Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ben farklı bir şehirde, abim farklı bir şehirde. Araç alımı sorun olur mu?

besalti20

Aktif Üye
Konular
303
Reaksiyonlar
17
Abim benim raporumdan kendisine araç almak istiyor ama ben farklı bir şehirde,o farklı bır sehırde
sorun olur mu.?

besalti20 Şuan ki mevcut durumda yasada böyle bir bağlayıcılığı olan bir madde var engellinin mağdur edildiği fark edilirse cezai işlem gerektiren prosedür başlar diyor. Ha pratikte kontrol var mı dersen şuan yok ama olmayacağını veya cezaya maruz kalırsanız kaçabilme şansınız olmaz

[FONT=sans-serif]Abim benim raporumdan kendisine araç almak istiyor ama ben farklı bir şehirde,o farklı bır sehırde [/FONT]
[FONT=sans-serif]sorun olur mu.?[/FONT]

%90 üzerinde rapor oranıyla alınmış aracın kullanımında hiç bir kısıtlama ve engellinin araçta olma şartı yok.
O yüzden sorun olacağını sanmıyorum.

besalti20

Ama unutmayın, aracın engelli lehine kullanılmadığının tespiti halinde maliye başta almadığı vergileri faiziyle birlikte geri alıyor. Farklı şehirlerde olmak bu denetim için tetikleyici olabilir.

Evet bu hak aracın engellinin hizmet ve yaşam konforu amaçlanarak verilmiş bir hak, başkaları alıp kullansın diye değil.
Gerçi var bağlayıcı bir madde ama uygulanmıyor. Yukarıda arkadaşımız da yazmış, bu uygulanmayacağı anlamına gelmez, bir yaptırım söz konusu olduğunda itiraz edemezsiniz.
Bu arada ödenmeyen ötv tahsil edilmek istendiğinde bunu abinizden değil sizden isteyecekler unutmayın.

Üst Alt