Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Benim hakkımdamı konuşuyorlar" varsanısı sadece şizofrenide miı vardır?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
350
Ben bu konuda kendime bi türlü engel olamıyorum.
Benim hakkımdamı konuşuyorlar bu insanlar.
benim hakkımda planmı yapıyorlar,

EMİN OLAMIYORUM AMA BÖYLE bişey yok da DİYEMİYORUM.
ASIL SORUNUM BELKİ de EMİN OLAMAMAK.
NE YAPACAĞIM BİLEMİYORUM.
ÇOKMU TAKINTILIMIYIM NE NEDİR.
NE DERSİNİZ BENİM GİBİ DURUMDA OLAN VARMI?

Plan yapıyorlar kısmı abes olmuş. Ama bende kalabalık ortamlarda yada tanıdık ortamlarda şüpheleniyorum. Hakkımda konuşuyorlar mı yada arkamdan konuşuyorlar mı diye.Ama Plan yapıyorlar mı diye düşünmüyorum. Kim neden benim için plan yapsın. Milletin işi gücü başından aşkın. Benle mi uğraşacaklar.

Senin içinde geçerli niye plan yapsınlar ki.

Plan yapma konusunda bende pek emin değilim doğrusu.

TANIMADIĞIN 3 kişi 5 kişi neyse... neyse kendi aralarında konuşuyorlar.
BÖYLE BİR DURUMDA BENİM HAKKIMDA KONUŞUYORLARMI DERMİSİN
YOKSA
KONUŞAN KONUŞSUN DEYİP KULAĞININ ARKASINAMI ATARSIN.

ayDÜNYAvazo

Aynı şekilde bir arkadaşım vardı. Herkesin hakkında konuştuğunu, onun hakkında dedikodu yapıldığını düşünüyordu. Herkesin gözünün onun üzerinde olduğunu, onu çekemediklerini düşünüyordu. Ve neden beni sevmiyorlar diye ağlıyordu. Bu tamamen onun düşüncesiydi. Planlar yapıldığı ile ilgili bir düşüncesini hatırlamıyorum. Ayrıca acaip alışveriş manyağıydi. Bipolar olduğundan şüpheleniyordum...

Elalem ne derse desin. Umrunuz olmasın bence. Hayat," o hakkımda ne dedi, bu hakkımda bir şey mi dedi?" ile geçmiyor. Hiç bir şey yapmasanız da insanlar hakkınızda konuşacak bir şey bulabiliyor veya uydurabiliyor. Hayat zaten kısa. Bunları düşünüp hayatı kendinize zehretmeye değmez. Takmayın bence :)

Komplo şüphesi neredeyse bütün psikozlarda az veya çok görülür.

İlaçlarınızı ihmal etmeyin, bu düşüncelerinizi kontrollere gittiğinizde psikiyatristinizle paylaşın. Gerekirse ilaç düzenlemesi yaparlar. Kendinize de bol bol telkinde bulunun.

Mesela örnek veriyorum. Benim tanıdığım 1 kişi var. O kişiyi hayal ediyorum. O AN AKLIMDAN GEÇEN SORULAR.
O ŞİMDİ NERDEDİR
O ŞİMDİ NE YAPIYORDUR
O ŞİMDİ KİMLERLEDİR.
Daha fazla uzatmayayım Ben.

PEKALA BEN BU KADAR NEDEN İNCE DÜŞÜNÜYORUM.
BENİM BAŞKA İŞİMMİ YOK YOKSA.
BEN DÜŞÜNMEK ZORUNDAMIYIM Kİ.

O BENİ DÜŞÜNÜYORMUDUR.
ONUN AKLINA BEN GELİYORMUYUMDUR.
Bunlarıda düşünebiliyorum. Aklımı bunlarla meşgul ediyorum.

Vallahi sayın @MeTePe ilaçlarımı kullanıyorum. 7 yıl oldu.
Hastalığımda bu varsANIlarla başlamıştı.
10 yıldan fazladır hastayım. TAM OLARAK PSİKOZUM SANIRIM. Böyle ve buna benzer birkaç sorunum var gerisi iyiyim. İnsanlara fazla güvenemiyorum belkide.

Kendimi DeLİ olarak görüyordum,
İçimde şeytan var Sanıyordum,
Aklıma istemediğim düşünceler geliyordu.

Şimdi hepsinden vazgeçtim... vAzgeçmişim.
HEP YÜCE YARADAN YÜCE ALLAH.
CEnnETİN YERİNİ BİLİYORUM. ÖĞRENDİM.
SADECE BU DÜNYAYA TAMAHIM YOK.
İnsANLAR neyin derdinde bilmiyorum.
İki günlük dünyada kalp kırmaya gönül yıkmaya değermi ki.
B1R anahtar var kapıyı açıp giriyorsun
Bu kadaramı bilemiyorum.
Zaten kapı açılınca bütün güzellikler seninle oluyor.

yaşadığınız bu varsanısını herkes yaşayabilir , normal insanlar da yaşar. İnsan toplumun parçası ise sizde toplumda yaşayan birey olarak böyle şeyleri düşünebilirsiniz.bunu hastalığa bağlamak anlamsız olur. sizi tanımayan biri sizin hakkınızda zaten konuşamaz. tanıyan ortamda bulunmanız halinde ister istemez insanlar konuşabilir. bunu yeri gelir başka insanlar için sizde yaparsınız.
size neden plan yapılsın ki? plan yapılacak nitelikte özellikleriniz mi var? bunu anlamadım:rolleyes:

İşin kötü kısmı insanların sizin hakkınızda konuştuğunuzu düşünmeniz değildir.
Asıl acı olan insanların gerçekten de sizin dedikodunuzu yaptıkları halde bu durumu amirinize dile getirdiğinizde bu dedikoducuların üç maymunu oynayarak böyle bir şey yok bu onun kendi paranoyası durumuna sizi sokmalarıdır.
Ve maalesef toplumdaki önyargılar her zaman normal (engelli olmayanların) ve hatta kadınların haklılığı üzerine kurulmuştur. Seni şizofren bir adam olarak kimse haklı görmez.
ayDÜNYAvazo
Aydünyavazo sen şizofrensin bu kişiyi sürekli düşünmen de şizofrenin bir sanrısı bence o kişi kimse seni hiç mi hiç aklından bile geçirmiyordur. Kişilerin arkadan konuşması olayı ise doğru olabilir olmayabilir de kanıtın var mı?

Plan yapılmasından korkmuyorum da o konudan.
Emin olmamakla beraber tanıdığım insanların benim hakkımda
Konuştuklarını sanıyorum. Yaklaşık kendimi bildim bilesili var gibi bu konu.

Hakkında plan yapıldığını sanmakla kendisi hakkında konuşulduğunu sanmak arasında çok fark yok sanırım. Yanlışmı biliyorum.
ÖRNEKle, bir insan kendi hakkında konuşulduğunu sanıyor olması o kişi için normalse,kendisi hakkında plan yapıldığını sanması da normal olabilir kişinin kendisi açısından böylemidir.
(SONUÇTA BU DÜŞÜNCEDEN KAYNAKLI OLDUĞU İÇİN)

Kendisi hakkında konuşulduğunu sanmakla hakkında plan yapıldığını sanmak çok farklı şeyler hakkında konuşabilir dedikodu yapılabilir hayatın güzelse hatta hoşuna bile gidebilir konuşulması mutsuz bir insansan mesela hasta bir insansan bunun bilinip konuşulması ya da öyle sanmam rahatsız eder görüşmediğin insanlar bir konuşur iki konuşur sonra seni unutur gider zaten kimin hayatı dört dörtlük ki bu zamanda bende de oluyor arada hakkımda konuşuluyor düşüncesi bende daha çok hastalığımı bilen ve beni sevmeyen insanların bundan mutlu olması kuruntusu oluyor o da boş aslında ama hakkımda plan yapılıyor düşüncesi çok çok farklı ben onu da yaşadım psikoz mu artık mani mi her ne ise o dönemi yaşadığımda hem de iki defa sanki herkes üzerime oynuyor olumlu veya olumsuz neyse artık ayrıntıya girip uzatmaya gerek yok resmen video da anlatıldığı gibi paranoyak oldum o zamanlar .

sokrates

Tüm bu anlattıkların şizofreninin sanrısı sanırım sen atak halinde sanrıya giriyorsun ben de öyle oluyor.
Ama asıl sorun senim ya da benim atak halinde sanrıya girmemiz değil, normal haldeyken rahatsızlığını duyduğumuz konuların örn. arkamızdan dedikodu yapılması gibi art niyetli ve bizleri sevmeyen kişilerce "ya bu zaten şizofren aslında biz dedikodu yapmıyoruz o öyle sanıyor" gibi ifade edilmesi ve toplumdaki özellikle psikolojik engelli ayrımcılığı ve önyargısından ötürü de bunun çoğunluk tarafından doğru olarak kabul edilmesidir.

Bu zamanda herkesin derdi sıkıntısı o kadar büyük ki herkes kendi derdi ile kendi dünyası ile meşgul. Kimsenin kimse ile uğraşacak motivasyonu yok. Gönlünüzü ferah tutun. İlaçlarınızı ihmal etmeyin düzenli kullanın. Film ve dizilerdeki entrikalar ve planlar gerçek hayatta yok. Olsa bile zenginler arasında olur böyle şeyler. Yormayın kafanızı. Dedikodu gıybet ise her yerde. Hayatın her alanında. Camii avlusunda bile dedikodu yapılıyor artık.

sweet guy

Boş ve insanlıktan nasibini almamış kişilerin boş işlerle uğraşmaya çok ciddi motivasyonları var maalesef.

Onlarda kendini geliştirmemiş işi gücü olmayan boş gezen cahil insanlar...
Bu cahillerden biri de (daha doğrusu okumuş cahil en kötüsü de bu tip sanırım) beni buldu boş gezmekten benim araştırmamı yapmış bir de marifet gibi itiraf etti. Daha sonra ise açıkça itiraf etmiş olmasına inkar yolunu seçti ben ise şizofren olduğum için uyduran adam pozisyonuna düşürüldüm.

Son düzenleme:
Üst Alt