Bende ise yarayan cozumu sana receteliyorum kardesim:
Onemli olan mezuniyet degil. Ben de hala lise mezunuyum. Dershaneye yazil ya da ucretsiz belediyenin verdigi universite hazirlik kursu illaki vardir arastir yazil. Hala senin yaslarinda olan kisilerle oraya gideceksin. Herkes de aman aman basarili degil bunu da kafaya takma, onemli olan sosyallesmek.
Tam da zamani bunun. Ekim gibi baslar dersler. Kayitlar su siralar aktiftir. Arastir kacirma
Durumunu soylersin hocalara, devamsizlikta sorun cikarmazlar. Haftada 1 gun gitsen sahane olur senin icin. Tabii bu soyledigim ucretsiz kurs icin gecerli. Obur turlu paran yanmis olur yazik olur zaten.
Neyse, onu da gectim. Camiye git, uber inancli olman gerekmiyor, genel kultur kasmak guzeldir, her konuda iki laf konusabilecegi bir seylere vakif olmasi guzeldir insanin. Kuran kursuna yazil. Tabii asiriya kacma, tehlikeli yonlere kacma, siyasete bulasma, tavsiye etmem.
Ateistsen bile dene. Kulturlu ateist ol.
Ya da Osmanlica hala populer mesela. Ucretsiz her yerde kursu var, git.
Amac sosyallesmek bunun altini ciziyorum.
Haftada birkac saat de olsa iyi senin icin.
Ben uni hazirlik icin dershaneye yazildim yillar once. Hic evden cikmazdim. Bilgisayar basinda gun boyu. Sonra uniye girdim, biraktim, tekrar basladim falan derken az da olsa ortamim arkadaslarim oldu. İlaclarla da bir nebze toparladim simdi konuskan, aktif biriyim
Yavas yavas olur bu isler. Bir yerden basla.
Dipnot: Ben psikozluyum. Seninkinden daha agir bir hastaliga sahibim yani.