Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Benim iznim olmadan SGK'mı yatıran işyerini şikayet edebilir miyim?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben çalışmak için bir yere başvurdum başlayacaktım tüm evrakları verdim fakat olmadı iş. çalışmadım 1 gün bile. ama bana neredeyse 1 yıla yakındır sigorta yatırmıslar. aldığım 3 aylık maaştanda zarara soktu beni. bildiğiniz gibi çalışırken alırsanız o maaşı faiziyle geri alıyorlar. ayrıca 837 tl maaş göstermişler her ay. benim bu firmaya karşı ne gibi haklarım olabilir? Şikayet edersem ceza alır mı ? Bu 1 yıllık süreçte vermesi gereken maaşı tahsil edebilirmiyim ?

evet tüm zararını tahsil edebilirsin ve almadığın o 1 yıllık maaşlarını sana ödemek zorundalar.öncelikle konuşarak anlaşmaya bak.anlaşmaya yanaşmazlarsa sgk dan müfettiş talep et.müfettiş raporuna göre bir avukatla görüşerek dava açabilirsin.

peki 1 yıllık maaşımı alabileceğim kesin mi bi kanun var mı yani bununla ilgili ? ve sgk yada o kurum sigortayı geri alma gibi bir yetkiye yada olanağa sahip mi ?

adamlar sana iyilik yapmış ama.

sigortalılık günlerini iptal ettirebilirsin ama maaşı alamazsın.

Üst Alt