Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyin ameliyatı sonrası oluşan kısıtlılık için hangi oranda engelli raporu verilir?

Maersk

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. 8 ay önce glial tümör yüzünden beyin ameliyatı oldum. Bu ameliyat sonucu sol tarafım (kol, bacak ve göz) hasar gördü sol kolumu hiç kullanamıyorum bacağım ise aksıyor. Sol gözüm ise bulanık görüyor. Daha önce böyle bir süreç yaşayan arkadaşım varsa engelli raporu % kaç alabilirim bilgi verebilirmi. Teşekkürler

Geçmiş olsun. Beyin ameliyatına verilen standart bir özür oranı yok. Burada ölçü beyin ameliyatı olmuş olmak değil. özür oranında belirleyici olan ameliyat sonrası oluşan uzuv fonksiyon kaybı.. özür derecesi hangi uzuv olduğuna bakılır ayrıca raporun sürekli mi yoksa geçici mi olacağı da fonksiyon kaybının kalıcı mı geçici mi olduğuna bağlı. Kısaca hangi uzuv da fonksiyon kaybı olmuş , fonksiyon kaybı ne derece olmuş, tedavi edilebilir mi ? kalıcı mı ? hepsi yapılacak tetkikler-tahliller sonucu belirlenir.

Beyin tümörü

Merhabalar 9 ay önce glial tümör ameliyatı oldum sol tarafımda kısmi felç var. Engelli raporu için başvurdum nöroloji yüzde yirmi psikiyatri yüzde 25 kbb ise yüzde 2 yazdı dosyaya beyin cerrahı görecek ve heyete gireceğim aynı durumu yaşayan varmı heyette sonuç ne çıkar sizce

Arkadaş keşke heyete girmeden önce şeker ve tansiyon oranlarınada baktırsaydın.Sonuç umarım 40 ın altına düşmez şayet düşerse dediğim hastalıklarıda ekleterek bi kontrole gir.Çünki beyin ameliyat sonrasında kendimden bildiğim kadarıyla şeker ve tansiyon başlıyor vücutta.Umarım %40 ın altına düşmezsiniz.Ylnız nöroloji %20 çok az vermiş ya,sizin hastalıklarınıza göre.
Geçmiş olsun.

Alabildinizmi rapor yüzünüzde yüz felci varmı bnde bi ameliyat oldum ve yüz felcim var GöZüm sıkıntılı dengem iyi değil

Üst Alt