Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ben yıllardır "Sosyal Fobik" olarak sokaktaki yaşadığım sinir, stres, baskı nedenleri

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
351
Ben yıllardır "Sosyal Fobik" olarak sokaktaki yaşadığım sinir, stres, baskı nedenleri

BEN YILLARDIR "SOSYAL FOBİK" OLARAK SOKAKTA YAŞADIĞIM SİNİR, STRES ve BASKI HİSSİ NEDENLERİ NE OLABİLİR? (yaklaşık 20 yıl önceydi, başıma bir kaza gelmişti. Bu kazayla birlikte bende psikolojikmen "değişimler" meydana geldi bu kaza başıma geldiğinden itibaren hemen korkularım başladı)
-İnsanların bakışları altında yürüyememe ve bu esnada ağır stres tepkisi, insanların bana baktığını sanarak kendi içimde huysuzluk yaşama, hareket edememe ve bu esnada hep bi yere bakma.
-İnsanlardan korkma vede kaçma (insanlardan niye korktuğumu ve niye kaçtığımı bilmiyorumda, zarar falan gelir diyede korku vb. yok, insanların yanında rahat edemiyorum, bu esnada çok stres yaşıyorum ama "tek başıma çok rahatım")

Bu bakışlardan ben niye bu kadar yani aşırı derecede rahatsız oluyorumki bilemiyorum.

bende trafik kazası geçirmiştim şimdi arabaya bindiğimde Rabbime sığınıyorum

Adı üstünde hastalik
Terapi alarak atlatabilirsiniz
Bir arkadasim da bu sekilde atlatti atandı, açıktan önlisans bitirip tekniker oldu gayet de iyi

Sebepleri bulmak size bir sey kazandirmaz ki, hadi buldunuz çözüme ne faydasi olacak? Zaten psikolojik destek aldığınızda sebeplerini de terapide cozersiniz biz bilemeyiz hic birimiz psikolog degiliz

Ben de bakışlardan çok rahatsız oluyorum.

İstorika

Sende benim gibi dışarıya karşı "sessiz" mi sin? Bu kaza şöyle oldu biraz anlatayım. 20 yıl önceydi. Köyde abimle çalışıyorduk ve odunları istifliyorduk. BU KAZA HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ ADETA. Tam olarak sağ kulağımın iç kısmına odunun sivri kısmı sert ve hızlı bir şekilde değdi ve çıktı. Bu kazayla birlikte Böylece psikolojik rahatsızlıklarım başlamış oldu. Konu başlığında yazdığım gibi sinir, stres ve baskı hisleri geldi bu kazayla birlikte.

ayDÜNYAvazo

Evet sessizim. Çevremde sessiz, sakin, soğuk olarak bilinirim. Öyle herkesle de anlaşamam. Benim gibi olanları etrafımda tutarım.

Ahmet T
Tek başına kaza demek olmaz...ki...kötü yönde hayatımı değiştirdi.
Bu başıma gelen yalnızca "bir kaza" değildi hayatımı değiştiren bir "kader yarasıydı".

ayDÜNYAvazo dostum abartıyorsun benim 3 kere kafam bir kere çenem kırıldı bir kere de bisiklet kullanırken araba çarptı kaç kere bisikletten düştüm ama hastalığımı buna bağlamıyorum.Bence alakası yok.

ayDÜNYAvazo

Senin anlatımına Freud psikanaliz de değiniyor kulağına tahta parçasının değmesi girip çıkması senin bilinçaltında olan ankisiyetenin dışa vurmasına sadece bir sebep bastırılmış başka korkuların kaygıların olduğu için insanlardan kaçıyorsun. Pskiyatra görünmen iyi gelir psikolog antideprasan yazar pskiyatr senin işini görebilir. Yada kendinle savaşıp korkularınla kaygılarınla kendin yüzleşeceksin ve kendi kendini tedavi edeceksin ne yazıkkı çoğu insan bunu yapamaz psikolog ve psikiyatrlarda bu yüzden var zaten.

Bu kazadan daha önce korkularım vardı sanırım yani anksiyetem. Ama ayyuka çıktı ve dahada belirginleşti. O zaman 15 yaşındaydım yani ergenlik çağımın bir tık ötesiydi.
sputnik

Dediğin gibi arkadaşım bu kaza tetiklemiş olabilir.

20 yıl hiç gitmedinmi doktora o yaşlar önemli tabi pskiyatr zaten gerekli soruları sorarak seni kendinle yüzleştirecektir. Anlatımın bana küçük yaşlarında hatırlamadığın ve bu yüzden bastırdığın şeylerin bu şekilde dışa vurduğunu düşündürdü çözülemeyecek bir şey değil altta yatan başka hastalık falan varmı bakmak gerek tabi

@sputnik

SON 8 yıldır kesintisiz tedavi olmaktayım.

Kullandığım İlaçlar:
Abizol 30mg
Lustral 100+100mg
Ozaprin 10mg

Okb
Asperger Sendromu
Atipik Psikoz

@Vtecll

Herkeşin durumu farklı.

Benim hikayem de Sosyal fobi ile başladı sonra bipolar dediler, delirmeye kadar gitti.. Bk hastanesinde kaldım. Kötü zamanlardı.. Şimdi eskiye göre iyiyim fakat yıpranma çekilen çile geri gelmiyor maalesef..
Sercan buradaysan bı yeşillendir.

Diger konularda da takıntılı olduğunuzu yazmistim ama son yazdiklariniz cidden asiri abartili bir yaklasim. Ben de 12 yasinda ölümden döndüm ameliyatlar vs neler yaşadım ama kendi psikolojimi kendim okuyarak, arastirarak aştım. Kurslar, seminerler, üniversite vs becerilerimi ortaya cikaracak şeylere yöneldim. Siz bir girdaba sokmus kendinizi onun içinde dönüp duruyorsunuz. Psikiyatrik ilaclar iciyorsunuz okey ama psikoterapi da almaniz lazim. Psikiyatrist tip doktorudur teshis koyar, psikolog ise terapi yapar, sizi dinler, yargılamaz ama icinde bulunduğunuz ruhsal durumun farkına varmaniza vesile olur. Siz de caba gosterirseniz ancak iyilesebilirsiniz.
Eger psikologa gidemem derseniz bu konuda kitaplar var oluyabilirsiniz. Ama burada yazinca kimse size hap formuller veremez, ilaçlar da tek basina sizi tedavi etmez, psikoterapi şart.
Siz tavsiyeleri pek umursamiyor, kafanizin icindekine göre hareket edip olumsuzlukların kendiliğinden duzelmesini bekliyorsunuz. Bu mümkün değil, oturduğunuz yerden size çözüm yolları gelmez, caba lazim. Siz cabadan da kaciyorsunuz, sorumluluktan da. Buraya yazmak çözüm değil

Born2die

Neden ustunuze alindiniz ki ben konu sahibine yazmistim sizi gormedim bile
Sizse hemen istek gondermissiniz istediğiniz kadar gonderin kabul.etmem zira sizi tanımıyorum

öncelikler geçmiş olsun.bence bu yaşadığınız şey güven duygusu ile alakalı. kendinizi insan içinde güvende hissetmiyorsanız, beyniniz otomatik olarak sizi korumak için kaygı ve stresinizi arttırıyor olabilir. siz bu durumda kendinizi geri çekmeye devam ederseniz bence her seferinde aynı şeyi yaşamak zorunda kalabilirsiniz. aynı okb de olduğu gibi.

Sosyal fobiden ziyade. Paranoid Bozukluga benziyor.
Tek başına anti depresan sosyal fobiyi dahada arttırır.
Anti psikotik temel ilaç olacak yanına anti depresan olacak.

gul2011 Buraya yazmak neden çözüme giden yolda bir gidenek olmasın.Bu sitenin ereği bu zaten.Çocuk azarlar gibi üslubun hiç hoş değil.Ben oldum;hamdım piştim böbürlenmesi de karşıya anti patik geliyor.Bence biraz tevazuya dikkat etmekte fayda var.

Vtecll
1-Burasi saglik sitesi değil yani kimse teshis koyamayacagina gore, tedavi yöntemi de sunamaz
2- yazdığım hosunuza gitmemiş olabilir herkes ayni fikirde olacak degil ama bana "boburlenme" yaftasi yapistirip tevazuyu sunmaniz da soylemlerinizde ne kadar celistiginizi gosteriyor. Ben oldum demedim, tevazu sahibi olup olmadigimi da bilemezsiniz. Siz bana tevazuyu tavsiye ederken de "ben mutevaziyim, sen de ol" seklinde bir "boburlenme" gostermediginiz ne malum?
3-Önceki sayfada ne yazdığımı hatırlamıyorum dönüp bakarim ama burada 20 yil önce yasadigi kazaya takilip ben bu yüzden böyleyim diye kendini kurban psikolojisine sokmak cok da dogru degil, burada herkesin yasanmisliklari var. Hastaysan tedavi olacaksin, kendin asmaya calisirsin, muhtemelen ben kendi hikayemden bahsetmisim ki nasil.astigimi paylasmisimdir. Eger kendi basina asamiyorsan da gider uzmanina tedavi olursun.
Herkesin kendince yasadigi sorunlar sıkıntılar var. Ama ben hastayim da 20 sene önce yasadim da ondan böyleyim diye dert yanmak çözüm getirmez. Burada bir psikolog varsa ve ücretsiz terapi yapabilecekse buyursun ya da psikiyatri uzmani olup da duruma el atabilecekse ne ala.
Dert yanmak bir sonuca ulastirmaz, ya o girdabın icinde bogulacaksin, ya da gidip tedavi olacaksin, ilac ve/veya psikoterapi.
Yani daha genel bir söylem vardır:
"Ya bir yol bul, ya bir yol aç ya da yoldan çekil " Mumin Sekmanin bir kitabinin adidir ayni zamanda. Tavsiye ederim.
Ayrıca ben hala hamım, oldum pistim yandim diyen zaten yanılır hayat her an bir seyler öğretir. Bana bu ithamda bulunmaniz bile bana sundugunuz tevazudan uzak oldugunuz izlenimi veriyor ki bu da bana antipatik geldi. Birini elestirirken önce kendine ayna olmak lazim. Ben burada bir cok insana kendimden örnek veriyorsam, motivasyon olmasi içindir. Tabii ki elestirinizi de dikkate alırım, ben buna da acigim. Ama hakarete ve tenkite meydan vermem. Saygilar...

Ek mesaj:
Simdi dönüp okudum yazdiklarimda bir abarti yok konu sahibi beyefendinin diğer konularında da ona elimden geldiğince yardimci olmaya calistim hatta kendimi paralarcasina dil.doktum, sgk ile.ilgili sorunu vardi. Bilgilerimi paylastim isin icinde biri olarak, ona ragmen sen yazma baska bilen varsa yazsin dedi ve benden sonra uazanlarin hicbiri sgk uzmani olmadigi icin net cevap verememiş. Bu kişi tavsiyeleri dikkate almiyor demisim ki bu boburlenme degildir, tespittir/gozlemdir. Ayrica o yazimda da tedavi olun demisim. Ben ya da siz doktor muyuz da sende şu hastalik var şunu yap gecer diyelim?
Paylasmak guzeldir ama cozum.aramayip derdini anlatarak acinmayi beklemek doğru bir sey değildir.
Keske elimden gelse yardimci olabilsem ama maalesef uzman değilim.

Burda insanlar tecrübelerini paylaşarak bir başka hastaya ışık olabilir.Kaldı ki tırnak içinde sağlık siteleri dahi tıbbi yetkinliğe sahip doktorlardan oluşsa da teşhis koymazlar,bunu bilecek kadar akli melekelerimiz yerinde çok şükür.Ama birden fazla kişi aynı tepkiyi gösteriyorsa sunumunuz karşısında insan küllahını önüne alıp düşünmeli.

@Vtcell kim.ne demis acaba bana?
Ayrica bana saldiracaginiza kendinize bakin
Tecrübe paylaşmaksa konu ben de tecrübemi ve kendi buldugum cozum yollarını paylastim.
Ayrica ben konu sahibine yazdim yazacağımı, sizinle polemiğe girmek istemiyorum olayi cok kisisellestirdiniz
Üslubumda bir sorun yok beyefendi bana sgkyi arayin doğru bilgiyi onlar verir dedigim icin yazma dedi ama sgkyi aramak yerine buradan hap bilgi pesinde
Saglik sitelerinde de teshis tedavi yoktur ben de size akli melekelerinizde sıkıntı var demedim soylemedigim bir sozle beni itham edemezsiniz ben ima etmem gereksiz bir alinganliga burunmussunuz
Lütfen hem bana üslup konusunda öğretmen edasıyla konuşup hem de benim sizi asagiladigim imalarinda bulunmayin
Ben burada yorumumu yaparim alan alir almayan kendi bilir
Burada baska bir konuda psikiyatrik ilaclari birak birakma bile deniyor. Derdine çare arayan isin uzmanina gider.
Rica ediyorum benim yorumuma cevap yazmayın sizin ucuncu sahis olarak araya girmeniz bile gereksizdi.
Begenmiyorsaniz okur geçersiniz saldirmaniza gerek yoktu. Bana hitaben yazdığıniz icin bana soz hakki doğdu ama rica ediyorum uzamasin. Isteyen istedigi yorumu yapar konuyu burada kapatiyorum daha da bana hitaben yazmazsaniz sevinirim iyi geceler...

Üst Alt