Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyin ameliyatı geçirdim. Vergi indirimi alıp emekli olabilir miyim?

Erkanturk38

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ağustos 2017 yılında beyinden ameliyat oldum iş kazasından.sağ el parmaklarda güçsüz yazi yazamıyor ve kaşık tutamiyorum
ayakta da zorlanma kosamama ve yorulma var.yüksekten korkma baş donmesi yaşıyorum
kekemelik konuşma zorluğu yaşıyorum.rapora hiç başvuru yapmadım vergi indiriminden faydalanabilirmiyim lütfen bilgi verebilir misiniz.Çalışıyorum 4800 günüm var.5 ay raporlu kaldım.

rapora başvurun %40 ve üzeri alırsan vergi indirimi ile emekli olursun

Erkanturk38...hocam öncelikle geçmiş olsun...bende 9 ay önce beyin kanaması geçirdim 9 aydır raporluyum ve son verilen raporla temmuz da 1 sene olacak..son heyet de bana rapor ilaç kullanımı vb..ne varsa vergi dairesine göndereceklerini söylediler....sende rapor vermeye yetkili bir hastaneye git raporunu al hayete gir ve erken emeklilik için de müracat edeeceğini bildir..şartlarında tutuyorsa bu hastalıkdan emekli olabilirsin kanaatindeyim..

Erkanturk38

sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri alabilirsiniz bence de. Emeklilik hesabı için:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

1996 giriş ve 4400 günüm var.rapora hiç başvurmadım olmaz diye 1980 doğumluyum

Merhaba arkadaşlar bişey soracaktım 2 yıl önce iş kazası geçirdim beyin ameliyatı geçirdim konuşmada sıkıntı yurumede sorun çabuk yorulma merdivenden vb... çıkamama ve parmaklarda güçsüzlük var.Aynı zamanda zaman zaman baş dönmesi. Hastane ye başvuru yapmadın.rapor verirlermi tahminen vergi indiriminden faydalinirmiyim.iş başı yaptım herhangi bi dava henüz açmadım.cevap verirseniz çok memnun kalırım.

Üst Alt