Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beşinci yılımı doldurdum. Aracımı satmadan ikinci araç alabilir miyim?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
Merhaba ,
28 Temmuz 2021 tarihinde aracımın Beş Yılı Dolacak.
90 ve üzeri rapor ile satın aldım donanım vs yok satış işlemleri nasıl olacak ? Diğer sorum şu aracımı satmadan başka ötv muafiyetiyle araç alabilir miyim?
Neden aracını satmadan yeni araç almak istiyosun diyenler olacak şimdiden cevap vermiş olayım şuan ki aracımı aslın da sattım kaporasını da aldım ancak akrabam olan kişi eylül de parasını denkledigi için eylül ayına kadar satışını veremem aracın kaporasını aldıgım için kendim de kullanmıyorum kapalı garaj da duruyor işe vs giderken araç lazım eylüle kadar beklemek zorundamıyım ? Alacağım araç i20 satacağım araç da i 20

Yeni aracını 29.07.2021 tarihinden itibaren alırsın bir sorun olmaz sadece yeni alacağın aracın mtv sini ödemek zorundasın ve vergi dairesine bir dilekçe ile başvuru yaparsan eski aracının mtv den düşürülüp yerine yeni aldığın aracının mtv den muaf tutulması için ruhsatları ile beraber değişim olur sadece 6 aylık olan mtv sini ödersin..
Diğer aracını 5. senesi dolduktan sonra ki gün noterden şerhini kaldırtarak aracın satışına şerh olmadığı için istediğin zaman noter üzerinden istediğin kişiye sata bilirsin. Ümito

Merhaba ,
Benzer bir durum söz konusu. Aracımı satamadan diğerini almam gerekecek gibi görünüyor. Noterden şerhi kaldırabilmem için donanımı çıkarttırmam mı gerekiyor? Üzerimde 2 adet donanımlı araç olamaz mı?

@Sema,

hiç bir sorun olmaz. İstersen 100 tane donanımlı araban olabilir. Sadece biri için ötv-mtv istisnası olması gerek, tek kural bu

• Beğen
Reaksiyonlar: Sema
Üst Alt