Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyin kanaması sonucu sağ tarafım felç. Malulen emeklilik başvurusu yapmalı mıyım?

erkan ateş

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba.ben 1.5 senedir uraşıyorum ama daha bir şey yok ortada.kısaca kendimi ve sorunumu yazayım.bilgisi veya yaşamışlığı olan arkadaşlardan paylaşmasını rica ederim:

1969 doğumluyum.1992 de sgk girişim,2859 gün yatmış primimi var.2004-2006 arasında,850 gün primi yatmamış bagkur borcum var.mart

2012 de sgk lı olarak çalışıken beyin kanaması geçirdim ve sağ tarafım felç oldu.malülen emekliliğe baş vurmak için işten çıkışım verildi ve 30.01.2013 de malül emekliliğine baş vurdum.şubat da red edildi.gerekçe;ancak ölüm döşeğinde hastaları malüllen emekli yaptıklarını,onuda zorla emekli yaptıklarını söylediler.benim zaten % 76 ağır özürlü hastane raporum var.

engelli emekliliğine müracat edeceğim,bu sefer sgk lı olmak şartı istiyorlar.% 76 agır özürlü,konuşması dahil sağ tarafı felç li, evden dışarı çıkamayan bir adamı kim işe(başına bela) alır ? onu da halletdik,vergi indirimi için ankara ya gitdi hala onu bekliyoruz.bu arada yeni malüllük reformu 01.10.2013 de yürürlüğe girdi ve ben ve benim gibi malül olanları da kapsadı.o zaman vergi iadesine gerek kalmadı.şartlarım tutuyor.beni neden 18 aydır mağdur ediyor?

bir ay faturalar gecse, elektiriği,su yu,doğal gazı kesmeyi,ödemelerinize faiz koymasını biliyor.beyin kanaması gecirmeden önce ttnet den kampanyayla internet almışdım 980 ytl ceza,6111 yapılandırma bozuldu 3800 ytl borç vs.vs.yani devlet hastanesi kayıtlarını,yoğun bakım kayıtlarını yani kısaca alacağını arıyor.şükürler olsun rabbime.

şimdi ben ne yapim?malülen emekliliğe tekrar baş vurayımmı?

Erkan bey, yeniden malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurun. Yeni yayınlanan maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak durumda iseniz, bu sefer emekliliğiniz onaylanacaktır...

Üst Alt