Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyin felci geçiren annem için Evde Bakım Aylığı alabilir miyiz?

safiye71

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
annem beyin felci gecirdi ve su an bakıma muhtac. ben isi bırakmak zorunda kaldım, kardesım de ısı bıraktı. bır tek babamın emeklı aylıgına kaldık. bı de kardesım ıssızlık sıgortası alıcak.
ev annemın ustune
ben bu aylıktan yararlanabılır mıyım?

geliriniz kişi başına bölününce 318 tl yi geçmiyorsa annenizinde raporu %50 nin üzerinde ve bakıma muhtaçtır ibaresi varsa bakım hizmetinden faydalanabilirsiniz.

slm

bısey sorcam evde bakım parası ıcın basvurduk annem %96 ozurlu eve heyet geldı bana ımza attırdılar hesap actırdılar. evrakları tamamlayın 1 kasıma yetıssın dedıler yaptık evrakları
orda demısler 10 gun sonra cagırıp ımza attırcaz hala ses soluk yok
heyet eve gelınce para baglanıyomu yoksa baslka engller cıkıyo mu

sımdıden tesekkurler

Evraklarınızı teslim etmişsiniz. Eve heyt gelmiş. İlgili prosedürleri uyguluyolardır. Haliyle biraz zaman almıştır. İstrseniz sosyal hizmetleri arayın aylıgınızın durumunu öğrenin. Aylıgınız baglanacaktır şartlara uygunsanız merak etmeyin rahat olun.

Evde bakım aylığı başvurumun sonucunu nasıl öğrenebilirim?

arkadaşlar evde bakım parası olmayınca cvp gelıyomu.nette olup olmadıgını ogrenebılecegım bı sıte varmı

İstanbul il sosyal hizmetler kendi sitesind bakım ucreti baglanan aylık sahiplerinin adlarını duyuruyor. Onun haricind malsef netten ogrenemezsiniz.
Talep yogunluguna gor bu işler bazen uzuyor. Bayramdan sonra durumunuzu sosyal hizmetlere telefonla arayarak sorun bnece. Sanırım bayramdan sonra iyi bir haber alırsınız.

evde bakım aylıgı

bısey sorcam benım annem %96 raporlu konusamıyo yemek yıyemıyo evde bakım parası alıyorum. sız dıyosunuzkı gelır yukselınce haber verılcek bıze oyle bırsey demedıler. babam emeklı annemde emeklı oldu ama daha parayı almaya baslamadık mahkemedeyız .annemın bılıncı cok yerınde deıl. napmam lazım benımde bıldırmem lazımmı su an yoksa parayı almaya baslayıncamı bıldırmelıyım.

Evet, gelir değişikliği olduğunda en geç 1 ay içinde il/ilçe sosyal hizmetlere bildirmekle yükümlüsünüz. Emekli aylığı almaya başlayınca zamanında bildiriminizi yaparsınız.
"Emekli oldu ama mahkeme beklenior." dediniz. Mahkeme niçin?

Yeni gelirinizle birlikte kişi başına düşen aylık gelir 400 TL'yi geçerse bakım aylıgı kesilir.
Gelir hesabı için şurayı dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

annem beyın felcı konusamıyo kendını ıfade edemıyo bakım hastası ben vası olacagım.mahkeme kararıyla almaya baslayacagız.bısey kafama takıldı neden eve geldıklerınde bıze gelırınız artınca bıze haber verın demedıler.

Bilemiyorum sizi niçin bilgilendirmediklerini... Yönetmelik hükmü olduğu için bilgilenme kısmını anlaşılan size bırakmışlar...

Bu konuda ilgili Yönetmelik, 7.maddesinin 5 ve 6.fıkralarında şöyle der:

"(5) (Ek:RG-23/10/2007-26679) Bakıma muhtaç özürlü veya yasal temsilcisi, bakmakla yükümlü birey sayısındaki ve özürlünün ve bireylerin gelirlerindeki değişikliği bir ay içinde il müdürlüğüne bildirmek zorundadır.(6) (Ek:RG-23/10/2007-26679) Geliri hakkında yalan veya yanlış beyanda bulunan veya sahte belge veren veya gelirini saklayan kişi ile geliri hakkındaki değişikliği süresinde bildirmeyenler hakkında gerekli yasal işlem yapılır."

Dediğim gibi siz gelir değişikliği olunca en geç 1 ay içinde sosyal hizmetlere bildirin. Hatta şu aşamada bile bildirebilirsiniz. Mahkeme surecinden bahsedersiniz. Onlar sizi ayrıntılı olarak bilgilendirir ne yapacagınız konusunda.

Üst Alt