Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Benim çocuğuma annem bakıcı olabilir mi?

aysenisan

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
2 yaşındaki kızım için aylık alamıyoruz.kayınpederimin dükkanı vs vs eşimin üstünde göründüğünden gellirimiz çok yüksek görünüyor.çok şükür ihtiyacımız yok şu an aslında ama neden kızımın hakkı olan bir parayı almayayım? her ay onun adına düzenli bankada tutsam? belkide bir 10 yıl sonra gen tedavisi çıkar herhangi bişey çıkar o parayla karşılarım tedavsini..annem emekli sadece.ev aldı 1 yıl öncee ama sanırım mal varlığı değil gelire bakılıyor.ve evde 15 yaşındaki kardeşim ve 72 yaşındaki ananemle yaşıyorlar.bakıcı olarak gösterebilirmiyiz? şu anki rapor oranımız % 23 ama heyet için gün aldık eğer kırma yapılmazsa % 91 oranımız var.önceki rapor çıktığında çok küçüktü sadece eğitim için vermişlerdi

Ayşenisan, evde bakım aylığı için şu 3 şart aranır:
1. % 50 ve üstü ve "ağır özürlü" ibareli rapor.
2. bakıma muhtaçlık kriterleirne uygun olması ve bu konuda Bakım Hizmetleir Değerlendirme heyetinin olumlu kanaati
3. gelir kriterlerine uygun olunması:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Bu 3 şarttan birinde bile uygun bulunmasın evde bakım aylığı baglanmaz.
Kişi başına düşen aylık 423 TL'yi geçiyorsa geliriniz uygun değildir demektir ve evde bakım aylığı baglanmaz.
Verdiğim linkte bakmakla yükümlü bireylerin kimler olduğu da yazıyor:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Çocuğunuz 18 yaşından küçük ve siizn velayetiniz altında. Bu durumda 2. bölüme geçilmez. Çünkü siz çocuğunuza bakmakla yükümlü bireysiniz ve üstelik kanunen bakmakla yukumlusunuz. Her halukarda isterse çocugunuz başka adreste olsun sizin gelirleriniz dikkate alınır. Yani durumunuz 1.bölümde olumlu değerlendirilir.
Ancak 1. bölüm olumsuz değerlendirilir ve 2. bölüme geçilirse siz bakmakla yükümlü brey olmaktan çıkartılırsınız ve bu durumda anneniz bakıcı olur ve annenizin hanesindekiler gelir hesabına katılır.
sizinki katılmaz.
2. bölüme geçilmesi için sizin çocuğunuza bakamayacak durumda olup bakmak istememeniz gerekir ki bu konuda Kurum'u ikna etmek ve durumunuzu belgelendirmek zorunda kalırsınız. Şu anda gördüğüm kadarıyla çocugunuza bakamayacak durumda değilsiniz. Dolayısıyla bu talebiniz reddedilir.

çok teşekkürler bilgilendirmeniz için.gayet anlaşılır yazmışsınız.evet çok şükür bakabilecek durumumuz rahatlıkla var ama yazdığım gibi ben mesela onun hesabına yatırırım bankaya büyüyünce ihtiyacı olunca kullanır gibi düşünüyorum hep.malum kimin önce gideceği belli dğil ama kronnolojik olarak ilk ben.

Üst Alt