Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyaz Kart almak istiyorum. Rapor çıkartmak için ne yapmalıyım?

emrkar

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
ben şizofreni hastasıyım. birkaç yıl önce babam bana vasi olarak atandı ve sağlık karnesi filan çıkardık. Benim sorum şu

1- beyazkart çıkartacağım benim engellilik raporuna nereden ulaşabilirim?

2-Doktor engellilik raporu çıkartalım o raporla iş ve işçi bulma kurumuna gitmemi söylüyor, peki bu durumda hangi sağlık karnesini kullanacağım, babamdan olan haklarım iptal mi olacak, ya o işe girip çıkarsam ne olacak?
babamdan aldığım sağlık karnesi iptal mi olacak?

Cevap veren herkese teşekkürler şimdiden.

sadece beyaz kart almak için rapor çıkartmak istiyorsan herhangi bir yerden sevk almana gerek yok..sadece engelinin dahil olduğu bölümün muayenesinden geçip rapor çıkartabilirsin..

Beyaz Kart derken, İstanbul'da toğlu ulaşım araçlarından yararlanmak için olan mı?

İşkur kaydı yaptırmak çalışmak anlamına gelmez. Yani işkur kaydı olunca babanızın sigortasından düşmezsiniz. Ne zman ki kendi sigortanızla çalışmaya başlarsanız, o zaman babanızın sigortasından düşersiniz. Sigortalılık haliniz son bulursa, yeniden babnızın sigortasından yararlanabilmek için kuruma başvuracaksınız.

cevaplarınız için teşekkür ederim ilk önce.Beyaz kartı istanbuldaki ulaşım için istiyorum.Bir arkadaşım la konuşuyorduk arkadaşım sana vasi atanması için %80 engellilik raporu çıkarılmış olması lazım dedi, şimdi ben gidipte ulaşım için beaz kart çıkartmak istersem ve özür oranı %40 filan olursa vasi kararı ile çatışmazmı? bunu öğrenmek istiyorum birde,elimde vasi kararının aslı var o raporla kart çıkmazmı?O zaman bana verdikleri engellilik raporu adliyede mi acaba orada değilse Bakırköyden almıştık raporu gidip oraya mı baş vuracağım engellilik raporunu almak için teşekkür ederim.

Yok yok, hem o derece düşmez hem de vasi kararını mahkeme verdi, başka bir rapor ona etki etmez. Ne zaman ki vasi kararının süresi dolar, mahkeme yeniden rapor ister, o zaman alacağınız rapor oranı vasiliğinizi etkiler.

Şimdi yeni rapor çıkartmak istiyorsanız, herhangi bir devlet hastanesine başvurmanız gerek.

bu gün bakırköyden alınan raporu adliyeden aldım vasi karaını yani(aslı gibidir yazıyo), birde mahkeme kararı var.şimdi bana yol gösterirmisiniz en yakın hangi hastaneden alabilirim engelli kararını, Büyükçekmecede oturuyorum Bakırköy hariç heryer olur çünkü orada yaşadığım kötü olaylar var.Bana yol gösterirmisiniz?hangi belgelerle gitmem gerek?Şimdiden çok teşekkür ederim.

bakırköyde iyi anıları olduğunu söyleyen olsa dişimi kırarım o hastane benim için fredinin kabusuyla eşdeğer:mad:

Üst Alt