Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ben kas hastasıyım (sma) kaslarımı geliştirmek için ne yapmalıyım ?

conicengiz33

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben kas hastasıyım (sma) kaslarımı geliştirmek için ne yapmalıyım ?

gecmiş olsun okan bende mersindeyim.bilinçsiz çalışmanın zararları olabilir en iyi bilgiyi fizik ted. dr veya fizyoterapistlerden almalısınn.

hastalığınız smanın hangi tipi acaba?kaç yaşında başladı

cengiz bende sma3 kas yapmak için ugraşma öle kas hastalıgı zaten adı üstünde kaslarda sorun oldugu için gelişmiyor:Dben 14 yaşından beri ugraşıyorum ama bi degişiklik yok fizikçilere gitmişsindir sende söyledikleri bir kaç kiloluk bişeyi bacaklarına koy 5_10 defa kaldır indir kolallarınla 5_10 defa kaldır indir yer hareketleri falan ne fazla zorlıcan ne hareketsiz kalıcan normal insanlar gibi yaşıcan dediler bende öle yaptım hareketi falan bıraktım gündelik yaşıyorum:Dyaşım şimdi 24 her geçen yıl güç kaybı biraz daha oluyor ama şimdilik ilk halimle fazla bi farkım yok benim bildiğim bu kadar fazlasını bilen varsa yazsın bende uygulıyım:)

kas zayıflığı gibi bişeymi bu arkadaşlar.yada hiçmi kullanamıyorsunuz kasları..

ince motor ve kaba motor diyorlar.her iki kasıda etkileyen bir rahatsızlıkmı bu?

sma 3 bu hastalığın iyi bir formudur.4. derece de hastalığın en iyi seyrettiği formdur.hastalığınız muhtemelen geç ortaya çıktı.ne kadar geç o kadar iyi.arıca sma yani spinal musküler atrofi kaslarda olan problem değildir.omurilikteki arka boynuzda bulunan sinapslardaki bozukluktan meydana gelir kaslara omurilik seviyesinden ileti gelmediği için kaslarda hacim kaybı (atrofi) ve güçsüzlük meydana geliyor.

evet şansızlık içindeki tek şansım sma3 olmam belkide 14_15 yaşlarında görülüyormuş genelde yaş sınırımı geçirmedim bu konudu tam zamanında belirti verdim sma4ler daha şanslı çünkü yaşam kaliteleri bozulmuyormuş bildigim kadarıyla bizde kötü arasında iyi sayılabiliriz sonumuz Allah'a kalmış.sma kas sinir hastalıgı olarak geçiyor omurilikten ileti gelmedigi için kaslar çalışmıyor kasılmalar oluyor kaslar çalışmadıgına göre gelişmeside pek mümkün degil bilindigi gibi kaslarda erime yani küçülmeler oluyor daha fazla kayıp olmasın yeter gelişmesinden geçtim ben:)

Üst Alt