Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bernafon Move ve Bernafon veras işitme cihazları hakkında bilgisi olan var mı?

architect

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bernafon Move ve yeni çıkan Bernafon veras modeli hakkında bilgi rica ediyorum.
Veras modeli çok pahalı. Move modelinden almayı düşünüyorum.
Her iki kulağımda da ileri derecede işitme kaybı mevcut. Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Oticon al derim ileri derece olanlar icin çok iyi

bernafon, oticon'un kardeş markasıdır. aynı firma tarafından daha düşük fiyatlarla pazarlanmakta. fakat nedense türkiyedeki fiyatları oticondan bile yüksek! bu durumda kesinlikle, oticon'un eşdeğer modellerini almak daha mantıklı...

bernafon için araştırma yaptım..
"move" modellerinin kazanç ve çıkışı en yüksek olanı: 76 - 137 dB

oysa oticon'un
sumo dm'si: 85 - 144 dB (2000 TL)
sumo xp'si: 85 - 146 dB (1700 TL)

"xp daha yüksek çıkış gücüne sahipken neden dm'den daha ucuz" derseniz...
sumo dm'de 3 programlama özelliği, gürültü süzme ve insan sesi tanıma özellikleri mevcut..
xp'de bunlar yok...

diğer arkadaşlar gibi oticon öneriyorum...

yaw aldıracaksınız banada oticon İTE modelinden :D acaba kaç para o modeli otico nun

muzo,
BTE kulak arkası, ITE kanal içi modeller...
sana uygun hafif-orta kayıplar için "Oticon Go Pro ITE" modeli var..
kazanç: 50 dB
çıkış gücü: 120 dB
fiyatı: 1000 TL.

b_tego_itc.jpg

fiyatlar için bu sayfayı incele... İDİS Duyuyorum.com

su cevirilerdende bisicik anlasilamki
sizin yabanci dil vardir zannedersem antioksidan bakiverin bizim icin
bu oticonun en son cikan epoq taklidi galiba

Burada yazılmış olan Oticon Fiatları gerçekten satış fiatları mı?
Ankara'da oturuyorum ve fiatların bu seviyeden yüksek olduğunu sanıyorum.
Ben de Oticon almak istiyorum ama cihaz kadar önemli olan konu odyoloğun ilgisi.
Ben yaklaşık 36 senedir işitme cihazı kullanıyorum. Geçmişte oticon da kullandım ama dediğim gibi odyologların ilgisizliği yüzünden hiç randıman alamadım. Şu anda Odyolog arkadaş o kadar güzel ilgi ve ölçüm ayar yapıyor ki bu yüzden Bernafon almayı düşünüyorum. Kendisi Bernafon bayisi .Hep oticon fiatlarını yazmışsınız ama Bernafon fiatları ne seviyede acaba? Örneğin Oticon sumo 2000 TL olarak yazmış arkadaşlar. Bana Bernafon Move modelini 3000. TL den verecek firma. Üstelik her iki kulağım da ileri derecede kayıp var. Dolayısıyle 2 adet almak zorundayım. Çok karasızım.

@Anti Oksidan;
XP analog bir cihaz, o nedenle daha ucuz, DM ise, dijital bir cihazdır. Bu ikisini fiyat (ve tabii performans) açısından mukayese etmemek lazım.
Tabii bir de arkadaşın kayıp düzeyini bilmeden hemen Sumo DM önermek de yanlış. Sumo DM çok ileri kayıplar için uygundur. Kendisine Move veya Vera önerildiğine göre muhtemelen çok ileri olmayan bir kayıp seviyesine sahip.

Diğer taraftan, Bernafon'un Oticon Sumo DM'e karşılık gelen modeli Xtreme Türkiye'de 3400 TL'ye satılıyor. Sumo DM ise 1100 Euro, yani yaklaşık 2200 TL. Tuhaf bir durum. Yurtdışında ise tam tersi geçerli (yani Sumo daha pahalı)...

@architect;
Move'un hangi modeline 3000 TL istiyorlar. Aşağıdaki linkte Bernafon satış fiyatları yer alıyor ve modeline göre fiyatları 2250-2550 TL arasında değişiyor. Ayrıca 2 cihaz alana ikincisinde %50 indirim yapıyorlar.
BERNAFON fiyatlarımız - Aktif Duyu Bireysel
Aynı yerde Phonak cihazların fiyatları da var. Size önerim, bu 3 markayı da iyice deneyip, ona göre kararınızı vermeniz...

Hunsal Kardeş:
Bu konuda verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Bende ileri derecede işitme kaybı mevcut. Dediğiniz gibi çok ileri derecede kayıp mevcut değil.
İnternetten dediğiniz sitelere baktım. Çok çeşitli fiat listeleri var. Ben bunu bana cihazı verecek kişiye söyledim. Toplama cihaz sattıklarını güvenmemek gerektiğini her ucuz seyin mutlaka bir sıkıntısı olduğunu kendilerinin direkt ana mümessilden aldıklarını falan söylüyor. Önerdiği cihaz Bernafon Move 112. Ankara'da böyle bir uygulama varmı acaba? Bir cihaz alana ikincisi %50 indirimli. Benim gittiğim firma böyle bir kampanya yapmıyor.
Geçmişte ucuz fiata cihaz veren firmaların yüzünden sıkıntı yaşadığım için biraz da güvenli firma tercih etmek durumunda kalıyorum.
Tekrar teşekkürler,

Çok doğru söylüyorsun kgokce.
Ben 36 senedir cihaz kullanıyorum.
Hemen hemen her markayı kullandım. Burada önemli olan odyolog kişi.
Hala öylemi bilmiyoruım ama geçmişte önüne gelen işitme cihazı satıyordu.
Bu işten anlıyan da anlamıyan da dükkan açıp işitme cihazı satıyordu. Odyolog olması gerekmiyordu.Bu tip insanların yüzünden benim gibi bir çok kişi sıkıntı çekmiştir.
Dediğiniz gibi cihaz bir kere alınıyor. O yüzden biraz ince eleyip sık dokuyorum.

sevgili architect;
az önce linkini verdiğim firmanın Ankara Kızılay'da da bir şubesi var ve kendileri Phonak'ın Türkiye ana bayiidir. Güvenilir bir firmadır, Ankara şubesini işleten odyometrist hanım da son derece bilgili ve ilgili biridir (kendisini şahsen tanımamakla birlikte, işitme kaybıyla ilgili forumlardan biliyorum).
Az önce baktım, ikinciye %50 indirim kampanyaları sanırım bitmiş, ama %25 indirim yapıyorlar. Ayrıca peşin fiyatına 9 taksit yaptırabilir veya peşin alırsanız fiyatta ayrıca bir indirim yaptırabilirsiniz.

Hunsal Kardeş:
Çok teşekkür ederim. Bu arada ne iş yapıyorsunuz acaba?
Ayrıca bahsettiğiniz odyometrist hanım orada tek mi?
Yani gittiğimde bulabilirmiyim onu? İsmini biliyormusunuz?

@shukufe;
epoq taklidi diye benim verdiğim resime mi dediniz bilmiyorum ama benim verdiğim Oticon'un "go pro ite" modeliydi..
site kullanım dışı olduğundan direkt hosting firmasının linki açılıyordu.. yani site ingilizce değil, türkçe... şu anda düzelmiş sanırım..

@architect; @hunsal;
ben geçen yıl mart ayında Sumo DM'yi 2000 TL'ye peşin almıştım.. bu yıl 2200 TL olması normal sanırım... Bernafon kullanmadığım için bilmiyorum ama bahsettiğiniz fiyatlar gerçekten çok yüksek.. kaldı ki Sumo DM önermedim, tabiki işitme kaybı oranlarına göre bir çok cihazı deneyip alacaksınız... ama progresif bir işitme kaybı varsa daha güçlü bir cihaz ileriki yıllarda da size yarar sağlamaya devam edecektir.

epoq un ozellikleri demistim antioksidan
sizin verdiginiz kulak ici ,epoq lar kulak arkasi gibi degilmi

evet epoq kulak arkası shukufe... muzo ITE (kanal içi) modelin fiyatını istediği için "go pro ITE"nin fotoğrafını vermiştim..

bu da Epoq RITE XW, cihaz çok güzel görünüyor.. bizim zamanımızda böyle güzel modeller yoktu.. :) ama çok pahalı yaw... 5750 TL'cik... :)

b_epoq_rite.jpg

evet cok cok pahalida bide bizler gibi sumo kullanilacak kadar kayibi karsilyamiyor galiba ama ozellikleri cok insan hevesleniyor

peki bunun kalibi niye böyle yuvarlak birde ustad sen bana hafif işitme demişsin vallahi ileri derece yaw benimki kanal içi değil içi kanal içi full görünmeyen galiba benimki kulakı kapatandan.. senin göstedignin bir büyük modeli galiba..

onun hoperloru kulak icindeymis muzo valla agzimin suyu akiyo kalipsiz oldugunada naparsinki benim isitme kaybimi karsilamiyo bu

yok kanal içi demek, full görünmeyen demek değil muzo...
tabiki görünüyor biraz dışardan...

bu tam kanal içi (CIC)..
ITC%20in%20womans%20ear.jpg

senin cihaz böyle sanırım muzo..

ya da böyle..
style-fullshell-130.jpg

bunlar tam kanal içi modellerden daha güçlü olabilir...

bak bu resimde hangisi nasıl adlandırılıyor daha net görünüyor...
Products-Hearing-Aids.jpg

picture2.png

style-fullshell-130.jpg

bunlar tam kanal içi modellerden daha güçlü olabilir... bu modelden abi benim ki bu starkeyden daha güçlü ise valla alırım abi... daha süper duyacaksa satarım hacimurat131 ri alirim

muzo bence değiştirme cihazını..
bunlar daha güçlü olabilir derken ITE modelleri kastettim.. ITE'ler CIC'lere göre daha güçlü sanırım..
daha yeni geldi cihazın ve geçenlerde çok iyi duyduğunu söylemiştin... :)
ilerde bu cihaz sana fayda etmezse daha iyi duymak için daha iyisini alırsın...

yok iyi duyuyorum abi..Çok Şükür ama oticon oticon derken gaza geldik ow :)

ITE cihazlar bazen kalıbının adamı olmayabiliyor. Bir çok modelde, CIC ve ITC hoparlörü gördüm. Kazançları çok tatminkar değil. Ancak kanal müsayit ise ki gelçi tam konka olunca yer boş, konka kısmına bile konabiliyor. BTE hoparlörü modifiyesi ile en az bir BTE performansına ulaşıyor. 13 pil kullandığı için çabul bitme sorunu da yok.

Anti Oksidan;
En üstteki resimde, bir yanlışlık var sanırım CIC değil ITC bit cihaz CIC modellerde, potans olmaz sadece eski modellerde ton ve power trimer'i oluyor. Ayrıca kanal müsayit, ve çok bir kayıp yoksa cihazı değil sadece misinasını görebilirsiniz.

Sevgili arkadaşlar;
Bravo sizlere resimlerle falan ne güzel bilgiler veriyorsunuz. Herkes profesör olmuş bu konuda. Tebrikler....

Anti Oksidan;

Oticon Sumo modellerinin muadili Bernafon markasında Xtreme 120 ve 121 modelleridir.Oticon ve Bernafon aynı şirketin iki kardeş markasıdır.Arçelik ve Beko gibi.Şu anda Bernafonun bahsettiğim iki modelinin fiyatı da oticondan çok daha ucuzdur.1000-1500 TL arasında alabilirsiniz.Türkçe tüm bernafon modelleri için www.sesteknik.com sitesini ziyaret ediniz.

architect;

Bernafonun bahsettiğiniz Move ve Veras modelleri hakkında geniş türkçe bilgiye www.sesteknik.com adresinden ulaşabilirsiniz.Move modeli çok farklı yaşam biçimlerine ayarlanabilen çok yönlü hayatı olan biraz da hareketli kişiler için.Veras Bernafona patentli free Chanel teknolojisi kullanan güçlü ve güzel bir modeli.Sesler çok daha net ve doğal. Bu modelleri yukarıda adresini verdiğim siteden yetkililerine ulaşarak uygun fiyatlara temin edebilirsiniz

@sesteknik
bana da işitme merkezim neo 112 modelini uygun gördü.. kaybım 85-90 db civarlarında.. bilgilendirir misiniz beni de..

Üst Alt