Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beş kişilik ailenin 2474 lira geliri olursa Evde bakım aylığı kesilir mi?

barisvan

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
7
benim bir akrabam engeli bakıcı maaşı alıyor.bakıcısı ise eşi birde üç çocukları var toplam beş kişi toplam gelirleri eşi 1039 lira bakıcı eş ise 635 lira ve 800 lirada kira gelirleri varmıiş toplam gelirleri 2474 lira bunların bakıcı maaşları kesilebilirmi acaba lütfen konoyu anlayan cevaplasın

kesilir eve giren gelir kişi beşına 300 küsür olmalı gectigi zaman kesiliyor

eminmisiniz bazılarıda 423 diyor anlayamadım lütfen kafada atmayalım

bakım maaşında eve giren gelir miktarı hanede yaşayan kişi başına 423 TL yi geçmemesi lazım arkadaşlar bu rakkamda senenin ilk 6 ayı için geçerli 2. 6 ay içinde 449.TLyi geçmemesi lazım sizin bahsettiğiniz kişinin geliri de 494 TL düşüyor hanede yaşayan kişi başına aylığı kesilir yani

evet 635 bakım ücreti alıyor bakıcısı kendiside 1039 lira alıyor recep aydın

o zaman kesilmez bakım üçreti gelirle hesaplanmaz kişi başı gelir 423 tl dir.bazıları bilmedikleri konularda yazı yazıyorlar kafa karıştırıyorlar.

Ben bu işleri cidden anlayamıyorum, benim hiç maaşım yok, çok samimi söylüyorum, yardımlarla yaşıyorum, ama Devlet beni öyle bir soğuttuki, artık hiç birşeyle ilgilenmiyorum.

Böyle yazıları okuyunca tuafıma gidiyor, sanki mağarada yaşıyormuşum gibiyim :)

Sosyal yardım için memur geldi dediki, sizin eviniz çok lüks, 50 ve 42 inc 2 plasma tvim var hediye aldılar evden çıkamadığım için, adam maaş falan yok dedi gitti :)

evet haklısın recep aydın bazıları bilmeden konuşoyurlar lütfen iyice bilen ve emin olan konuşsun biraz daha açıklarmısınız recep bey yani adamın çocuklarının gelirleri yok sadece kendisinin ve eşinin var

5 kişilik 1 ailenin gelirinin 2115 ve üstü olması lazımki bakım maaşı kesilir.sizin geliriniz ise 1039 emekli maaşı 800 tl kira geliriniz var 1039+800:1839 tl yapar oda bölü 5 367.8 tldir,kişi başı gelir 423 tl dir bu durumda kesinlikle kesilmez..

teşekür ederim recep bey buraya kadar anladım. bakıcısıda eşi beraber yaşıyorlar bakıcısının maaşıdahesaplanmazmı bu gelire bu beş kişi gelirin içindeki bakıcı maaşıda var o ayrımı yoksa bakıcı maaşı alanı karıştırmamakmı lazım

Barisvan, ablam evde bakım ücreti gelir hesabına dahil edilmez.
Evde bakım ücreti ödenen özürlü bireyin ve bakmakla yükümlü bireylerin evde bakım ücreti hariç tüm gelirleri dikkate alınır.

Bahsettiğin gelir durumunu inceleyelim:
1. Özürlü bireye evde bakım hizmeti karşılıgında bakıcısı olan eşine bakım ücreti ödeniyor. Bu bakım aylığı, gelir olarak gelir hesabına dahil edilmez. Bakıcısı olan eşinin bakım ücreti haricinde bir geliri varsa dahil edilir. Oyle bir geliri de yok anlaşılan.
2. Bahsettiğin özürlü birey bakım ücreti yanında bir de 3 ayda bir 2022 aylığı alıyor. Senin 1039 Tl dediğin anladıgım kadarıyla 2022 aylıgı. Bu, emekli aylıgı değildir. 3 ayda bir ödenir. Evde bakım aylıgında 2022 aylıgı gelir hesabına dahil edilir. Fakat 2022 aylıkları 3 ayda bir ödendiği için aylık ortalaması dahil edilir. Yani 1039 TL 3'e bölünür ve 1 aylık miktarı hesaplanır.
3. Kira geliri gelir hesabına dahil edilir.

Bahsettiğin gelirler bunlarsa evde bakım aylıgı hariç diğer gelirlerin aylık ortalamasının kişi başına bölümü 423 TL'yi geçmez.

Evde bakım aylıgı aldıktan sonra 2022 aylıgı ve kira geliri başlamışsa bunu da sosyal hizmetlere bildirmeleri gerekir. Ama zaten bildirilmişse sorun yok.

Sen niçin evde bakım aylıgının kesilmesini sordun barisvan? Bahsedilen gelirlerden başka gelir yoksa anlattıgın bu tabloya göre sorun yok çünkü.

kalem ablam öncelikle teşekür ederim.bu aldığı maaş sürekli iş göremezlik 2022 maaşı değil tekrar ablama açıklayayım.kendisi sürekli iş göremezlik maaşı 1039 bakıcısı kendi eşi 635 lira alıyor ve birde 800 kiraları var ve toplam beş kişiler mesele bu

Tamam ablam. İşgöremezlik aylıgı ise de sorun yok. Bunda 1039 Tl ve aylık kira gelirini hesaplayıp kişi sayısına bölecegiz. Yine sınırı geçmiyor rahat ol bu konuda.
sadece evde bakım aylıgı baglandıktan sonra bir gelir baglandıysa bunu bildirmediyseniz bildirilmesi gerekiyor unutmayın olur mu? gelir değişiklikleri sınırı geçsin geçmesin her durumda en geç bir ay içinde Kurum'a bildirilmek zorunda. Bunlarda sorun yoksa rahat olun.

şimdi ablam özörlü bireyin maaşı ve aldığı kirası hesaplanıyur bakıcınınki hesaplanmıyur doğrumu anladım ablam yani 1039+800_hesaplanır bakıcını maaşı hesaplanmaz

Evet ablam:) Özürlüye bakım hizmeti veren bakıcıya ödenen bakım aylıgı gelir hesabına dahil edilmez. ONun haricindeki gelirler her ne ad altında olursa olsun gelir hesabına dahil edilir.
tekrar edeyim:) Bakıcıya Sosyal hizmetler tarafından ödenen, bakıcının bankadaki hesabına aylık olarak yatırılan bakım aylıgı hesaba dahil değildir. İçin rahat etti mi?:)

çok teşekür ederim ablam allah sizden razı olsun. içim rahat oldu:)iyiki sizler varsınız

Hatta dur içini tam rahat ettireyim:)
Evde bakım aylığı miktarları:

01/01/2011-30/06/2011 dönemi için: 635 TL
01/07/2011-31/12/2011 dönemi için: 673 TL

Bak bakıcıya da ilk altı aylık dönem için ayda sosyal hizmetler il Müdürlüğü tarafından tam tamına 635 TL ödeniyor:) İşte bu bakıcının hesabına yatırılan para evde bakım aylıgı gelir hesabına dahil değildir.

Atila, başvurudan sonra bir gelir değişikliği olduysa bildirmenize gerek yok. heyet geldiğinde bildirirsiniz sınırı geçmiyorsa. Heyet zaten sizin beyan ettiğiniz geliri inceleyecek ve lüzum duyarsa sizden belge isteyecek size rehberlik edecektir. Gelir artışıyla birlikte kişi başına düşen aylık miktar 423 TL'yi geçmiyorsa bildirime lüzum yok bu safhada yani.
Bu bahsettiğiniz ne maaşı peki?

Üst Alt