Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ben işe girersem abimin evde bakım maaşı kesilir mi?

gokhan458

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ağır engelli abim'den evde bakım maaşı alıyoruz.Benimde %40 engelli raporum var asgari ucretli işe girsem evde bakım aylığı kesilir mi?

1704 lira gelir sınırını geçmiyorsaniz kesilmez.

abının maasından daha cok kazanıcaksan abıne daha cok faydan dokunacaksa işe gir bence hem rızkın artar hem sevabın . Kısının harcadıgı paranın en fazıletlısı aılesıne harcadıgı paradır dıye hadısı serıf var.Keske ulkemızın refah sevıyesı cok fazla olsaydıda parayı felan hem daha cok verselerdı hem kesmelerdı hem sende engellısın engellı olarak calısacaksan bence bakım maasınında kesılmemesı lazım o kadar zorluk yasıyonuz.

gokhan458
hane kişibaşı geliri 1704 tl bunu geçmezsenız bişi olmaz.evde kaç kişi iseniz alınan ebm maaşı hariç tüm eve giren gelirleri toplayıp kişi sayısına bölün çıkan mıktar 1704 den az ise kesilmez aynı ya da fazla ise kesilir
not: ebm geliri hesap edilirken alınan ya da alınacak olan ebm gelir hesabına dahil edilmez

gokhan458

Fakirlik yani hani o açlık sınırımı ne deniyor sınırını geçmediğinız sürece engelinin kendi bile işe girse kesilmiyor kendimden biliyorum sosyal hizmet il véyâ ilçe biriminizi arıyarak bağlı bulunduğunuz yere nere bakıyorsa engelli yaşlı hizmetleri birimine onlar ayrıntılı ve kesin bilgiyi veriyorlar ona göre hareket edin onun bir hesaplama şekli var o sınırı aşmıyorsanız kesilmez aşıyorsanız gelir sınırının üstünde çıkarsa kışı başına düşen gelir kesilir oradan öğrenin bu arada her iki türlüde sosyal hizmetlere bildirmelisiniz gelir durumunuzu yoksa sıkıntı olur eğer sigortalı işe giriyorsanız ayrıca 1704 değil daha fazlaydı diye biliyorum dediğim gibi bi sorun siz

Üst Alt