Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyin damar tıkanıklığında maluliyet durumu..?

tolgademir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
28 şubat gecesi aniden fenalaştım. Gerisini hatırlamıyorum.
Boynumda damar yırtılmış, pıhtı atmış ve kanama olmuş ve tabi felç inmiş.
Hastanede solunumum durmuş. Apar topar entübe edip operasyona almışlar.
1 ay hastanede yattım, beyin anjiyosu vs oldum fakat tıkanan damarım açamadılar.
Şuan boynumdaki beyine kan taşıyan damarlarımdan biri tıkalı.
Sağ elimi kullanamıyorum.
Konuşmam bozuk.
Devamlı başım dönüyor.
Felçten ötürü görme bozukluğum da var.
Denge merkezimde problem var bu yüzden yanlız başıma dışarı bile çıkamıyorum.
6 ay hastane rapor verdikten sonra sağlık kuruluna yönlendirildim.
2 ay bekledik ve bugün öğrendiğim sonuç red olmuş.
Sgk daki memura % kaç vermişler dediğimizde. herangi bir oran verilmiyor doktorlar raporları inceliyor dedi
Yüksek sağlık kuruluna itirazda bulunduk.
Benim durumumda olup malululük için başvuran var mı?
Yardımcı olabilir misiniz ?

1800 prim günü, 10 yıl sigortalılık süreniz varsa, hastalığınız maluliyet cetvelinde varsa, %60 rapor oranı
malulen emekli olabilirsiniz

Allah hepimize şifa versin,benim de sağ şah damarım fakat boyundaki değil çene kemiğinden beyine olan damar tıkandı,beyinde kanama oldu ama çok şükür felç kalmadım ama sol tarafımda çok uyuşma ve nöropatik ağrılar var benimde malulen emeklilik kabul olmadı vergi indirimi alarak emekli oldum.%73 raporum var sizin hangi damarınız tıkandı ve size tanı olarak ne dendi.?

tolgademir

Tolga bey geçmiş olsun öncelikle. Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Profilinizden gördüğüm kadarıyla 1984 doğumlusunuz. Sorunuza yanıt vermek için bir kaç şey soracağım.

Bahsettiğiniz sağlık kuruluna ne tür bir rapor için başvur muştunuz? Malululiyet için mi?

Bu arada sigortanız var mıydı? (SSK, BAğ-kur, kamu?). Varsa sigorta başlangıç tarihiniz ve ödenmiş prim gün sayınız nedir?

Merhaba
Benim boyundan beyine giden damarım tıkandı ve bir tanesi hala tıkalı.
%60 tan sonra malulen emekli ediyorlar diye biliyorum. %73 raporla neden sizi emekli etmediler.
Vergi indirimden yararlanarak emeklilik için nasıl bir süreç izleniyor.

@Erdogan Er
sgk lıyım.
4600 günüm var
10 yıl aralıksız sigorta süremde var

@asanur
Merhaba
Benim boyundan beyine giden damarım tıkandı ve bir tanesi hala tıkalı.
%60 tan sonra malulen emekli ediyorlar diye biliyorum. %73 raporla neden sizi emekli etmediler.
Vergi indirimden yararlanarak emeklilik için nasıl bir süreç izleniyor.

tolgademir

Malulen emeklilik başvurunuz reddedilmiş anladığım kadarıyla. Erken Yaşlılık emekliliği için acaba durumunuz uygun mu?

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

OturanBoğa

Merhaba
Doğum tarihim 1985
ilk işe giriş tarihim 10 eyl.2001
Toplamda 4606 günüm var.
Henüz elimde sağlık kurulunun verdiği rapor yok. Hastaneye gidip isteyeceğim.Fakat sgk ya sorduğumda maluliyet için sağlık kurulunun % vermediğini söylediler.
Kafam çok karıştı.
Erken emeklilik hakında da hiç bilgim yok.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler

tolgademir

Malulen emeklilik başvurunuz durumunuzun maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde olmadığından hareketle reddedilmiş. Dolayısı ile maluliyeti aklınızdan çıkartın. Siz erken Yaşlılık emekliliğine başvuracaksınız şimdi. Bunun için öncelikle çalışan statüsünde sigortalı iken sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurmanız gerek. Defterdarlığa başvurun, sizi hastaneye sevk etsinler, ya da Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine kendiniz başvurusun ve sakatlık indirimi için rapor isteyin. Rapor %40 ve üzeri olursa, erken Yaşlılık emekliliği de mümkün hale gelir.

2001'deki sigortalılık staj değil, tam primli sigortalılık mıydı? Bir de askerlik yaptınız mı?

Askerliği yaptım
2001 de ki sigortam staj olması gerek.
2003-2004 te tam prmli sigortalı oldum.

Verdiğiniz bigiler için çok teşekkür ederim.
Sgk ya bile sorduğumda böyle bilgi alamadım.
Çok sağolun

tolgademir

TAM primle ilk kez sigortalı olduğunuz tarih önemli. Buna bakın öce www.turkiye.gov.tr adresinden

Önce rapor ve ona istinaden defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmeniz gerek.
Eğer rapor %40-59 arasında olur ve 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ederseniz, emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız.

2008_oncesi.PNG

Üst Alt