Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beni işten çıkarıyorlar ne yapmalıyım?

vefa_cet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 3 seneden beri kurumsal bir şirkette özürlü kadrosunda çalışıyorum%40 raporum var fakat şefimle sorun yaşıyorum ben pasif görüp eziyor hatta küfür etti v.s v.s bende çıkar ben ozaman işten dedim tamam dedii ancak ben elden para almıştım işverenden gerye taksiitle ödeyecektim şiimdi hepsiini öde sonra çıkaracam seni diyor ihpar ücretimide vermyormuş sadece kıdem tazmnatını verecekmiş ne yapmam lazım bu durumda çok acil cvp lütfen

Kıdem tazminatını verip işten çıkartmaktan başka yapabileceği bir şey yok işverenin.

Elden aldığınız borcu da bir şekilde ödemeniz lazım. İster bir süre daha çalışın, ister verilecek kıdem tazminatından mahsup etsinler.

Çetin kardeşim Allah yardımcın olsun.
Karşılıklı anlaşarak fesih durumu yoksa işveren ihbar tazminatı ödemek zorundadır. Yani beni kıdem tazminatımı vererek çıkartın dememişsen kurumsal şirketlerde şefin sözü son söz değildir. Durumunu, özelliklede küfür olayını mutlaka daha üst yöneticilerinle, insan kaynakları yöneticileriyle ve sendikacı arkadaşlarınla paylaş. İşine sahip çık. Sana eğer üç yılı aşmışsan sekiz haftalık, aşmamışsan altı haftalık ihbar tazminatını kıdem tazminatının yanında vereceklerdir. Ama şefin ile tartışırken dilini tutmak zorundasın. Haklıyken haksız duruma düşüp kıdem tazminatını bile bırakabilirsin.

Ne zamandır çalışıyorsun bilmiyorum ama ihbar tazminatının tavanı 56 günlük ücretindir. İşveren bu zamanı, seni işten çıkaracağım diye uyarır ve 56 gün seni çalıştırır bu arada sana günde 2 saat izin verir (iş arayasın diye), yada sana 56 günlük paranı öder yine işten çıkarır. Bu şartları yerine getirdikten sonra sana ihbar ödemek zorunda değil. Bu arada sana herhangi bir belge imzalatmaya kalkarlarsa imzalama. Kıdem tazminatının bankaya yattığından emin ol sonra imzalarsın. Borç para alırken herhangi bir belgeye imza atmadıysan senden bir şey tabep edemez. Ama bu demek değildirki sen de adamın hakkını ye. Eğer aldığın para üç aşağı beş yukarı tazminatına denk geliyorsa, ufak tefek farkını al sonra ayrıl. Eğer adam seni çıkarmayı kafaya koyduysa zaten çıkarır. Huzursuz olduktan sonra orada durmanın bir manası yok. Fakat gidip işvereninle görüşür konuşur işi tatlıya bağlarsan belki kalmana izin verirler. Eğer adam kıl bir tipse alacağını aldıktan sonra yine çıkarır. Sen amirine karşı gelirken biraz hata yapmışsın gibi geldi bana. Bazen bazı şeyleri görmemek, duymamak gerekiyor çalışma hayatında...

işten çıkartmaması için ufak bi uyanıklık yap küfür ederken hakaret ederken ses kaydına al ve mahkemeye ver ozaman seni işten çıkartamaz . hakaret davası aç ona engellisin 1 mahkemede işini sağlam avukatlar çözer

işten çıkartılma halinde,tazminatınız ,normal statüde çalışana göre 2 kat fazla ödenir.

turguaz06:normal statüde neden iki kat fazla tazminat ödenirmiş bu konuda yanlış bilgilendiriyorsun kıdem tazminatı bir yıllık brütten hesaplanıarak işten çıkarılana ödenir
ihbar tazminatı en az 6 aylık çalışmış 2 haftalık brütten ödenir,en fazla 3 yıllık çalışmışta 8 haftalık brütten ihbar tazminat ödenir

gücün yetmiyor mu dövsen belki düzelir ..

basta cok yüz göz oluyosunuz yapılmayacak şakalar yapıyosunuz birbirinize sonrada seni sövüyor.

hem işinden hem aşından hem alıştıgın ortamdan olacaksın üstelik parada yok ödeyemiyiyosun

busefer daha cok sövüp daha cok hakaret edecek.

ordanda cıktın mı 6 ayda boş gezersin demedi deme !!

bir dahada böyle bir iş eline gecermi allah bilir sen yinede ortamı düzeltmeye bak kibar olun birbirinize insan gibi davranın

Leyla yeni primini doldurup işten ayrılanlara tazminat ödenmemesi yanlış bilgi. Lütfen ..mış-muş lu bilgilerle kafa karıştırmayın. Geçen seneden bu zamana değişen iş kanunu yok.

Anladığım kadarıyla kardeşiniz 15 yıl sigortalılık ve 3600 prim gün sayısını tamamlamış. Kardeşiniz işyeriden ayrılmak isterse SGK dan tazminat yazısı alarak işyerine götürüp tazminatını alabilir. Bunun haricinde bahsettiğiniz kanun tasarı halinde, yasalaşmadı henüz.

Ek olarak;
yasalaşsa dahi geriye dönük haklar eski mevzuata göre işlem görecek.

Üst Alt