Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyin kanaması sonrası %52 raporum ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Mamoste21

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
3
Merhaba ben beyin kanaması geçirdim sağ tarafım felç afazi oldum heyete girdim nöroloji 40 kardiyoloji 20 göz doktoru 1 verdi
Sonuç itibarıyle 52 verdi heyet
Ortopedik görme sereğen snıflanmayan raporumda onlar gözüyor
Şimdi araç alırmıyım şimdi çalışıyorum ben ne yapmam lazım biraz yardımcı olun lütfen

beyin kanaması geçirdim felç geçirdim afazi oldum sağ tarafta felç geçirdim sağ kolum tutmuyor bugün hastaneye gittim nörolojiye sordum özel tertibatlı araç alabilirsin dedi şimdi yarın hastaneye gidicem benim doktor nöroloji özel tertibatlı araç nöroloji ondan sonra başka bir şeye başvurmayayım yasa sizin bildikleriniz varmı yardımcı olurmusunuz

Araç alabilir olsanız bile engelli b sınıfı engelinize göre kodları olan ehliyet şart

Var olan ehliyetinizi engelli b kodlu ehliyete çevirmeniz gerekir bunun için sürücü sağlık raporu çıkartacaksınız aile hekimine sevk sonra hastaneye gidip heyet sekreterliği den sürücü sağlık raporu istediğinizi ve hastalığınızı belirtin gerekli muayeneler sonucu engeliniz olduğundan ilsaglik trafik komisyonuna sevk çıkacak o rapor ile il sağlık müdürlüğü içerisinde bulunan il trafik komisyonuna başvurup komisyona girmek için randevu oluşturacaksınız sonrası randevu günü komisyona gireceksiniz elinizdeki rapora göre komisyondaki makine muh.ve Dr lari engelinize uygun kodları verecek ertesi gün e-devlet'e düşüyor sonuç belgesi ile engelli b ehliyetinizi çıkaracaksınız bence ilk önce ehliyete işini halledin araç alımı için ayrı bir prosedür var çünkü .ehliyeti halledin sonrası için çıkacak ehliyete koduna göre sonradi için araç alımı için yardımcı oluruz

@AYLAK ADAM, sürücü sağlık raporu bende ehliyetimi yeniledim verdim

@Mamoste21, hastalığınla ilgili branşı branş doktoru komisyona sevk verecek il sağlık kuruluna giderek komisyon için randevu oluşturacaksınız süreç bu şekilde ilerleyecek hayırlısı olsun diyelim

Üst Alt