Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Benim genetiklik, evlilik, bebek vs. konusunda gozlemim var..?

Konular
33
Reaksiyonlar
1
Ben burda okudugum herkesin cekindigi korktuğu şeyler ile ilgili yani evlilik çocuk genetiklik engel vs konularda şöyle bir gozlemim oldu tabii en iyisini Rabbim bilir hersey onun takdiri

Gozlemim su
> iki engelli insan evlenince çocukları nurtopu gibi sağlıklı sapasağlam oldugu
>Erkek normal(engeli yok) kadin engelli ise cocuk engelli
>Erkek engelli kadin normal(engeli yok) cocuk engelli
>Erkek de normal(engeli yok) kadin da normal(engeli yok) cocuk engelli
> erkek normal(engeli yok) kadın engelli çocuk engelli
> erkek de kadinda normal çocuk normal hepsi sağlıklı
*** Ama su durumu cok gördüm is hayatım dada memlekettimde de : iki taraf da engelli olup da çocukların saglam olduğu cok kişi var gordgum bildiğim

Asla bu konuda cekingenliginiz olmasın Rabbim e birakin o hersyin en hayırlısini verir ..isyana yoneltmeyin kalbinizi kendinizi

Tabi bunlar bnm görüp gozlemledigim sey Yani Rabbim herkese bi şekilde şükür etsin dilini hep Şükre vursun unutmasin diye bi şekilde bi imtihan a sokuyor hemen hemen herkesi çok fazla gördüm örnek sizlerin bu konuda düşüncesi nedir sznde gozleminiz var mı böyle örnekleriniz

Rabbim hepimizin hakkında hayırlısini versin hep Şükredenlerden eylesin .

Öncelikle şunu belirteyim yazdıklarınızın samimi düşünceleriniz olduğuna inanıyorum ve bir şekilde bu gözlemlerinizi paylaşmanıza saygı duyuyorum buraya kadar hiçbir sıkıntı yok. Fakat ;

Yazdıklarınızın bilimsel bir tarafı olmadığı gibi buradan bir genellemeye varmak imkansız. çocuğun Engelli olup olamasını kadının yada erkeğin engelli olup olmamasıyla hiçbir ilgisi yok. Engel türüyle ilgili bu konu.

Şayet engel türü genetik nedenlerden oluşuyor ve bir sonraki nesil için hatırı sayılır ölçüde risk teşkil ediyorsa erkek yada kadın farketmez çocuk engelli doğacaktır.

Asıl tartışılması gereken konunun , hadi geçmiş yılları saymazsak (teknik yada maddi nedenlerden ötürü) günümüzde halen test yaptırma ihtiyacı duymadan çocuk sahibi olan çiftler olduğunu düşünüyorum.

spastik

Anlayışınız için teşekkür ederim kesinlikle sizin dediklerinizede katılıyorum .. haklisiniz bunlar sadece benim gozlemim ..bilimsel yönden de biseyler bilsem ve paylasabilsem keşke. ..

doktorların bireyleri aydınlatması belirli testlerden geçirip bi uyarı yada tavsiye ufak da olsa bilgi vermesi herkes için sağlıklı olacaktır. . Ama tabii testler de yanilmada olabilir hersey Allah in takdir i .. umutsuzluğa kapilmamak dua etmek herşey i Allah tan istemek en iyisi ..

Anne ya da baba da veya her ikisinde de genetik bir hastalık ya da taşıyıcılık durumu varsa; doğacak çocuk % 25 o hastalığı yaşayabilir %25 gayet sağlıklı olabilir % 25 taşıyıcı olabilir % 25 de diğer 3 olasılıktan birine rastlanabilir bilimsel olarak bildiklerim genetik uzmanın bana söyledikleri bunlar. Tabiki her şeyi en iyisini bilen Rabbim dir ve hepsi imtihan o bilir biz bilemeyiz....

Arkadaşlar,

Genetik geçişler çok yönlüdür. Hastalığın oluşması için her hastalığın kendine özgü bir mekanizması vardır. Bazen anne ya da babanın taşıyıcı olması yeterli olurken bazı hastalıklarda her ikisinin de taşıyıcı olması zorunludur.

Geçişlerin nasıl olduğunu merak ederseniz lütfen aşağıdaki linke bakınız.

https://www.slideshare.net/Deniz_Tastemir_Korkmaz/kaltm-biimleri

Bna ailede genetik dglse cocuguna gecmez dedi doktorlar etrafima soyle bi baktigimda da yukarda yazdigim gözlemleri görüyorum.. ama sonuc olarak hpimzn ddgi gibi Rabbim bilir en iyisini her hastalık her dert tasa imtihan ..

Dediğim gibi asıl konu neyin nereden geçtiğinden ziyade , insanların çocuk sahibi olmadan önce ya arkadaş biz çocuk sahibi olacağız ama hele bi kontrol yaptıralım en azından risk var mı yok durup bir düşünme farkındalığını oluşturmak.

Toplumda neredeyse çok yoğun bir kitle çocuk sahibi olmayı bir görev atfediyor. Evlilikten sonraki durak o durağa gelinecek ve çocuk sahibi olunacak. Emir komuta zinciri neredeyse.

Üst Alt