Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ben 13 yaşımdayım. Skolyoz başlangıcı var. Hangi egzersizleri önerirsiniz?

kdry

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 13 yaşımdayım. Skolyoz başlangıcı var doktor gelişme çağında olduğum için bunun ilerleyeceğini söyledi ve egzersiz yapmam gerekiyor.
Skolyoz için egzersiz hareketleri olan yardım edebilir mi?:)

tatlım fizyoterapistini dinle sağdan sldan kulaktan duyma şeylerle yol alma.bende kifoskolyozum o yüzden dikkat et ilerletme.bi doktoroda bağımlı kalma derim

ufaklık özelikle yattığın yatağa dikkat ediceksin ortopedik yatak ailene aldırabilirsen durumun varsa aldır yoksa sert bir yatak olsun sırt üstü yatmaya çalış bu çok önemli!! benim hayatta yapamadığım birşey:):) yani öyle bir yatışım varkiiiii neysee:):):) hee bak doktorun doğru demiş spor çok önemli özelliklede kifoskolyoz ve skolyoz hastaları yani bizler için!! yüzme yap şınav ve mekik çek özelliklede mekik!! devamlı kendini sırt üstüne doğru dik durmak için geriye doğru kass!! yani devamlı derken günlük aklına geldikçe yap... amaaa dediğim gibi önce yattığın yerden başlaa!!! bu egzersizleri kafadan sallamadım banada doktorum tavsiye etmiştii ama önce yattığın yerden başla demişti hadi geçmiş olsun işallah fazla ilerlemez ilerde

çok teşekkür ederim.ben sırtüstü uyuyamam ama çalışacağım

kdry;

Gözünü seveyim. Muayenelerden vazgeçme,ne yaparsan yap mutlaka tedavi ol.Onlarca doktor değiştirme pahasına da olsa bunu yap ileride acısını çekersin yoksa.Ben de senin kadardan durumumu biliyordum ama umursamıyordum şimdi o kadar çok istiyorum ki 12-13 yaşlarına gitmeyi şimdi ki aklım olsa hastane kapılarına annemi sürükleye sürükleye götürürdüm. Bakkala çikolata yerine hastaneye anne seve seve gelir.Ama malesef ben 17 yaşımda olmak zorunda kaldım ve şu an hiç memnun değilim çünkü iş işten geçti. Tam olarak düzelemedim....

skolyoz yeni başlıyorsa şanslısınız.üç boyutlu skolyoz tedavisi var bunu uygularsanız çok faydasını görürsünüz.arkadaşın bahsettiği gibi sadece mekik ve şınavla olacak iş değil.yanlış yaparsanız skolyozunuz artabilir.ayrıca yatış konusunda skolyozunuzun tipine göre yan yatmanızda fayda olabilir saygılar.

Bende 13 yaşındaymm :D
Kaç derece olduğunu öğrenip bir doktora görünmelisin
Ben şuan yüzüyorum,korse kullanıyorum ve fizik tedavi hareketlerim var
Şimdiden geçmiş olsun gözünü korkutmak istemem ama çok zor bir şeyyyy

ctutku korkutma bakim kadriyeyi :) ablacım istemen yeter :) benim 90 dereceydi ve gelebileceğim en iyi duruma geldim :) öleceksin dediler bak inat ettim istedim ve halen yaşıyorum şükürler olsun :) o yüzden önce iste sonra inan sonrada söylenenleri yap başarı yavaşça gerçekleşir üzülme korkma :)

skolyoz kendi başına olaşabiliyormu yoksa dmd veya bmd tetiklemesi ile mi oluşuyor

doğuştan yada ergenlik dönemi yada boy atması sonucu duruş bozukluklarındanda olabiliyor.

skolyoz

merhaba öncelikle geçmiş olsun sana önereceğim iyi bir fizyoterapist yada bu hastalıklar üzerine uzmanlık yapan ıyı birinden tedavi almaktır. yaşının ve skolyozunun başlangıç seviyesinde olmasının buyuk bir avantajı var spor senın herşeyın olmalı kafana cok takma çözümü çok benım birçok hastam kifoz,skolyoz,hiperlordoz gibi problemi olan kişilerde çok iyi sonuçlar aldık
bu nedenle vakit kaybetmeden bir uzman eşliğinde egzersize başlamalısın.

izmirde önerebileceğiniz bir fizyoterepist varmı peki

izmirde ki fizyoterapistimin adını hatırlamıyorum ama doktor ismi vereyim o sana iyi bi fizyoterapist önerebilir diye düşünüyorum. el micro cerrahiden nuri erel :) kendisini 20 yıldır tanıyorum. denizliden kıymet verdi isminizi dersin :)

teşekkür ederim hemen ulaşacam kendisine

rica ederim :) telefon numarasınıda vereyim hastanenin. (0232) 441 01 21 internet adresi www.emot.com.tr dende doktor hakkında detaylı bilgi alabilirsin :)

emot u iyi biliyorum elemalarımdan biri iki defa iş kazası geçirdi ve iki ameliyatıda orada yaptırdık ben değil tabi çalıştığım şirket

Skolyoz

Selam. Bende de skolyoz var ama ben geç kaldım.ama skolyoz hastalığını yüzme ve barfisk çekerek önleyebilirsin.

kdry;

tatlım sen formed skolyoz korsesi olarak araştı netten bn orada tedavi sonucu almış çok sayoda çocuk gördüm yurt dışından geliyo korseler işe yarıyo

ben istanbul da oturuyorym önerebileceğiniz bir doktor ismi var mı?

bn öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum.. Bn 13 yaşındayım skolyozum var 20 derece ankara'daki doktor bni 1 hafta hastanede yatırdı tam sınırdaymış..bana korse verdi.. bnimde hareketlerim var hergün 3 tane hareketim var ama bu 3 hareketi 30 veya 40 kez yapıorum birde bana boyunluk verdiler günde 2 saat takmam için.. bayramdan sonra gel dediler ilerlemişse ameliyat olacağım.. aynı hastalık ablamdada vardı 12 sene önce ankarada ameliyat oldu şuan çok iyi..Günler yaklaştıkca korkuyorum biraz ameliyattan...:(

doktorlar ne diyosa onu yap başkalarının sölediklri ne kadar doğru olabilir. bende kas hastasıym

Üst Alt