Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ben hastaneyi hiç sevmiyorum

Eshat

Aktif Üye
Konular
141
Reaksiyonlar
0
Ben hastaneyi hiç sevmiyorum.

Bugün yine normal bir hastalığımdan dolayı hastaneye gittim. Tabi istemeye istemeye de olsa…

Hastaneyi neden sevmiyorum?

Hastane bana küçükken gittiğimde yapılan tedavileri, yaşadığım olumsuzlukları, çile dert ve keder dolu günleri hatırlatmaya yetiyor. Sanki o eski günler geri gelecekmiş gibi geliyor. İnsanın gözünde çok farklı bir şekilde görünüyor. Bundan dolayı hastaneye karşı içimde her zaman bir olumsuz düşünce barınmaktadır. Bilmiyorum hayatımın bütün kısmında da bu şekilde mi olacaktır?

Elbette insanın sağlığına kavuşması için hastanelerin olması şarttır. Fakat hastanedeki o hava benim için başka bir olumsuzluk, oradaki insanlar sanki bana farklı bakıyorlar gibi geliyor. Oradaki psikolojik etki beni oldukça çok etkiliyor. Yani oradaki her şey çok farklı çok manidar gibi geliyor. Sanırım bundan dolayı ben hastaneyi sevmiyorum.

Hastanelerin varlığı insanlar için büyük nimettir. Sağlık tedavilerimizi yaptırarak mutlu bir hayat sürmemiz için çok gereklidir. İnsanların rahat ve kaliteli bir yaşam sürmeleri için, birçok dertlerine tıbbı olarak çözüm bulmaları için, hayati önem arz etmektedir. Aynı zamanda sağlıklı olmadan ne kadar mutlu olabiliriz bu da ayrı bir konudur.

Benim için hastaneler hayatımda bu kadar değişik bir görünüme sahiptir…
Herkese sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam dilerim…

Hastane kelimesi, hastane havası, hastane kokusu bana her zaman kasvet verir, içimi karartır. Hastanede geçirdiğim 42 gün aklıma geliyor da... Kolonya kokusundan nefret ettim sayesinde. O kokuyu her duyduğumda sinir oluyorum.
Allah kimseyi hastaneye düşürmesin...

Sevgili dostlar hastanede bende 7 yıl yattım hastaneyi ve içindeki sağlık mücadelesi veren insanları çok iyi bilirim bu şiirimdede dıştan görünümüne bakmayın hastanenin içten görünümüne bakın diyor ve hastanede yaşam mücadelesi veren insanları anlatmaya çalıştım bakalım hayırlısı bol sağlıklı ömürler dileklerimle..

HASTANE
Karşıdan bakınca hilton gibisin
İçinde dertliler yaşar hastane
Dertliye gülmeyen beton gibisin
Sana ne garipler düşer hastane

Gözü yaşlı dostlar bıraktım sende
Şaşmışım giderim bilemem bende
Gücüm kalmadıki artık bedende
Ağlar mahzun kalbim şaşar hastane

Dostlardan ayrıldım sitem ederim
Dönüpte bakarım ağlar giderim
Seni seviyorum ben nasıl derim
Gözlerim sel gibi coşar hastane

Sılamın yoluna düştüm giderim
Dertlerim içinde şaştım giderim
Gerilerde kaldın aştım giderim
Düşmüşüm yollara aşar hastane

BOLAT'ım der helal edin hakkınız
Sağolun dostlarım herşey yaptınız
Ardımdan mahzunca yola baktınız
Hastalar seninle taşar hastane

Şiir:Osman BOLAT

Hastaneyi bende sevmiyorum.Doktorların asık suratlarına tahammül edemiyorum. Bugüne kadar hiç kalmadım inşallah bundan sonra da kalmam.Allah düşürmesin ama yokluğunu da göstermesin...

hastaneyı hıııııııc sevmıyorum
derman ararken dertbız agır ısıtme sorunu yasıyanlar ıcın
yanında her daım bı buyuk gercı benım deyımımle kuyruk tasımak zorundayız
sankıme bısılerı dokulur agır ısıtme kayıplıyım dıye kbb bolumune soyledıgınız halde az bı ılgı gosterıp anlayısla tane tane konussalar olmadı ıkı satır yazıyla olucak bısey ıcın adamın gobegını catlatırlar daha sekreterlıkte
hadı gulenını kızanını gecıp olduda doktora ulastık onunda ısı basından askındır kem kum kabataslak bııkı kelıme
allah muhafaza tahlıl emar bılmemneyse ordakılere derdınızı anlatıncaya kadar akla karayı cekersınız
yanınıza bırını almadan ıs gormek baya zor
hastalık allah vergısı ama ınsanların anlayıssızlıgı bız ısıtme zorlugu cekenlerı resmen hasta edıyor hastane kapısı

illet ettiğim yegane kurumdur.

Allahım ne yokluğunu göstersin nede düşürsün..Ama olması gereken yegane kurumlardan bitanesi maalesef..

Güzel bir söz var''ne seninle,ne sensiz''hastahane ye çok uyuyor..:eek:

Hatanenin önünden bile bir daha geçmiyeceğim diyordum taburcu olup evimize dönerken.Ama sonra sonra unuttum artık hasta ziyaretlerine giderken okadar nefret etmiyorum.Allah kimseyi oralara düşürmesin ama ihtiyaç duyduğumuz zamalardada yokluğunu göstermesin

Bende de hastane ve doktorlar olumlu çağrışımlar yapmıyor. Belki de bu yüzden hastalandığımda doktora, hastaneye gitmeyi erteliyorum hep.

Önceden sevmezdim hastaneleri...Çocukluğum hastanelerde geçti.Bir Zor günler geçirdim,acılar yaşadım...Hastane ve doktor kelimesi duyunca şöyle bir titrerdim...Sonra o korkum bitti,şimdi hastaneleri seviyorum,doktorlardan da korkmuyorum ve hergün gidiyorum:) Hastaneleri seven bir ben varım sanırım:)

olur ya birgün sağlık bakanı olursam bütün hastanelerin konseptini değiştircem...mesela;misler gibi kokcak,insanlar sıra beklemicek,canlı çiçek getirmek yasak olmucak,bi pencereden bakınca deniz diğer pencereden bakınca çam ağaçları görünecek,duvarlar hastanın isteğine göre pembe mavi yeşil boyanıcak..ve ağlayarak gelen gülerek gidecek :)

böyle bir hastaneye kim gitmek istemez??

Hastaneleri hiç kemse sevmiyor dmekki... Tabi insanın gözünde yaşanılan olaylardan dolayı iyi izlenimler bırakmadığı için bu şekilde bir sonucun oluşması oldukça normaldir.

Hastaneler her zaman olsun. Lakin insanlar oraya muhtaç kalmasınlar diye temenni ediyorum.

Amin inş kimse hastaneye muhtaç kalmaz. Ne hayatımızdan eksik olsun, nede gerek olsun...

Benim ilk sosyalleşmeye başladığım mekanlardan biridir hastane...Kendisine bayılmam ama nefret ettiğim de söylenemez.Çocukken benim için eğlenceli bile oluyordu.Sedyeyle attığımız turlar aklıma geldi şimdi...Hemşireleri,doktorları,hastabakıcıları,hastaları,hasta yakınlarını gözlemlerken olgunlaştım.Nedense bana çocuk muamelesi yapan yoktu.Ne zaman canım yansa "kocaman kız ağlar mı?korkar mı?" deyip susmam gerektiğini bellettiler...Hastaneler hep olsun ama içi boş olsun:p

Mezocuğum güzel bir dilek,içinin boş olmasını istemen,ama biz ne yapacağız...Boş boş da oturulmaz ki;) Birazcık dolu olsun değil mi ama:)

Sehribanu;
Siz yine orada olun çünkü size her zaman ihtiyacımız olacaktır.:)

Bekleriz efendim,kapımız 24 saat açık:)

Sağolun zaten hastalanınca hemen oradayız saat, zaman hiç farketmiyor.:)

Amiin inş hiç kimse hasteneye düşmez ama yinede hastane insanın hayatının vazgeçilmezi olabiliyor. Ama inş Sağlıklı bir ömür sürerek hastaneye ihtiyacımız olmaz.

Bugün yine hastanedeydim. Tahlil sonuçları için... İstemeye istemeye gittim. Ama şükür olsun sonuçlar iyiydi en azından orada biraz daha kalmaktan kurtuldum...

Leyla sende benim gibi hastaneyi sevmeyenlerdensin galiba?:)

sevdiğimiz şeylerle sevmediğimz şeyleri kıyasladığımız zaman sevdiklerimizin ne kadar az olacağını görürsünüz?
hastaneler sevilmek için değil para karşılığında insanların sevgisini tekrar kazanmaları için kurulmuş bir müessese değil mi?

hastahane denınce rahmetlı babamı bana hatırlatır sene 1994 yaşı 65 bırgun kasığındakı oluşan ağrıdan dolayı van ssk hastahanesınde calışan özel muanehanesı olan urolajı doktoruna göturduk doktor bıze dedıkı kasık fıtığı var ıstersenız babanızı amelıyat edelım buzde kendısıne ılettılk kabul ettı ertesı gun sska hasrahanesıne göturduk yatış işlemlerını yaptık daha sonra dokrorla goruşmeye gıttık amelıyat haknda bılgı almak içın nekadar surer amelıyatı doktor 45/60dakıka gıbı bır zaman soyledı ve korkacak bırşey ok basıt amelıyat ertesı gun amelıyata alındı amelıyat 2saat 15 dakıka surdu cıkarken bılgı için kendısıne gıttık iyı gectı neden okadar uzun surdu dedığımızde babanız fazla kıloluydu servıse cıkardılar adamcağız 24 saat ustunde gecmeden yemekten içmekten kesıldı ve uzanırken nefes darlığı cekmekteydı doktor sabak kontrolunde acılen van yuzuncu yıl unuversıte hstahanesıne sevketı o andan ıtıbaren bızım altı aylık hastahane seruvenımızde başlamış oldu ordan ıkıgın sonra erzurum araştımahastahanesıne sevk edıldı oradan 1 aydan fazla kaldık doktorlar bıze dedıler alın hastanızı göturun tedavıye cevap vermıyor hastalığını sorduğumuzda böbrek yetmezlığı dendı bıze sebebını soruncada vandakı doktorunuzdan alın oradan getırdık eve evde duracak gıbı değil tekrar van devlet has sıne yatırdık oradanda bır sure yattıktan sonra kendısı benı istanbula güturun arada şıfa bulacam bizde kırmadık kendısını ist bakırkoy devlet hastahanesıne getırdık ordanda 20 gun kaldıktan sonra 1994 kış gunu vefat ettı burdanda vana gerı göturduk fıtık hastalığından hastahaneye yatı sonuc bır can hastahane sözcuğun karşılığı bana bunu hatırlatıyor rabım hıc kımseyı ehıl olmayan kımselerın elıne duşurmesın bu hangı bıranş ve hayatın hangı safhasında olursa olsun

Günümüzde ne kadar da sosyal güvencemiz olsa maalesef paramız kadar sağlık imkanlarından faydalanmaktayız. Bazı şeylerde öyle oluyorki; paran olmasığı zaman kendi haline terk ediliyorsun... Buda çok düşündürücü ve üzücü bir durumdur.

ben hastaneye sağlam giripte hasta cıkanlardanım ya ne biçim bir kurumdu arkadas. illet illet..

Üst Alt