Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Benim üzerimden annemin emekli olması..?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
2004 yılında konulan lösemi teşhisi sonrası aldığım tedavi sırasında parapleji gelişti ve ocak 2007 de %94 oranında ağır engelli raporu aldım Annem engelli bakım maaşı almaya başladı Bir süre sonra bende 2022 aylığı almaya başladım Ancak hane halkı geliri malum sınırı geçince önce annemin sonrada 2013 te benim maaşım kesildi
2015 te durumum iyileşmeye başladıktan sonra işe girmeye karar verdim ve ekpps ye girdim belki atanırım diye ağustos 2016 tarihli istihdam kısmı işaretli yeni rapor aldım
Bu rapor %88 oranında ve ağır engelli değil Yeni rapor annemin emekli olmasının önünde engel mi ? Yada yeni rapora kadar annemin bana baktığı süre göz önüne alınır ve gerekli primler toplu olarak ödendikten sonra annemin emekli olma ihtimali var mı ? Diyelim ki oldu ben bir işe girersem annemin emekli maaşı iptal edilir mi ?

Son düzenleme:
methotrexat

Soruyu tam anlayamadım. Annen malul düzeyde engelli çocuğundan dolayı erken emekli olabilir mi diye soruyorsun sanırım?

Annenin normalde emekli olacak kadar (ya da ona yakın) oranda prime ve gün sayısına sahip mi?

merhabalar oturan boğa kusura bakma takip etmeyi unutmuşum cevap varmı diye ben erken emeklilikten bahsetmiyorum. "[FONT=Arial]BAŞBAKANLIK Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven, evinde özürlüye bakanlara bakım sigortası sağlanacağını ve primlerin devlet tarafından karşılanacağını açıkladı. Böylece, özürlü çocuğuna bakmak zorunda olduğu için çalışamayan yüz binlerce anne emekli olabilecek. Türkiye de 8.5 milyon özürlünün yaşadığına dikkat çeken Güven, bu konuda teknik çalışmaların başlatıldığını ve ilgili kurumlarla irtibata geçileceğini ifade etti." [/FONT]Bu habere göre sormuştum ama herhalde daha çalışmalar tamamlanmadığı için yardımcı olamayabilirsiniz.

methotrexat

1 ekim 2008'den sonra yatan primlerde annenizin avantajı olur. Bu avantaj ile hesaplandıktan sonra emekli olabilmek için sizin emeklilik tarihi geldiğinde başka birinin sürekli bakımına ihtiyaç duyar düzeyde olduğunuzu gösteren rapor almanız yeterli. Bugünkü raporunuzun bir önemi yok...

Üst Alt