Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Benim hastalığım ne? OKB mi ayrışmamış şizofreni mi?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
Benim ara ara psikolojim bozuluyor normalde okb hastasıyım ama durumum ağırlaşmıştı manisaya yatırdılar ayrışmamış şizofreni teşhisi kondu benim hastalığım nedir sizce

Rahatsızlığınız şizofreni bildiğiniz üzere ama tam olarak türü belirlenemiyor. 3 Şizofreni türünün de (Katatonik, Paranoid ve Hebefrenik) özelliklerini tam olarak taşımamanız dolayısı ile sınıflandırılamamışsınız.

Buradan sizin hastalığınız şudur diye size yorum yapma şansımız olduğunu, ya da bu tanımı sadece burada yazdığınız 2 satır ile yapabilecek birisi olduğunu zannetmiyorum.

Acil şifalar dilerim.

Teşekkür ederim ben okb hastasıydım son iki senedir şizofrenik belirtiler gösteriyorum yaşım 38 memurum korkum o.

Son düzenleme:
sokrates

manisayama yattınız orası berbat degilmi çivici katilde orada yatıyor

Ne olur yardımcı olun son iki senedir sadece şizofrenik belirtiler görülüyor ben de.

Hocam herhangi bir ilaç kullandınızmı okb hastası iken ? Yada tedavi olmaya çalıştınız mı?

cin görmedim ama kendimi üstün önemli biri görme ve kötülük görme sanrıları oluştu o dönemlerde

Gerçek ile hayali ayırt edebiliyorsanız yani iç görü devam ediyorsa okb hastasısınız. Ancak bir uzmanın değerlendirmesi daha doğru olacaktır.

Gerçek olmayan şeyleri gerçekmiş gibi zannettim .

Belirtiler ilaçla tedavisi YÖK negatif belirtilerde ilaç fayda etmiyor.beyidski kimyasallar fazla salgılanıyor hareketi müzik dile uykuna dikkat et geçmiş olsun size

sokrates
Ben de ayrışmamış şizofrenim. OKB nevroz grubuna girer. Şizofreniden daha hafif ama farklı bir hastalık.

mfatihn
Peki o zaman ayrışmamış şizofreni ile ATİPİK PSİKOZ arasındaki fark nedir ?

Psikoz aslında bir akıl hastalığı olup bu grup psikiyatrik hastalıkları kapsayan ana tanı kategorisidir. Yani aşağıda listelediğim hastalıkların genellemesidir.

Şizofreni ve şizofreni yelpazesi içindeki bozukluklar, paranoid bozukluk , organik ( bedensel hastalık sonucu ) psikozlar, affektif psikozlar (depresyon ve bipoların ileri safhası) , uyuşturucu ve alkole bağlı psikozlar, bazı psikiyatrik bozuklukların algı ve düşünce bozukluğu ilave olan durumları gibi geniş bir çerçeveyi kaplar.

Önüne gelen ATİPİK kelimesi ise tipik olmayan anlamındadır. Yani bahsi geçen hastalıkların özelliklerini karşılayan ama hastalığın tipik özelliklerini göstermeyen anlamında olmakta.

mfatihn

ATİPİK psikoz ile "ayrışmamış" şizofreninin FARKLARI nelerdir ? Bunu sormuştum

Benim anlamadığım şu bundan iki sene kadar önce 15 gün sadece sanrılarım oldu bu sene de oldu kendimi önemli biri sanma ,yakınlarımda ki insanlardan kötülük görme düşüncesi ,internet ve tv de benden bahsedildiğini sanma gibi ama ikisi de geçiciydi bir süre kendimi kaybettim ve geçti şu an iyiyim beni malülen emekli etseler ilk kontrolde maaşım kesilir herhalde şu an hiçbirşeyim yok. ben bu işleri hiç anlamıyorum lütfen yardımcı olun.

ben şizofreni ve psikoz hastaları gördüm gerçekten sokağa düşmüş biçare şekilde siz kendinizi ifade edebiliyorsunuz nasıl şizofreni teşhisi konuluyor şaşırıyorum doğrusu...

Bana teşhis konduğunda ben de o durumdaydım toparladım .

yaa psikiyatri kliniğinde sıramı bekliyorum genç bi çocuk geldi sordum öylesine hastalığın ne diye şizofrenim dedi bi de öyle bi söyleşi var ki ( ben anlamadım yani askere gitmicem demek istediğini) gerçekten allah yardımcıları olsun psikiyatristlerin... :D

Üst Alt