Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Benim rahatsızlığım unipolar depresyon mu?

Depresif nöbet hastasısınız. Tanımlanmamış dediği kısım sanırım ağır mı orta mı hafif mi o olabilir tam bilmiyorum.

Ama birde unipolar depresyon yazıyor. Birde bir sürü kod yazıyor ne bunlar böyle çok kafam karıştı 😏

f32 f34 f38 f39 yazdım google'a unipolar depresyon çıkmıştı zaten. Ama kağıtta depresif nöbet yazıyo diye onu söyledim. Bunlar aşağı yukarı aynı şeyler birbirlerine geçiş çok kolay oluyo.
Unipolar depresyonda psikotik belirtiler görülebiliyomuş. Yani hem moraliniz bozuk. Hemde olmayan şeylerden seslerden olaylardan vs etkilenebiliyomuş.

NehirÇeliker

Kodlar sadece hastalığın sisteme işleniş şeklidir ayrıca bir esprisi yok yani. Okul yıllarındaki öğrenci numarası gibi düşünebilirsin. Sen şuan bu okulda F32 Depresif numaralı öğrencisin :)

Tanımlanmamış kısmı da sanırım resmiyetle alakalı bir durum, yoksa hastalığa sahip olmadığını göstermiyor maalesef :( Ben de ilk gördüğümde merak etmiştim, hastalığım var tamam ama tanımlanmamış :p

Doktorunuza sormanızda fayda vardır. Depresyonun envay çeşidi var onlara göre . İlaç yazmak için kod giriyorlar. Görüşmeye gidince doktorunuza sorup öğrenebilir, kafa karışıklığızı giderebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Ben 2017-2018 yıllarında devlet hastanesinde kontrollere gittim. Depresif nöbet & Unipolar depresyon tanısı konuldu.

Sonra çok iyi bir pskiyatri doktoru buldum özel klinik açmıştı ona gittim 2019-2020 yıllarında. O doktor ise bana Borderline kişilik bozukluğu tanısı koydu.

Devlet hastanesine 5 ay önce geri dönüş yaptım daha fazla özelde ki doktora gücüm yetmedi maddi olarak. Doktora diyorum ki bana borderline dedi özelde gittiğim doktor. Evet diyor kişilik bozukluğu yok diyemeyiz diyor.

Peki neden raporlarıma depresif nöbet ve ünipolar depresyon yazıyor bu adam. Ayrıca geçen atak geçirdim. Her yeri kırıp döktüm. Ertesi gün heyete girdim, heyet remisyonda yazdı. Oran vermedi bana. Bu rahatsızlığın oranı varmı? Bana remisyon da diyen doktor ilk defa gördü beni. Hem dinlemedi zaten 1 dk kaldım odasında kalabalıktı diye hemen çıkardı

Unipolar depresyon yani iki uclu duygu durum bozukluğu ile aynı yani bipolar olabilir bence mani atağı geçirmişseniz olay bu kadar basit

Essitalopram kaygı bozukluğu ve okb için verilmiş.risperdal şizofreni ilacı oda kaygıyı azaltır.unipolar depresyon ve major depresyon için efexor kullanılıyor genellikle.Bence başka doktora görünün derdiniz bir kağıda detaylı yazın dr verin yanlış teşhis olabilir.

Essitalopram kaygı bozukluğu ve okb için verilmiş.risperdal şizofreni ilacı oda kaygıyı azaltır.unipolar depresyon ve major depresyon için efexor kullanılıyor genellikle.Bence başka doktora görünün derdiniz bir kağıda detaylı yazın dr verin yanlış teşhis olabilir.Depresif nöbet zor bir hastalık

Psikoterapi
RILEPTID 2 MG
MISOL 50 MG
CITOLES 20 MG
TEGRETOL CR 200 MG
QUET 25 MG
Gibi ilaçlar kullandım. Şuan güncel olarak RILEPTID ve MISOL kullanmaktayım.

Şikayetlerim; Mutsuzluk, değişen ruh hali, intihar düşünceleri, öfke ve aynı zamanda öfkelenince kendi yüzüme vurma, saçlarımı yolma, yorgunluk, tükenmişlik hissi hani böyle bıkkınlık, sürekli düşünme.

Kafanızdaki düşüncelerden arının çok fazla düşünme yetisi olursa daha çok ruhsal sıkıntı yaşarsınız ilaçlarınız fayda etmiyor ise doktorunuza danışınız ayrıca unipolar depresif bozukluk veya başka bozukluk var mı düşüncesinde olmayın bırakın bu gibi şeyleri diyebilirim araştırın tabi genel hakkınız ama çok fazla araştırma sonucu belki daha çok sizi mutsuz edebilir öfke kontrolü elinizde olmadan daha çok karşı tarafa veya kendinize zarar vermenize olanak sağlar

Üst Alt