Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Benim engellilik hikayem ders kitaplarında okutulmalı

Konular
11
Reaksiyonlar
2
2014 yılında Haziran ayında, 44 yaşında iken, beyni besleyen damarın pıhtı sebebi ile tıkanması sonrası, vücudun sağ tarafını hareket ettiren beyin hücrelerinin ölmesi sonrası, kısmi felç oldum. Bu olduğunda Ankara Ün. Hukuk Fakültesinden mezun olabilmem için kalan tek dersimin sınavına hazırlanıyordum. 15 günlük yoğun bakım sırasında dahi, doktorlara çaktırmadan sınava çalışmaya devam ettim. Sonuçta ölmemiştim ve yaşam devam ediyordu ve sınav tarihi yaklaşmıştı.
Yoğun bakımdan fizik tedavi bölümüne geçiş sonrası, bölüm sorumlusu Hoca, ders çalıştığımı görünce müsaade etmedi. Lakin egzersiz aralarında yine de gizli kapaklı çalıştım. Tekerlekli sandalye ve tek baston evresine geçtikten sonra, Hoca'dan Ankara'da sınava gitmek için izin istedim. Müsaade etti. Sağ olsun kardeşim beni Ankara'ya götürdü, sınava girdim. Soruları sözlü olarak cevapladım, asistan öğretim görevlisi kağıda geçti. Zira sağ elimi kullanamıyordum. Bu sınavı verdim ve 2014 Kasımında felçli olarak avukatlık stajına başladım. Çok zorlandım, evet; ama imkansız olmadı ve şu an halihazırda halen avukat olarak serbest çalışmaya devam ediyorum. Vergi hukuku alanında çalışıyorum ve duruşmalık çok işim olmadığı için, UYAP üzerinden davalarımı takip edebiliyorum. Halen elimi kullanamıyorum; lakin küçük bir bastonla yürüyebiliyorum, şükür.
Engel beyinde yapamam edemem algısı ile var olan bir arıza. Hayat devam ediyorsa, öyle veya böyle yaşamak zorundayız. Ya isyan ile, ya da şükür ile.

İsyanın faydası olmaz, zor olan günlerimiz dahada zorlaşır. İmanın yarısı sabır elimizde olmayanlar için, yarısı şükür elimizde olanlar için inş her daim şükredenlerden oluruz.

İsmailarslan Allah içinizdeki yaşama sevincini daim etsin yolunuz ve bahtınız hep açık olsun kısmi felçli olup yataktan çıkmayan hayata küsen bi çok insan var zor bi süreç evet bunun yanında azimle engeller bir bir kalkıyor Annem sağdan geçirdiği kısmi felç sonrası öyle hırslıydıki doktor aynı rahatsızlık geçirenleri motive etsin diye onların yanına götürüyordu aşılabilir yeterki bu istek olsun bu rahatsızlıkta moral çok önemli size sıkıntı veren tanıdık komşu aile bireyi dahi olsa asla katlanmayın düzenli egzersiz ve beslenme diyet iki ayda yaşamını idame edecek duruma gelir felç yüzünden okuma yazmayı unutan konuşamayan vucudunun yarısını kullanamayan birisi bunu başardıysa diğerleride başaracaktır Allahın izniyle ki sizin hikayeniz daha çarpıcı takdir ve saygılarımı sunarım

ismailarslan

Helal olsun sana bu yaşadığın olayla çok kişiyede örnek olursun evet bence hikayen ders kitaplarında okutulmalı

Üst Alt