Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyin kanamalarında emeklilik durumları nasıl oluyor?

deathless

Yasaklı Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
grubun yeni üyesiyim ve bütün engelli arkadaşlara önce sağlık sıhat ve mutlu emeklilikler dilerim......

ben 6.5 ay önce beyin kanaması geçirdim beyin sapında,6 aydır raporluydum ve 1 şubat da 3 ay daha verdi sağlık kurulu ve 9 ay edecek son raporla...merak ettiğim bu hastalıkta emekli olabilme durumu nedir hangi emeklilik türü daha uygun oluyor ve bu uygunluğu neye göre belirliyorlar...teşekkürler yardım edecek tüm arkadaşlara şimdiden..

bulent73 öncelikle geçmiş olsun
beyin kanamasından dolayı şu oranda rapor alırsınız diye bir oran belirtemeyiz
sizdeki bıraktığı hasara göre oran belirlenir
eğer özel sektörde çalışıyorsanız sgklı olarak en az %40 rapor ve buna istinaden
vergi dairesinden kazanılmış vergi indirimine göre
erken emeklilikten faydalana bilirsiniz gerekli gün ve hizmet yılınızda uygunsa eger
ama öncelikle tedavi olduğunuz doktora sorun bir durumunuz %40 almaya müsaitmi diye
başka rahatsızlığınız varsa eger onuda değerlendirmeye alırlar

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

16.04.1973
01.10.1988 ilk ssk tarihim
primlerimi doldurdum..5670 gün
beyin sapı kanaması nedeni ile 6 ay raporluydum 1 şubat itibari ile 3 ay daha verdi sağlık kurulu 9 ay olacak toplam raporum nisan sonu ile..
vergi indirimi için sağlık kurulunun malulen emekli onayı olması gerkiyormuş..

silahlı güvenlik görevlisiyim
primlerim 4a statüsünden yattı...özel sektör..

bulent73 erken emeklilik için gerekli gün ve hizmet yılı açısından bir sıkıntınız yok ancak vergi indirimine başvurmak için
Öncelikle bir devlet hastanesinden en az %40 engelli raporu
Almanız gerekli

umut bey..1.benim durumum hangi emekliliğe giriyor..engelli,erken,malulen emeklilik vb..uygunluğunu kim nasıl belirliyor?
2.bahsettiğiniz yüzde 40 rapor için sadece beyin kanaması değil diğer hastalıkları birleştirsem olurmu...hepsi için ayrı ayrı hayetemi girmem gerekiyor,yoksa bütün hastalık raporlarını toplayıp aynı hayetmi değerlendiriyor erken veya diğer emeklililikler için??

ilginiz için çok teşekkür ederim..

@bulent73 size uygun olan erken emeklilik gerekli gün ve hizmet yılınız fazlasıyla var hiç malulen e girmeyin

Öncelikle devlet hastanesinde sağlık kuruluna gidip engelli raporuna
Müracaat edin onlar sizi adım adım yönlendirecekler bütün rahatsızlığınız la ilgili tahlil ilaç raporu ne varsa yanınıza alın 8.9 doktora muayene oluyorsunuz gerekli branşlarda muayene olurken rahatsızlıklarını belirt eksizce bütün işlemler bitince heyete gireceksiniz sonrasında%40 veya üzeri bir rapor alırsanız bununla birlikte iş yerinizde çalıştığınıza dair belge ve imza sürgüsüyle vergi dairesine baş vurun onlarda ankara sağlık kuruluna gönderecek evrakları burdan merkez sağlık kurulu onaylarsa vergi indirimi yazınız işyerine gelecek onunla birlikte SGK erken yaşlılık emeklisi ne baş vuruyorsunuz işlemler 2.3 ay sürüyor

şu an bakırköy devlet hastahanesinden 3 ay daha raporum var nisan ın sonuna kadar...söylediğiniz işlemlere bu rapor bitimindemi başlayayım,haftaya kastamonu ya gideceğim memlekete ordaki devlet hastahanesinde bu süreç de başlamam uygun olurmu..nasıl bir yol izleyeyim sizce??....ilginiz için teşekkürler..

anladım bülent bey..yalnız benim hastalığım öncelikli beyin kanaması ve bu hastalığada 9 ay veya 1 sene öncesinden oran verilmiyormuş...öteki kontrollerle de yüzde 40 ı dolduramam...şu an bir 3 ay daha beklemek en hayırlısı olacak herhalde benim için maalesef....ilginiz için tekrar teşekkürler..

umut2135...umut bey bugün bir şekilde ankara merkez sağlığa 0321 415 3217 telefonla uğraştım,ama dosyam oraya ulaşmamış görünüyor baktılar bulamadılar..23. ocak ta müracat etmiştim...sizce normalmi 1.5 ay gibi bir süre geçmiş üzerinden acaba istanbul vergi dairesi yoğunluktan daha göndermemiş olabilirmi raporumu dosyalarımı??...teşekkürler..

bulent73 aslında dosyanın varması gerekirdi isterseniz
Bekleyin yada baş vurduğunuz vergi dairesini arayarak yada giderek bilgi almayı deneyin
I internet sitesinden hareketleri takıp edin bakalım son durum nedir.

umut2135...süreli raporum nisan sonu doluyor,ocak 31 inde heyete girdiğimde bu tür hastalıklara 1 seneden önce emeklilik oran verilmediğini belirtmişlerdi,ama ben gene de vergi indirimi için müracat etmiştim erken emeklilik için...acaba hastahane vergi dairesine bu sebebden dolayı raporumu göndermeyip nisan sonundaki heyet den sonramı gönderir...hastane ve vergi dairesine sırayla telefon açmam en uygunu olacak galiba teşekkürler..

sorgulama ekranında halen hastaneden rapor bekleniyor ibaresi çıkıyor.?

o zaman raporu aldığım hastaneyi aramam daha mantıklı gibi görünüyor...(bakırköy mazhar osman araştırma)...heyete 31 ocak da girmiştim bunca zaman gitmemesi normal bir şeymi acaba mantıklımı sizce!??. umut2135..

bulent73 mantıklı değil ulaşmış hatta ankaraya evrağın gitmiş olması gerekti.

umut2135. OturanBoğa .geçenlerde heyete girdiğim hastaneyi aradım ve tahmin ettiğim gibi hastanenin oran vermediğini ve 3 ay raporlu gözüktüğüm için raporumun vergi dairesine gönderilmediğini öğrendim(zaten heyet de bu tür hastalıklara 9 veya 1 seneden önce oran vermediklerini belirtmişlerdi!)...

şimdi merak ettiğim vergi indirimi müracat arası 6 ay olduğuna göre nisan da oran verirlerse 3 ay oluyor ve benimki temmuz a kalıyor bir dahaki müracatım...vergi dairesini arayıp ocaktaki müracatımı iptal ettireyimmi yoksa onlar bir işlem olmadığı için otomatik olarak iptal edermi??..

teşekkürler..

bulent73

Evrak askıda kalır defterdarlıkta, bekler. Siz ne zaman rapor için hareket yaparsınız, işlemler de o zaman devam eder

ilginiz için teşekkür ederim Bülent hocam..

umut2135 OturanBoğa ...2 mayıs da heyete girdim 3 ay daha raporum uzatıldı ve dolacağı 29 temmuzda 1 sene olacak aldığım rapor ay toplamı..hayet başkanı bana evraklarınızı vergi dairesine göndereceğiz takip edin dedi(eviss takip)...2 mayıs itibari ile hastane göndermesi vergi dairesinin ankara merkez sağlık kuruluna göndermesi onaylanıp gelmesi takiben kaç ay sürer sizce??

Son düzenleme:
Üst Alt