Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bernafon neo 112 mi, oticon chili mi?

gamze1988

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar uzun zamandır bana uygun cihazı bulmakta zorlanıyorum.. oticon chili yi denedim ses çok yankılıydı.. bernafon u ise yarın deneyeceğim.. chili için 1750tl dediler bernafon için ise 2500tl.. bu fiyat farkı normal mi sizce?

demek chili brosurunde yazilanlar esas dwegil masalmis:) yanki yapiyormus
bi aralar epog da epog allah gokleri yeri tutmustu:p
sunun iyi bir cikis gucunu kac mikrofonu kac frekans oldugunu grafikleriyle anklatsa ya brosurunde adim basi isitme cihazi satis yeri acacagina:mad: idis

senin bernafonda avrupada 990 euroya satiliyormusta bun unda soyle bi grafikli brosuru gozukmuyor gamzecim:(
acik secik ne oldugundan gectim secenek bile soylemeden ilk giriste sana bu cihazi verelim demelerine ifrit oluyorum
bi dene frekans desibel cikis gucu hakkinda bana grafiklerin i goster de gamzecim

canım bugün bernafon u aldım.. aslında amacım almak değildi sadece nasıl olduğuna bakacaktım ama gerçekten çok iyi..benim problemim mix tipi olduğu için bana her türlü cihazın fayda vermeyeceğini söyledi..bernafon neo 112 mi anlamda çok iyi dedi.. mix tipi kayıplar için olan bir cihazmış..şuan cihazımda ses açma kısma durumu yok.. çünkü sağlıklı insanların da fazla gelen seste kulaklarının sesini kısma şansları yok,telefon programı filan saçma çünkü yine sağlıklı insanların telefon çalıyor dur kulak modumu değiştireyim deme durumları yok dedi.. gerçekten mantıklı geldi bana.. seslerde ne yankı var ne de boğukluk.. odyometrist bayan bugüne kadar hiç bir işitme merkezinin yapmadığı şeyleri yaptı.. müzik sesi kuş sesi vb. dinletti.. alt eşik ve üst eşik ne değerde onlara baktı bu sesler ile.. ve amacımızın kelimeleri anlama yüzdesini yükseltmek olduğunu söyledi.. beyin bazı kelimeleri anlamayı zamanla unutuyor işitme problemi olan insanlarda dedi.. bundan sonra her türlü sesi dinlemem gerektiğini söyledi..mesela su sesini duyduğunda bu su sesi diyeceksin, insanlar ne konuşuyorlar diye dinleyip anlamaya çalışacaksın, sesli olarak kitap okuyacaksın gibi eğitim amaçlı görevler verdi.. 45 gün sonra tekrar gideceğim ve ne gibi şeyler değişti bunlara bakacakmış.. tabii o arada telefon ile bir problem olup olmadığını soracaklarmış sık sık.. irtibatımız kopmayacak dedi.. şuan için cihazdan çok memnunum inşallah hep böyle gider..

hayirli olsun gule gule kullan gamzecim
pazarlik yaptinmi kaca aldin
ses kisma olayi dijitallerin gelismis olanlarinda oluyormu
benim canta cihaza kismak istedigim zaman obur programa gecerim arkadaki dugmeye basar bib bip bib :) tamam gurultuler az sesi yukseltmek icin geni bib bip bib :) telefonuda baska programa yukledi ama dudak okuyan ben ne anlarim telefondan o bosa iste:(
beyin sesi unutuyo bunu ogren demesini garipsedim iste
o kadar dinlerimde oyle bisey olmuyor neyse odur
sana anlatayim omrumce hic cay doldururken sirrr diye ses duymamistim o sevimli sesi koklear implanti taktirinca hemen duydum maalesef isitme cihazimla duymuyorum o cici sesi
olsun gene ses duyuyorum ses duymadan yasamak cok kotu :(en siradan cihazla bile ses duyariz allah isitme cihazlarinin eksikligini gostermesin
dene bakalim verdigi odevler ise yaricakmi

hayırlı olsun ama sizin işitme testi raporunuzda kaybınızın mikst (hem sinirsel hem de iletim tipi kayıp) tip işitme kaybı değil sinirsel işitme kaybı olduğu yazılıydı.:confused: Keşke almadan önce phonak naidayı da deneyip ona göre karar verseydiniz...

hayırlı olsun .. sanırım ileri derece işitme kaybınız var ve 70db üstü kayıplara maalesef cic ler tam tandıman vermiyor marka olarakta ilk duydum bernafonu.. bencede phonak nadia iyi bir seçimde ama pahalı olduğunu biliyorum.

arkadaşlar yazılarınız için teşekkür ederim.. bernafonu aldığım gün ilk önce phonak nadia yı denedim.. kötü diyemem ama neden bilmiyorum bu bir histi sanki bana uygun değildi.. yani sesler düşük seviyede konuşmaları anlıyorum ama yine de ohh işte bu diyemedim... fiyat olarak nadia 3 olanı 1500 nadia 5 olanı da 1900 e bıraktı.. sonrasında da bernafonu aldığım yere gittim aynı gün içerisinde.. bernafon daha pahalıydı 2500 son fiyat dedi.. pahalıydı ama taktıklarında hoşuma gitti.. en çok da odyometrist bayanın davranışları eğitici ödevler gibi şeylerden bahsetmeleri çok hoşuma gitti.. örneğin artık sesli şekilde kitap okuyacaksın ki kulağın sesleri duyacak, dışarıda konuşan insanları dinleyip anlamaya çalışacaksın, korna sesi duyduğunda bu korna, kuş sesi duyduğunda bu kuş diyeceksin dedi.. benim ince seslerde daha büyükmüş problemim.. kalın sesleri daha rahat duyuyorum..
mevluthan benim kaybım her iki kulakta da 85db civarlarında..
olric benim testte her iki çizgi birbirinden mesafeli yani buna gep diyordu odyometrist bu nedenle benim tipim mix tipiymiş.. ve mix tipi kayıplar ne kadar pahalı ne kadar teknolojil olsa da her cihazdan verim alamazmış.. bernafon neo 112 mix kayıplar için idealmiş..

svgili olric anladigim kadar phonak hakkinda bilginiz iyi:eek:
bende sudur diye bi cihaz begenemedim coktandir daaa parada cok onemli yaaa durmadan ozel hastanelede ameliyat olan ben icin:( cunku duymak iyi birsey olsada can tatli :)
soyle konusmalari iyi anlayabilecegim bi phonak onerebilirmisin bana 90 95 db kayipli tek kulak duyuyorum obur kulagimi koklear implanta feda ettim oldu artik cenazesini kaldiramadik durmadan doktor hastane iste:(

pil su bu almak icin gittigim phonak satilan yerlerdeki odyometristler goz dolduruyor daha bilgili gibi goruyorum ondan dedim

@gamze1988;
kanaatimce tek kulakta bernafon yerine iki kulakta phonak naida III daha iyi bir seçim olurdu.
@shukufe;
Phonak Bicross uygulamasının uygun olacağını düşünüyorum. Phonak Bicross ile pasif olan kulağınıza alıcı cihaz, diğer nispeten duyan kulağınıza işitme kaybı derecenize göre bir cihaz (spice platformlu herhangi bir işitme cihazı) daha yerleştiriliyor. Bu sayede alıcı cihaz tarafından gelen sesler eş zamanlı olarak diğer cihazına aktarılıyor. Böylece 360°'lik bir işitme sağlanıyor.

İşitme kaybınıza göre, UltraPower Naida S'in uygun olacağını düşünüyorum.

olric
cihaz seçmek benim için uzun zamandır büyük bir problem oldu.. aldım artık bernafonu bakalım zaman ne gösterecek.. bir süre sonra diğer kulağıma da alacağım (diğer kulağımda eski kanal için cihazım var) artık herşeyin hayırlısı diyorum cihaz konusunda da..

koklear implant cikarilan kulagim cooook cinliyor geceleri uyutmadigi oluyorda bu olen kulak icin bisey yapilamz diye arastirdigimda yok :( implanti aldirdiktan sonra implat takilamayan kulaga bile isitme cihazi yazdiramamistim o doktora senin obur kulaga implant yapcam diye gidip baska hastanede yazdirdim buda yetrsiz geliyo
uyuyamadigim zaman kalkar cihazimi takarim obur kulak cinlamasini azda olsa bastirsin diye
simdi zis bicross diye yazinca dur bi bakiyim diye sitesini okudum CrosLink
valla hayal gibi phonakin ankaradaki merkezine gidipte HAYALKIRIKLIGINA UGRAMAK olmasa
siz koklear implant cikarinan kulak deligi tikanan hic hic ses duymayan bir kulaga bu cross un en azindan ses duyabilecegini cinlamayi bastirabilecegini soylerseniz oyle bir SEVINECEGIM cesaretle deneyip alacagim artik kirar sarar bi caresine bakarim
ne olur yazin ne olursada olric
ben zaten dudak okumadan anlamiyorum en gelismis cihaz olsada koklear implanti 7 yil kullandim ama dudak okumadan anlamadim konusmalari
size cok tesekkur ederim cevap verirseniz

şimdi bu cros/bicros uygulaması şu şekilde, işitmeyen kulağınıza bir işitme cihazı yerleştirilecek;
38cihaz.png

bu cihaz duymayan kulağınıza gelen sesleri eş zamanlı olarak diğer cihaza aktaracak. Bu şekilde her iki taraftan gelen sesleri diğer işitme cihazı ile işitebileceksiniz. Cros uygulaması bir kulağın tamamen veya büyük ölçüde kaybedildiği ancak diğer kulağın normal sınırlarda işittiği durumlarda kullanılan bir uygulama... bicros uygulaması ise yine bir kulağın tamamen veya büyük ölçüde kaybedildiği ve diğer kulağın total olmayan işitme kayıplarında kullanılan bir uygulamadır. Kısaca özetleyecek olursak, her iki kulağınızda da UltraPower Naida S kullanacaksınız fakat biri alıcı cihaz fonksiyonunu üstlenecek ve o taraftan gelen sesleri wireless ile diğer kulaktaki cihaza (normal işitme cihazı fonksiyonunda) aktaracak.

simdi anladim tesekkur ederim
buda cinlamama fayda etmeyecek :(
yabanici dil bilgim olmadigindan baskalarina tercume ettirecektim bu kadarini anlamadim eger koklear implanti yaptirip kulagin islevini bozdurmasaydim benim icin bulunmaz nimet olurdu bu anlamama cok iyi hizmet ederdi
ne kadar dudak okusamda cihazdan gelen sesler dogru dudak okumama cok faydali oluyor
ama bir arkadasim varki o cihaz bile kullanmiyor hep bir tarafli duydugundan sikayet eder
ona bu mujdeli haberi vermekten mutluluk duyacagim o arkadasimin guzel duymasi benim icin buyuk mutluluk kaynagi olacak eminim :)
sizden son birsey daha istersem cok olmazsa bu nadia s nin cikis gucu frekans bilgilerini birde en onemlisi fiati hakkinda asagi yukari bir bilgi verirseniz sevinirim
zorlukla duydugumdan insanlara zahmet vermeden bilgim olursa phonaka gittigim zaman isim daha kolay olur bilgilerinizi esirgemezsiniz umarim

tek kulağınızla çok azda olsa duymuyor musunuz? implantı deaktif ettirip bu uygulamadan yararlanabilirsiniz.

maaleseffff 5 yil once implanti aldirdim artik o kulak bas belasi durmadan koleastotam ameliyatlari oluyorum

Maalesef cihazın fiyatı ve teknik ayrıntıları hakkında bilgim yok.

cihazın fiyatı hakkında yardım eder misiniz arkadaşlar?

arkadaşlar ben bernafon neo 112 bte cihaz aldım ama fiyatı sanki çok yüksek geldi bana.. doğru fiyat mı verdiler diye endişe duyuyorum.. 2500tl fiyat verdiler bana.. bilgisi olan var mı? başka firmaları aradım ama fiyat vermiyorlar.. benim için öğrenebilen olur mu acaba.. yardım ederseniz sevinirim..

Üst Alt