Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Benim 2022 maaşım kesildi. Eşimin maaşı devam eder mi?

• Konbuyu başlatan ikinci_hayat
  • Başlangıç tarihi
I

ikinci_hayat

Merhaba ben ve eşim 2022 maaşı alıyoruz.Fakat ben ocak 2016 iş girişi yaptıgımdan e_devlette 2022 sorgulamasında Reddedildi/Feshedildi (SSK Tespiti Nedeni İle) yazıyor.
Benım tamam alamam kesınlıkle.Ama eşimin halen saglık guvencesı
Tescil Kapsamı:60/c3 2022 65 Yaş
GSS Kapsamı60/c-3 kapsamında sigortalı
olanlar göruluyor ve maaş devam ediyor yazıyor.Eşim mart 2016 da 2022 maaşını çekebilir mi?

ikinci_hayat
Ocak ayında sigortalı olarak işe girdiğinizi söylüyorsunuz. Aralık dönem aylığınızı çekmiş miydiniz? Eger aralık dönem aylığını çektiyseniz 2022 aylığınız sonraki dönem olan mart ödeme dönemi başından itibaren kesilir. Şubat ayı bitmeden 2022 aylıgınız kesilemez.
e-devlette ne sorgulaması yaptınız siz? Sağlık provizyon sorgulaması mı?

sizin 2022 aylığınız sigortalı çalışıyorsanız mart ödeme dönemi başında kesilecek ve mart dönem aylıgınızı haliyle alamayacaksınız..
eşinizin aylığı için muhtaçlık kararının yenilenmesi gerekiyor. sistem üzerinden yapılan sorgulamalar ve sosyal incelemeden elde edilen verilere göre vakıf mütevelli heyeti eşinizin muhtaçlıktan çıktıgı yönünde karar verirse kararı takip eden ilk ödeme dönemi başında eşinizin aylıgı kesilir.
Eşinizin mart'tan önce muhtaçlık kararı yenilenmezse mart dönem aylıgını alabilir. aksi halde mart dönem maaşını alamaz.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 tL üstündeyse yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra eşinizin aylıgı da kesilecektir bilginiz olsun.

E-devletten:Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi

*Tescil Kapsamı60/c3 2022 65 Yaş Yararlandığı
*GSS Kapsamı60/c-3 kapsamında sigortalı olanlar sorguladıgımda bu yazıyor eşimin benim çalısan yazıyor zaten.

Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama yaptığımda:

Yardım durumu devam ediyor yazıyor.Eğer mart 2022 maaş zamanı geldiğinde halen devam edıyor derse maaşı çekde sorun yasarmıyız?
Teşekkürler Melek hanım.

Merhaba kalem abla ben daha öncede sormustum ocaktan sonra tekrar sor demiştiniz. Ben ve eşim engelliyiz ikimizde 2022 maasi ayricabenim içinde bakim aylığı alıyor esim.evimizi devlet yapti bide arabamiz var biz 2kisi yaşıyoruz. Bizim 2022 maaslarimiz kesilecekmi yada ne yapmalıyız. Diken üstünde oturuyoruz resmen.psikolojim bozuldu.simdiden teşekkür ederim

hacer demirbilek
ablacım maalesef ilk sosyal incelemeden sonra kesilir:(
evde bakım aylıgı 888,17 TL zaten. evde de 2 kişi kalıyorsunuz. bu duurmda hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi geçiyor. boyle olunca da yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra 2022 aylıkları kesilir.
haneye bir kişi alsanız. ikamet adresi sizde olsun ve sizle yaşasın. yok mu böyle bir akraba guvenilir birisi? geliri olmasın hiç.

Ablamin kizi var 18 yasinda hemen yan tarafimizda oturuyorlar o olurmu ablacigim

hacer demirbilek
18 yaşını tam olarak doldurmuşsa tabi ki olur. ikametini size aldırın ve sizle yaşadıgını bilsin herkes. sosyal incelemede sizle yaşadıgı anlaşılsın yani. bu durumda aylıgınız kesilmez ablası.

Tam olarak girdi ablacim fakat burasi küçük yer çalışanlarda memleketlim eger göz yumarlarsaki sanmıyorum işim zor . ablacim allah razı olsun iyiki varsin

hacer demirbilek
ablası başka seçeneğimiz yok. yapılacak ilk sosyal incelemede aylıklarınızı kesme hakları var. bahsettiğin yegeninin hiçbir geliri yoksa ikametini size aldır ve sizde yaşıyor olarak bilinsin. bu şekilde bu sorunu aşabiliriz ancak.

Yok abla sinava hazırlanıyor. Deniyecegim başka çarem yok.bide abla maasi kesmek için sdv den gelmeleri lazim degilmi yoksa bize haber vermeden kesebilirlermi.

Heyet ten % 40 raporum fakat eşim çalışıyor diye 2022 kanunundan yararlanamaz sın diyorlar ne yapmam gerekir sizden cevap bekliyorum saygılarımla

jackal75
eşi sigortalı çalışansa maalesef 2022 aylıgı ödenmiyor. hanede yaşayan kişilerin kalabalık olması ve çevre ekonomik şartlar göz önüne alınarak vakıflar inisiyatif kullanıyorlar ama bu da hanede kişi başına düşen aylık gelirin 392,49 TL altında olmasına baglı.

Üst Alt