Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyaz Kart ve Özürlü Kimlik Kartı aynı mı?

arif 34

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
beyaz kart ve özürlü kimlik kartı aynı mı? adam akılı 1 anlatsın! ben anlamadım.
ben gecen hafta topkapı müzesine gittim. ücretsiz refaketcimle ve ayrıca vapura ücretsiz bindim. ama benim beyaz kart var. yetkililere diyorum ki bu geçerlimi diye sordugumda geçerli diyor. ama beyaz karttımın arkasında sadece toplu taşımalarda geçirli diyor. adm akılı bilgisi olan arkadaşlar anlatsın...

Beyaz kart ve Engelli kartları farklı.Beyaz kart yerel yönetimlerin aldığı kararlarla engelliler için yapılan indirim ve diğer işlemler için geçerli.Engelli kartı ise yönetmelikle çıkarılan ve yurdun her yerinde engelliler için yapılan indirim ve diğer işlemler için geçerli.

ramazan 72

mrb benim bu kartla ilgili bilgim ypk şimdi sizden öğrendim nedir bu kart bana acıklarsan memnun olurum .neye yararları var bizim icin.

ENGELLİ KİMLİK KARTI: Sağlık Bakanlığı tarafından özürlü kapsamına giren tüm hastalara en iyi şekilde hizmet vermek maksadı ile oluşturulmuş tüm yurtta engellilere sağlanan indirimlerden yararlanmak için kullanılır.

NASIL ALINIR: Öncelikle yönetmeliğe uygun düzenlenmiş sağlık kurulu raporu alınarak, görevli hastanede ya da sosyal hizmetler ll müdürlükleri'nde kimlikle ilgili bilgi raporu doldurulur. Sosyal hizmetler il müdürlüğü formunun aslı, sağlık kurulu raporu, tasdikli nüfus cüzdanı fotokopisi ve iki fotoğrafla birlikte başbakanlık özürlüler idaresi başkanlığına gönderilir. Evrakler incelendikten ve onaylandıktan sonra kart adresinize postalanır.

BEYAZ KART ise Raman'ın da ifade ettiği gibi yerel yönetimlerin aldığı kararlarla engelliler için yapılan indirim ve diğer işlemler için geçerlidir yurt genelini kapsamaz. Çıkartılmasında istenen evraklar ve izenecek yol da muhtemelen her yönetimde farklıdır. Bunun için belediyelerden bilgi alınabilir.

NOT: Bildiğim kadarıyla artık başbakanlık özürlüler idaresi başkanlığı özürlü kimlik kartı vermiyor, 2006'da çıkan nüfus cüzdanlarına yazılacak olan özürlü ibaresi ve oranı nedeniyle.. son durum nedir net bir bilgim yok ama özürlüler koordinasyon merkezi (0212 252 76 06)'nden bilgi alınabilir.

Özürlüler kimlik kartı Sağlık Bakanlığı tarafından değil,Özürlüler İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünün bağlı bulunduğu bakanlar ile İçişleri Bakanı müştereken yürütür.
Özürlüler Veri Tabanı Oluşturulmasına ve Özürlülere Kimlik Kartı Verilmesine Dair Yönetmelik 19.07.2008 tarihli ve 26941 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Özürlü kimlik kartları artık Valilikler (İl Sosyal Hizmetler Müdürlükleri) tarafından verilecektir.

Özürlüler veri tabanı oluşturarak özürlerin nüfus cüzdanlarına yazılmasına dair bir yasa çıkartıldı ve özürlü kimlik kartlarının verilmesi durduruldu. Ancak daha sonra özür oranlarının nüfus cüzdanına yazılması anayasa mahkemesince iptal edildiğinden tekrar 19/07/2008 tarihli resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle özürlü kartları Valilikler kanalıyla il sosyal hizmetler kanalıyla verilecektir.

Makri,
Bu bilgi yanlış.Özür oranlarının nüfus cüzdanına yazılması anayasa mahkemesince değil,DANIŞTAY tarafından iptal edilmiştir.

selam arkadaşlar.

herkes çok güzel yazmış ancak, biz şimdi Özürlü kartı mı çıkaralım yoksa nüfus cüzdanına "özürlü" ibaresini mi yazdıralım.

merhaba arkadaşlar benim nufus cüzdanımın arksında özürlü ve oranı yazılmış. tekrar özürlü kartı almama gerek varmı? bilgilendirseniz sevinirim. tşk

Üst Alt