Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beş yılı dolmamış özel tertibatlı araç satışı hakkında bir kaç soru..?

06Shadow

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;

Ben 2008 Temmuz ayında Ankara Gümrük Müdürlüğünden Yurtdışından 1998 model vw model araç getirdim. şuan alalı 2 yılı geçti. 5 Yıl dolmadan satamıyorum. Ancak kafamı kurcalayan bazı hususlar var, saygılarımla;

1- 5 yıl (süresi) dolmadan aracımı herhangibir kişiye satabilirmiyim. (Engelli veya Engelsiz ikinci kişilere)

2- Aracımı alalı 2 yılı geçti. aracımı eğer satarsam, 5 yıl üzerinden mi vergi borcunu yatırmam gerekir, yoksa kalan süre üzerinden mi? vergi ödemeleyim.

3- Aracın süresi dolduğu zaman (gerçi daha epey bir zaman var.) engelli veyahut ta engelsiz şahıslara sattığım zaman her hangi bir ücret ödeniyormu?

yardımlarınızı bekliyorum.

vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekkürler.

Not: Umarım yazdıklarımı bir okuyan olur. :)

aracın süresi doldugunda engelsiz kişilere satabilirsin. bunun mantıgı şu aslıdna aracı hemen getirir getirmez satamasınlar diye getrilen bir süre ama uzun işte 10 yıl yada 5 yıl

engelli bir kişiye satabilrisin şuan gümrükte ödedigin para miktarı az olması gerek bu durumda süre dolmadan engelsiz birine satarsan şimdide satsan süre dolmadan bir gün öncede satsan aynı parayı alırlar buda ötv miktarını hesaplıyorlar oda sanırım 4-6 milyar civarı oluyor sanırım

Üst Alt