Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyin ameliyatları sonrasında malulen emekli olunabilir mi?

arpmuro

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar beyin ameliyatları sonrasında malulen emeklilik yasayı kapsıyormu tecrübesi olan yazabilir.şimdiden teşekkür ederim.

Değerli arkadaşım,

Önemli olan ne ameliyatı olduğunuz değil, "işgücü kaybı" dır.

İsterseniz dünyanın en zorlu beyin ameliyatını olun, iyileşirseniz puan alamazsınız. İsterseniz beyninize sadece iğne batsın ama felç oldunuz, emekliye ayrılırsınız.

evet canım arkadaşım damdan düşen adamın halini damdan düşen anlar siteme sisteme olabilir ama bir çıkar yol mutlaka vardır ..
gerkirse insan hakları mahkemesine bile giderim..aynı zamanda epilepsi sara hastasıyım...

geçmiş olsun arkadaşımm , bende beyin kanamsına bağlı bir ameliyat geçirdimm az önceki arkaşımızın dediği gibi doğruları söylemişş ama ayrıntı verirsen faydamız olur, ... bende ameliyata bağlı göz %30, sendeki gibi epilepsi hastalığı çıktı onada %20 verdiler toplamda %44 le vergi indirimi aldımm .. sırf ameliyat diye vergi indiriminde yüzde verilmiyor .. MALULEN uygulaması farklı %60 tek hastalıktan .. tekrar geçmiş olsun

teşekkür ederim erdal bey şimdi epilepsi sara hastası olmak. zaten hiçbir iş yapamayacağın anlamına gelir.ozaman askerlikten
muaf etmeyecektin ben polis olmak istiyordum veya asker yada devlet memuru hiç biryerde çalışamıyorum vebu illet hastalık
nezaman nerede geleceği kaderine kalmış.oldu 20 senedir çekiyorum. yaşım 41 sen söyle neiş yapalım böyle adalet olmaz sara yüzünden defalarca ölümden döndüm denize giremezsin balkondan sarkamazsın.tek başına hiç bir şey yapamazsın.eğer emekliliğimizi vermiyecekse devlet ozaman istem dışı olarak elimizden giden sağlığımızı.soyal haklarımızı vermek zorunda ve dava yolu ile bu hakkımı kazandığımda emsal bir karar haline dönücek.ve benim durumumdaki insanlara.yararım dokunacak.görüşmek üzere erdal bey.

slm murat bey bende epilepsi hastasıyım yüzde 40 rapor oranım var vergi indirimi için geçen ay müracatta bulundum eğer benim raporumdada düşürme olursa bende avrupa insan hakları mahkemesinde hakkımı arıyacağım.ama sitede burada alex_16 diye bir arkadaş aynı şekilde epilepsiden geçen gün yüzde 40 raporunu ankara aynı şekilde onaylamış geri göndermiş bu benim ve bizim gibi epilepsi hastaları için biraz daha umut verici bir bir şey oldu çünkü epilepsi hastasının neler çektiğini bir diğer epilepsi hastası daha iyi anlar.

hay azınıza sağlık işte dedimya damdan düşen adamın halinden damdan düşen anlar o sağlık bakanına yada meclis başkanına sadece birkereliğine epilepsiyi yada sara'yı tatsın ben ozaman görürüm bakın epilepsili saralı arkadaşlara sesleniyorum ALLAH bu hastalığı kanlı düşmanıma vermesin her nöbette ölüp tekrar diriliyoruz sayısını bile hatırlamıyorum.bana göre ölüm birkere olur biz her seferinde aynı acıyı yaşıyoruz.uzaktan davulun sesi hoş tabii bu hastalık olmasaydıda tirilyon borcum olsaydı.benim devletin vereceği malulen emekliğe ihtiyacım yok ama mecburum.çünkü işe başlıyorum.sonrası hüsran..işverende haklı kardeşim.neyapalım bu anlamda mecburum...çünkü neolacağımız belli değil...

Sayın arkadaşım öncelikle geçmiş olsun,

Bakınız siz önce beyin ameliyatı ile malülen emekli olunup olunamayacağınızı sordunuz. Bunun beyin ameliyatı ile ilgisi yok.

Ameliyat sonrasında epilepsi görülebilir, ancak görülmeyebilir de... Epilepsi kendiliğinden de olabilir.

Epilepsi hastalarına % 5 ile % 90 arasında özür oranı verilir. Bunlar hastalığın adına değil, kişinin fonksiyon kaybına göre belirlenir. Yönetmeliğe göre:

EPİLEPSİ (Uygun ve yeterli tedavi altında)
1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar 5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler 15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a) Seyrek 20
b) Sık 40

4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler 70
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler 90

Bu durumda, eğer gerçekten çalışamayacak durumda bir epilepsi hastası iseniz zaten % 70 üzeri özür oranı alırsınız. Bu da malülen emekli olmanızı sağlar.
Daha hafif epilepsi türlerinde daha düşük oran alacağınız için emekli olamazsınız. Yani her epilepsi hastası aynı puanı alır diye bir şey yok.

Ayrıca, öyle verilen raporu beğenmedim diye İnsan hakları mahkemesine de dava açamazsınız. Bunun belli bir süreci var. Önce idari yargıya başvurup orada dava kaybetmeniz lazım. Sonra Anayasa Mahkemesi var. Ancak sonrasında hak ihlali olduğunu iddia edip AHİM'e başvurabilirsiniz.

Bu davaları kazanabilmeniz için, ya size verilen raporun yanlış hesaplanmış olması lazım, ya da sizin gerçekten muhtaç, çalışamaz durumda olmanız lazım. Bunları ispat etmek de pek öyle kolay değildir. Karşınızdaki Kadı değil ki, sizin sözünüze bakıp karar versin. Bu davalar kağıt üstünde evrak davalarıdır. Duruşma bile olmaz.

Anladığım kadarıyla sizin daha bir raporunuz yok. Öncelikle rapor için başvurun. Sonrasını rapora göre düşünürsünüz.

şimdi sayın arkadaşım rahatsızlığını bilmiyorum.şayet epilepsi hastası değil isen beni anlaman çok zor.burada anlaşalım birkere
profildeki fotorafa göre yargılıyorsan yanılırsın.önce beyin kanamasına bağlı sara ve epilepsi hastasıyım .nöbet ataklarım
haftada enaz 2 ve ameliyatı sara nöbetlerim için olmadım. arteöz malfarmasyon yani beyinde damar yumakçığı

tehşisiyle amaliyat oldum.yani 2. bir beyin
kanaması olmasın diye o bahsettiğin hukuki yoluda biliyorum. çünkü şuan bir ceza profösörü ile beraber çalışmaya çalışıyorum
ve yanımızda 9 avukat çalışıyor.ve ben bu hastalığı 20 senedir çekiyorum. başta yazdığım gibi beni anlama şansın yok.

Sayın arpmuro,

Sanıyorum yazdıklarımı yanlış anlıyorsunuz.
Ben size haklı olup olmadığınızı değil, bu konuda dikkate alınan kriterleri söylüyorum. Sonuçta sizin kararınızı birileri keyfine göre vermeyecek, eldeki mevzuata göre verecek.

Ayrıca, ben epilepsi hastası değilim ama tıp doktoruyum. Epilepsinin ne olduğunu biliyorum. Burada kriter "epilepsi hastası" olmanız değil, bunun yaşamınızı ne kadar olumsuz etkilediğidir. Söylemeye çalıştığım şey bu. Bunun değerlendirmesi yapılırken, hem epilepsiden kaynaklanan kayıplarınız, hem AV malformasyon'dan kaynaklanan riskler, hem de ameliyat nedeniyle olabilecek olumsuzluklar topluca değerlendirilecektir.

Size ne emekli olamazsınız diyorum, ne de olursunuz diyorum. Bunu söyleyebilmek için önce bir rapor almanız, fonksiyon kayıplarınızın tespit edilmesi lazım.

Ayrıca, ben kimseyi profil resmine bakarak değerlendirmem... Siz benim profilime bakıp kedi olduğumu düşünmüyorsunuz sanırım. :)

sayın metepe arkadaşım değerlendirmenize katılıyorumda epilepsi hastası olmadığınızı mualif sözlerinizden anlamıştım zaten ayrıcana sizin tanıtım profilinize de bakmamıştım.siz tıp doktorusunuzda.bende hastayım ve benim gibi hayatı bu illet hastalıktan sebeb dünyası kararmış.binlerce insanımız var.devlet demek sosyal hak demek.ve siz bu hastalığı kitaptan okutorsunuz.<br>bunu yaşamak.farklı acılar demek.bu bir duygu sömürüsü değil.bu hastaları.görmezden.gelmek.devletin ayıbıdır.ve.gönderdiğiniz.cetvel.trajı komiktir.o yüzden bu komik tabloyu .kıracağız.ve.hastaların red leri konusunda da<br>yüksek sağlık kuruluna. buradanda cevap alınamassa iş mahkemeleri yetkilidir.işte o zaman.AHİM.devreye girer.<br>bu bizim insanlarımıza zulümdür.ayrıcana.ben size profil konusunda.sağlıklı görünüyorum.sizi yanılmasın.demek istedim.<br>hayırlr sabahlar dilerim.

Üst Alt