Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beni kahveden kovdular

volkano39

Üye
Konular
167
Reaksiyonlar
10
psikoz hastası bir gencim. gittiğim kahvede kahveci ne içeceksin diye sordu bir şey içmeyeceğim dedim. bunu üzerine kolumdan tutup burası bekleme salonu değil deyip beni ittirdi git burdan dedi, kovdu .hani başkası olsa benim yerinde kavga çıkarırdı. ben adama bir şey yapamadım diye üzüldüm. sizin yorumlarınız nelerdir?

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demişler. Eğer size haksızlık yapıldıysa Allah ın şahitliği yeterlidir, eninde sonunda ettiğini bulur...

Allah razı olsun deseydin yüzüne yeterdi takma onun seviyesine düşme rabbim senide onuda görüyor bunu düşün için soğur her yapılana her söze karşılık vermeye kalkışırsak bunun sonu gelmez kardeşim

Allah işini bilir merak etme ! , sen içini rahat tut .

keşke içmesende bi çay söliyeydin.raconu malesef bu...

kardeşim kahveci senin rahatsız olduğunu nerden bilsin alnında yazmıyor ki kahvecide orada para kazanmak için duruyor her gelen oturur bişey içmezse adam ne diye bekliyor orda bi çay iç sıkıntı yapma

Merhabalar

Bu sizin yada benim engelli olmamla alakalı bir durum değil..
Örneğin bir AVM'de yanımdaki arkadaşlarımın sigara içmesi için balkonu olan bir bölüme çıktığımızda bizi uyarıyorlar
"eğer bu bölümden sipariş vermeyecekseniz burada oturmanız uygun değil"

Yani her yer için bu durum geçerli
Eğer bir şey alacaksan içeceksen yiyeceksen oradasın yoksa işletme sahibinin mekanını boşuna doldurmuş oluyoruz ve yeni bir müşteri için uygun yer kalmıyor.
Yada sırf bir şeyler satabilmek için bu şekilde yapıyorlar.
Ama bu durumun senin engelinle bir alakası yok...

Not: Adam seni ittirmiş vs. bu davranış tabi ki yanlış ama aranızdaki geçen diyaloğu bilemediğimiz için yorum yapamam.
Kendinize bu durumu sıkıntı yapmayın sadece sizin için değil herkes için aynı bu uygulama

neresi orası paris mi de adam kovdu çay içmion die
bizim burda ister iç ister içme kimse bişi demio
bursa samanlı köyü

kardeşimin özürü %51 zihinsel ama doğuştan geliyor bu özürlülük ilker bey yinede rapor almam gerekıyormu.nasıl bir yol izlemem gerekir.ve şuda varki kardeşime annem vasi tayini mahkemeden gerekçeli kararımız var..ilginize tşk ederim

Ülkemizde yan baktın diye adam vurup yol vermedin diye öldürenler var. Siz yine iyi kurtulmuşsunuz. Olayı bize anlattığınız kadar biliyoruz. İşyeri sahibinin sizi anlayıp dinlemeden böyle bir şey yapmaması lazımdı. Sizin de kendinizi iyi anlatmanıza müsaade etmeliydi. Ama maalesef insanlar çok sabırsız ve patlamaya hazır bomba gibi...

böyle bir mekanlarda az bir süre oturacaksanız sipariş almak isteyenlere "arkadaş gelecek birazdan veririm" diyin tamamdır,sonra kaçar gidersin, burası türkiye :)

bunun engelle alakası yokki herkes gidip boş boş otursa adam ne kazanıcak orda

Volkano39 arkadaş,
Takılma böyle şeylere biraz alınganlık yapmışsın sanki ama ticaret yapan yerlerde hiç ayrım yapmadan herkese yaparlar bu muameleyi biliyorsun.Kendinle barışık ol.Az daha geniş düşünürsen hak vereceksin.

Bence iyi yapmış....Engelli bırak otursun diye acımamış....Yörü git lan demiş....Engelli diye acısa bu sefer acıyorlar ayrım yapıyorlar diyecektin :)

Hali İbrahim Sofrası ile ünlü peygamber Hz.İbrahim ; Birgün (kısa bir meseleden doayı) adamın birini sofrasından kovar,Allah buyurur ki ; git gönlünü al,almazsan olmaz.....ve hz.ibrahim o adamın gönlünü alır sofrasına tekrar davet eder deyim yerindeyse sırtında getirir.....Çok hakkın geçmiş,senin kaybettiğin bişey yok ve mazlum oarak da kar lısın......Hakk'sızık yapan kahveci zaten Cehennemim sıkıntısını bu dünyada da de yaşıyor,yoksa bunu yaparmı....Mahzun olma...Eger inanıyorsan bil ki ALLAH bizimle beraberdir, her şeyi Gören ve işitendir.

Adamın işyeri orası istediğini yapabilir.hergün herkes gelip boşboş otursa bu adam eve nasıl ekmek götürecek.biraz empati.

elbette başına gelen şey seni üzmüştür hak veriyorum ama bunun senin engelinle alakası yok kaldıki adam senın engelinide bilemez .ama dediğimiz gibi orası bir mekan elbette adam bişeyler satmak isteyecek herkes gidip boş boş oturacak diye adam oraya kira vermez . tüm yorumları okuduysan zaten sinirin geçmiştir karşı tarafında haklı yönleri oldugunu anlamışsındır .

kahve orası kardeşim kahve orası... alış veriş merkezi değil restoran değil altı üstü dandik bi kahve yani ticaret mevzusuda olsa bi insan kovulmaz o bi insan ya... insanlık yok muu ? isterse parası olmasın isterse hiç birşey satın almasın orda otursa ne olacak ne zararı olacak ? 25 kuruşluk kar için o adamı kovmaya değdi mi ? bi çay 50 kuruş olsa adamın kaar ı en fazla 25 kuruş olur

kardeşim sana gelince üzülme canını sıkma kafana takma malesef ülkemiz dünya da beş para etmez insanlar bakımından çok yukarı sıralarda ama sen takma ;)

adres ver, camını çerçevesini indirelim :D

Üst Alt