Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ben evden ayrılırsam ailemin aldığı evde bakım parası kesilir mi?

Mustafa22

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese iyi günler benim şöyle bir sorum olacak sizlere , babam %97 özürlü annem babamın üzerinden evde bakım parası almaktadır. Ev kedimizin evde 4 kişi yaşamaktayız ben dahil. Şuan sadece babamın emekli maaşı var gelir olarak asıl sorum şu olacaktır ben sigortalı bir işe girdiğim anda ailemin maaşı kesilecek ben evden ayrılıp yine İstanbul ilinde başka bir ilçeye işe gireceğim semtte kiraya çıksam bu durum ailemin evde bakım parasını engeller mi ? Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim ? İşe girmeden önce adresimi değişip mi işe girmeliyim? sosyal politikalara bunu bildirmeli miyim ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Önce taşınıp ikameti aldırıp sonra işe girerseniz aileniz bu durumdan etkilenmez fakat sizin gidişinizden sonra evdeki gelirler 3 kişiye bölünecek ve kişi başına 540 lirayı geçmiyorsa sorun olmayacaktır, ikamet degişikligini bakıcı olan kişi mutlaka sizin evden gittiğinizi taşındığınızı sosyal hizmetlere bildirsin, dedigim gibi kişi başına düşen gelir geçilmiyorsa bir sorun olmayacaktır.

Çok teşekkür ederim emekli maaşı 1200 tl ben gidince 3 kişiyi bölünce 400 tl düşüyor kişi başı geçmiyor yani çok sevindim sağolun bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkürler..

yalnız genede dikkat edin sınıra yaklaşıyorsunuz sadece emekli maaşıda değerlendirilmemiş olabilir bazan giderlere bile bakıyorlar

Üst Alt