Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ben OKB hastası mıyım? Tavsiyesi bilgisi olan var mı?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
Evet bir kıza takıntı derecesinde aşıktım ne yapsam zihnimden atamıyordum doktora gittim ilaç kullandım kıza kendimi affettirmeye çalıştım peşinden koştum uğraştım halbuki o beni hiç sevmemiş hep kendimi suçladım şunu yapmasaydım bunu yapmasaydım diye takıntı haline geldi bu kız bende ancak kızı unuttuktan sonra bile takıntılı halim devam etti bu sefer kızdığım nefret ettiğim insanları takıntı haline getirmeye başladım okb hastasısın diyorlar bilmiyorum arkadaşlar siz ne dersiniz bu duruma hep geçmişte yaşadığım üzücü olayları düşünüp acı çekiyorum sevmediğim birkaç insanı takıntı haline getirdim ben gerçekten okb miyim ?

Aşk oldukça göreceli ve soyut kavram ve kimin ne kadar aşık olduğunu anlamanın ölçmenin ve bilmenin mümkünsüzlüğüyle diyebilirim ki Aşk ve OKB birbirinden farklı şeyler.. Takıntı derecesinde Aşık olmak da neymiş???

takıntı durumu şu şekilde oluşuyor keşke şöyle yapmasaydım böyle yapmasaydım pişmanlık olunca takıntı da başlıyor ben de öyle oldu

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar okb beni çok zorluyor baba tarafı akrabaları kafama taktım şimdi de söyledikleri lafları ,konuşmaları takıntı yaptım beni çok kırdı onların konuşmaları çalışamayacak hale geldim nasıl kurtulurum bilmiyorum ne olur yardımcı olun[/FONT]

arkadaş sen tedavini düzenli devam ettiriyormusun eğer cevap evetse OKB ye karşı büyük taruzu başlatman lazım yoksa o seni yener herzman...

sn zaferim şu an hastanede tedavi görüyorum üstüne üstlük ona rağmen kötü durumdayım mesleğim bile risk altında şu an akrabaları takıntı yaptım kurtulamıyorum durmadan mesaj çekiyorum ya da arıyorum akrabaları laf söylemek için onlar baskın çıkıyor laf sokuyor takıntı yapıyorum sonunda şikayet edecekler belki etmişlerdir bile ne yapacağımı bilmiyorum söyledikleri şeyler takıntı oldu ben de ta iki ay geçti hala düşünüyorum küçük düştüm rezil oldum durmadan beni kardeşimi eleştirdiler ben de mal gibi dinledim o an sonradan takıntı oldu söyledikleri ne yapayım sizce

Şimdi arkadaşım OKB denen hastalık insanın bütün dünyasını zehir eden bir güce sahiptir.. Hal böyleyken senin ona saldırmaktan başka çaren ve çıkış yolun malesef yok. saldırıya geçmezsen ve savunmada kalırsan kaybedersin.. Doktorunla konuş sana saldırı teknikleri öğretsin.. Benim Obsesyonlarım bu yönde olmadığından ahkam kesmek istemem...

Diğer Obsesyonların varsa onlarlada ayrıyeten savaşmalısın. Savaşmazsan Kaybedersin Savaşırsan da mutlaka kazanırsın...

sn zaferim benim takıntı yaptığım konu sevmediğim insanların sözleri konuşmaları muhattap olduğum güne lanet olsun şu insanlarla ama unutucam mecburum unutmaya yoksa işimden olucam allah korusun

Son düzenleme:
Benim de bir sürü saplantılı aşklarım oldu.Hatta bir keresinde intihara kalkıştım.Başta ailem olmak üzere etrafımdaki insanlar neler söylediler neler.

selam sadece o insanlari dusunmeyin o kadar,dusunmek neyi hall edecek? birakin o zaman,dusunmeyin,o insanlari beyninizde tasimaya degermi?

Manevi durum da cok onemli,dua edin,namaz kilin,Kuran okuyun...

Haklısınız.

Arkadaşlar merhaba.Ben engelli kadrosundan memur oldum.Çok hata yapıyorum.Hastalığım engel oluyor çalışmama.Amirlerimin yüzüne bakamıyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Okb rahatsızlığımın yani bende ki takıntı durumumun hayatta karşılaştığım olaylara verdiğim tepkilerden ve bu tepkilerimin bende alışkanlık haline gelmesinden kaynaklandığını çok iyi anladım çok şükür bundan sonra hayatıma yeni bir sayfa açmaya karar verdim ve de sadece kendime değer vermeye.

Arkadaşlar geçmiş takıntısı okb midir yoksa depresyon belirtisi midir ?geçmişte yaşanan konuşmaları ,sözleri, insanları kafadan atamamak sürekli aklına gelmesi ve tekrar tekrar sinir olmak strese girmek mesela sevmediğiniz insanları ve konuşmalarını düşünmek ve üzülmek hatta sinir olmak okb midir ? depresyon mu ne dersiniz.

Üst Alt