonra ikinci cihazı alabiliriz. Başka bir sorum olacak 5 senelik pil masrafının yaklaşık ne kadar olduğunu hesaplayabilir misiniz? Bir kutu pil için 6-10 arası fiyatlar okudum forumda, bir kutuda kaç tane pil vardır ve kaç gün gidiyor? Ayrıca Beltone'nin cihazı kulak arkası olmasına rağmen gayet küçük ve hafif görünüyor, oticon'un böyle bir cihazı var mıdır? Yorumlarınız için teşekkürler..

her ay bi kutu kullansanız 5 yılda 60 kutu yapar bi kutu pil ortalama 7,5 tl 60x7,5=450 tl yapar

oticon un da var ole mini bte(dediiniz kulak arkası) işitme cihazı ancak tahminen 1 2 milyar daha fazladır. sziin alıcagınız minik cihazın pili a10 sanırım gun boyunca kullanılırsa 5 6 gün anca gidyior ve kutusu (adet) 7 8 lira civarlarında seyrediyor.

pil harcaması cihaza ve kullanım süresine bağlı olarak değişir. ben çok güçlü bir cihazla günde 16-17 saat kullanıyorum cihazımı, ve ortalama 2 hafta gidiyor bir pil. 2 cihaz kullanan biri demek ki ayda 4 veya 5 pil harcar. 1 kutuda 6 adet pil olduğuna göre, yaklaşık olarak ayda 1 kutu harcanırsaa, yılda 12 kutu eder ki, ortalama 7,5 liradan yıllık pil masrafı 90 lira olur.
sırf pil avantajı var diye beltone almaya değmez. ama denersiniz, memnun kalırsanız alın...

Üst Alt