Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyaz Baston ve Görme Engelliler...

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Belkide engel olarak başımıza gelebilecek en kötü engellerin başında gözleri görmemek,kör olmak gelir.Hiç kimse kapkaranlık sadece siyahın olduğu bu dünyada yaşamayı istemez.
Bu hafta beyaz baston körler haftası ve basın yayında bu konuya iilişkin kayda değer birşeyler bulamadım.
Ancak size beyaz bastonun ne olduğunu anlatan kısa bir alıntı sunayım. Hiç olmazsa bu hafta içinde görme engellilerin sorunlarını dile getirelim.
Çünkü bu sitede görme engelli bir kardeşimizin yazı yazabildiğini görmedim.Tabı bir engelli sitesinde onların yazabileceği,en azından duyabileceği bir bölümün olmaması büyük eksiklik.

Her çağda bağımsızlaşma ve özgürleşmenin çeşitli araçları vardır. Bütün çağlar boyunca baston da körlerin bağımsızlaşmasını ve özgürleşmesini simgeleştiren en önemli araçtır. Basit bir değnekten evrimleşerek baston haline gelen nesnenin beyaz baston oluşunun öyküsü 20. yüzyılda başlar. 1921 yılında bir trafik kazası sonucu kör olan bir fotoğrafçı, çevredekilerin kendisinin kör olduğunu anlaması ve dikkat çekici olması için bastonunu beyaza boyayarak dolaşmaya başlar, Londra sokaklarında. Bu deneyim o denli başarılı olur ki, 1931'de Fransız Körler Örgütü, körlerin bastonunun beyaza boyanmasını ve beyaz baston adıyla simgeleştirilmesini kararlaştırır. Bu uygulama giderek yaygınlaşır ve körlerin kullandığı baston, beyaz baston olarak anılmaya başlar. Her yıl 7-14 Ocak tarihlerinde resmi ve sivil çeşitli kuruluşlar yaptıkları etkinliklerle göz sağlığının önemini vurgulamakta, görme özürlü kişilerin bu durumdan kaynaklanan sorunlarına çözüm yolları tartışılmaktadır./ Şuradan Alıntıdır.

benim yakınımda görme engelli arkadaşlarım var.. bu siteye üyelikleri yok ama onlardan biliyorum , bilgisayarları ve telefonları kullanmalarına yardımcı bir çok programları var.. bilgisayarda mesela hangi tuşa dokunsan,fareyi neyin üstüne getirirsen o sesli olarak söyleniyo.. telefonlarda da öyle.. mesajları sesli okuyan programlar var.. ve de böyle bir çok şey..:) o kadar hızlı yazıyolarki inanın yetişemiyorum hızlarına..:rolleyes::rolleyes:

Sevgili lavinia katılımın ve düşüncen için teşekkürler.

Sevgili duru,
Seninde söylediğin gibi hiç görmeyen arkadaşlarımıza yönelik bir başlık olsada az gören arkadaşlarımızında sorunlarını dile getirmek faydalı olacaktır.

Üst Alt