Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Benim gibi sosyal fobiden dolayı hayatı hep evde geçen var mı?

Yalnizbirisi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
3
25 yaşındayım Anksiyete ve sosyal fobiden dolayı hayatım hep evde grçti ne işim oldu ne mesleğim ne arkadaşım ne sevgilim herşeyden eksik kaldım bu rahatsızlıktan dolayı askerlikten de muaf olunca daha beter hale geldim benim gibi olan var mı yoksa tek ben miyim :(

Var kardeşim geçtik o yollardan kralını yaşadık-yaşıyorum welcome to the club. Dert etme yalnız değilsin, ilaç kullanıyor musun peki?

Born2die
Demek benim gibi insanlarda varmış bu beni bir nebzede olsa rahatlatti. Evet kullanıyorum. Ama hala aşamadım bu rahatsızlığımı maalesef ki.

Sosyal fobi ilaçla düzelmez Bilişsel psikoterapi alman lazım Sosyal ortamlara girip faaliyetlere katılman lazım Zorlandığın durumlarla yüzleşip işlevselliğini arttırman lazım Yoksa böyle devam eder. Hakkında hayırlısı olsun...

perseküsyon

Sosyal ortamlara nasıl gireceğim,hadi girdim diyelim ne yapacağım param yok pulum yok. Öyle mal mal beklicem yine. Psikoterapi olaylarıda dünya kadar para istiyorlar. Devletinkine gitsem bir şeyden anlamıyorlar bir kere denedim onu. :(

İstanbul'da İSMEK gibi ücretsiz kurs imkanı sunan kurumlar var Sen Sakarya'da yaşıyorsun ; oralarda araştır. Belediyeyle vs. görüşüp bir şeyler bulmaya çalış. Haklısın ; psikoterapi için genelde özelde oluyor ve paraya bakıyor. İstanbul'da olsan yardımcı olmaya çalışırdım. Sende bu sosyal fobi nasıl başladı ? Hikayeni merak ettim...

perseküsyon
O kurs olayıni işkura gittiğimde sormuştum ama ilgilenmemişlerdi. Hiç başlamadı ki hep vardı çocukluğumdan beri, ilkokulda arkadaşlardan kacardim,okuldan kacardim.Eve misafirler gelirdi benle konuşacaklar diye ödüm patlardı. Şuan 25 yaşındayım daha yeni yeni düzelme belirtileri yaşamaya basladim artık kapı çaldığında acabiliyorum,ekmek almaya falan gidebiliyorim,düzelme belirtileri de anca bu kadar işte daha fazlası olmuyor gençliğim çürüdü be abi. Adam gibi yaşayamadık. Ne berbat bir rahatsızlık öldürmüyor süründürüyor resmen.

Yalnizbirisi SF lanet bir durumdur belki azalır ama asla bitmez öncelikle bunu kabul etmekle başla ki daha fazla bekleme yapma. Hayat akıp geçiyor henüz genç sayılırsın hayatını kazanabilecek bir iş yapabilmelisin ki bu dert yükün hafiflesin. Dersen ki evden çıkamayıp iş nasıl yapacam, evde internetin bilgisayarın varsa bir çok iş yapabilirsin. Örneğin Udemy den kurs alıp kendine meslek edinebilirsin. Detay istersen özelden yazarım. Bu arada ilaçlarını kullanmayı ihmal etme.

Yalnizbirisi yazdıklarını okudum ve anladım """[FONT=sans-serif]artık kapı çaldığında acabiliyorum,ekmek almaya falan gidebiliyorum""" kendini bu kadar basit şeylerle sınırlama.. İçindeki potansiyeli açığa çıkar ; """[/FONT][FONT=sans-serif]gençliğim çürüdü be abi. Adam gibi yaşayamadık. Ne berbat bir rahatsızlık öldürmüyor süründürüyor resmen""" diye yazmışsısn Daha [/FONT][FONT=sans-serif]25 yaşında gencecik adamsın Hayatının baharındasın Bir yerleden başlamaya çalış ; evden çıkıp yürüyüş yap. Parklarda otur çekirdek ye. Kendini eve kapatıp izole etme Aslında sana xanax veya rivotril gibi (doktor uygun görürse) ilaçlar lazım. Zorlantı durumunda yaşadığın anksiyeteyi alır. [/FONT]

Born2die
Teşekkür ederim. Bilgisayar yok ki,telefondan giriyorum. Ücretsiz ise kayıt olabilirim. Ama bir işe yarar mı sen girdin mi hiç ?

perseküsyon
Buspon ve secita kullanıyorum,sence bunlar nasıl ilaçlar.

Yalnizbirisi ... [FONT=sans-serif]Buspon ve secita kullanmadım; etkisini bilmiyorum Sana benzodiazepin (xanax, diazem veya rivotril) lazım ama yazdırabilir misin ? Buna emin değilim. İlk mesajımda yazdığım gibi senin iyileşme reçeten, sosyal faaliyetlere katılıp işlevselliğini arttırmak. Geçmiş olsun [/FONT]

Yalnizbirisi ... [FONT=sans-serif]Buspon ve secita kullanmadım; etkisini bilmiyorum Sana benzodiazepin (xanax, diazem veya rivotril) lazım ama yazdırabilir misin ? Buna emin değilim. İlk mesajımda yazdığım gibi senin iyileşme reçeten, sosyal faaliyetlere katılıp işlevselliğini arttırmak. Geçmiş olsun [/FONT]

Teşekkür ederim ilgilendiğin için.

Bende ise yarayan cozumu sana receteliyorum kardesim:

Onemli olan mezuniyet degil. Ben de hala lise mezunuyum. Dershaneye yazil ya da ucretsiz belediyenin verdigi universite hazirlik kursu illaki vardir arastir yazil. Hala senin yaslarinda olan kisilerle oraya gideceksin. Herkes de aman aman basarili degil bunu da kafaya takma, onemli olan sosyallesmek.
Tam da zamani bunun. Ekim gibi baslar dersler. Kayitlar su siralar aktiftir. Arastir kacirma ;)
Durumunu soylersin hocalara, devamsizlikta sorun cikarmazlar. Haftada 1 gun gitsen sahane olur senin icin. Tabii bu soyledigim ucretsiz kurs icin gecerli. Obur turlu paran yanmis olur yazik olur zaten. :)
Neyse, onu da gectim. Camiye git, uber inancli olman gerekmiyor, genel kultur kasmak guzeldir, her konuda iki laf konusabilecegi bir seylere vakif olmasi guzeldir insanin. Kuran kursuna yazil. Tabii asiriya kacma, tehlikeli yonlere kacma, siyasete bulasma, tavsiye etmem. :D Ateistsen bile dene. Kulturlu ateist ol.

Ya da Osmanlica hala populer mesela. Ucretsiz her yerde kursu var, git.
Amac sosyallesmek bunun altini ciziyorum.
Haftada birkac saat de olsa iyi senin icin.

Ben uni hazirlik icin dershaneye yazildim yillar once. Hic evden cikmazdim. Bilgisayar basinda gun boyu. Sonra uniye girdim, biraktim, tekrar basladim falan derken az da olsa ortamim arkadaslarim oldu. İlaclarla da bir nebze toparladim simdi konuskan, aktif biriyim
:)

Yavas yavas olur bu isler. Bir yerden basla.

Dipnot: Ben psikozluyum. Seninkinden daha agir bir hastaliga sahibim yani.

Benim sosyal fobim yok ama benim de arkadaşım yok hiç, yani sanma ki sosyal fobisi olmayan herkesin arkadaşı var. Sanaldan arkadaşlık kurmayı sevmiyorum gerçek hayatta da insanlardan çok sıkılıyorum kendimi hiçbir yere ait hissetmiyorum. Derslerim iyi olunca peşimden ayrılmadılar, ne zamanki depresyona girip okula ara verdim arayan soran olmadı.

Benim sosyal fobim yok ama benim de arkadaşım yok hiç, yani sanma ki sosyal fobisi olmayan herkesin arkadaşı var. Sanaldan arkadaşlık kurmayı sevmiyorum gerçek hayatta da insanlardan çok sıkılıyorum kendimi hiçbir yere ait hissetmiyorum. Derslerim iyi olunca peşimden ayrılmadılar, ne zamanki depresyona girip okula ara verdim arayan soran olmadı.

Universite boyle bir yer. Cikarcilik. :) Benim de basimdan gecti. :D

Bende insanların yanında çay kahve falan içemiyorum elim titreyecekmiş gibi bir hissiyata kapılıyorum ki normalde ellerim titremez .

Yuyu

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz icin ama,oralarda da ben kaynasamam ki kimseyle sadece gider gelirim,daha önce açıktan meslek liselerine gitmiştim akşamları yine ayniydim gider gelirdim pek bir şey değiştiremedim. Yine yalnızdım hiç sevilmedim.

Sosyal fobim eskiden vardı bu nedenle çevre edinemedim. Artık geçti sayılır ama arkadaş edinmek için de çok geç oldu, okul bitince arkadaş ve çevre edinmek çok zor

Üst Alt