Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyin kanaması ve travması geçirdim, engelli raporu alabilir miyim?

Mutsuzgenç97

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
6 yıl önce göz ve kafatasımın üstüne aldığım darbe sonucu kafatasım ve suratımda ki kemikler kırılmış gözümün altına plak diş tarafımın üstüne plak konulmuştur. Kafatasına 5x3 cm gibi bir boyutta platin koydular. Beyin kanaması ve darbeye bağlı geçici görme kaybı ( şuan zamanla azaldı gözüm iyi görüyor) bu tarz şeyler yaşadım tramva sonucu dikkat eksikliği konusurken ne konustuğumu unutma gibi ufak ufak sorunlarım var baş ağrısı falan yaşıtlarıma göre inanılmaz yorgunluk ve uyku hissiyatı var engelli raporu alabilir miyim askerden muaf olur muyum ? Geçirdiğim bu kazanın verdiği psikoloji korku nedeniyle yıllardır yaşlı gibi yaşıyorum ama korku dolayısıyla tekrar hastaneye gidemiyorum 5 yıldır bir kere gitmedim epilaption gibi bir ismi olan epilepsi ilacı vermişlerdi hiç kullanmadım sıkıntı yaşar mıyım epilepsi olmuş olabilir miyim
Askerlikten herkes muaf olursun diyorlar ona göre hayatımı şekillendirmek istiyorum bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

Dokturunu git ona sor o daha iyi bilir.Askere gitmeden muayene oluyor sun zaten yigen varsa elverişsiz bir durum çürük raporu verirler Ama sen kapsamlı bir hastanede konturolerini yaptır derim.Epilepsi tehlikeli bir durum dogura bilir irelde,darbeye bağlı ödem oluşmuştur mutlaka beyinde dokturun sürekli içeceğin dediyse kullanmalisın ilacını.

Daha önce bu tarz bir şeye engelli raporu alan oldu mu şuan çalışıyorum ihtimalim yoksa boşuna hiç uğraşmıyım. Göz ameliyatımdan sonra gözüm iyi görüyor suratımda ki plaklar cetvele göre yüzde 5 10 veriyor beyin kanamasına veriyor mu

Mutsuzgenç97

bende beyin kanamasına bağlı felç geçirdim 16 yıl önce evet engelli raporum var. oranı%56

Bende felç gibi bir şey yok kaleciydim kafama diz darbesi geldi kafatasım kırıldı tramvadan dolayı gözüm yüzdeki kemikler kırıldı beyin kanaması geçirdim baş ağrısı unutkanlık konusurken yavaş konuşma dışında bir problemim yok yüzde 40 alma ihtimalim varsa uğraşıcam yaşıtlarıma göre çok yorgunum

Mutsuzgenç97
Kanama intraserebral mi yoksa ventriküller mi?
ne tarafta sağ sol?
Ne zaman oldu,yoğun bakımda takip edildin mi?

Muhtemel askerlikten muaf tutulacaksınız?
Engelli raporu klinik tabloya göre değerlendirilir...

Abi sen biliyor gibisin biraz ben o kadar anlamıyordum. Beynin sağ tarafına diz darbesi geldi orası geldi sağ gözümün çaprazı şuan orda platin var titanyum. Kalıcı bir hasarım yok suratımda da kırıklar var göz altında ve çenemin üstünde plaklar var. Durumum bu aldığım darbe sonucu açık beyin ameliyatı oldum beyin kanması falan geçirdim göz ameliyatı oldum gözümde hasar vardı ama gözüm iyi şuan. Herhangi bir kalıcı hasar yok bol bol dalıyorum eskiden akıcı konusurken suan tekliyorum ve baş ağrısı dönmesi dışında hiç bir kalıcı hasarım yok

OğuzHan112
Sence engelli raporu ve muaf alma ihtimalim var mı abi

Mutsuzgenç97

Mübarek ne dizmiş bu ...

Şöyle izah edelim,
Konu beyin kanaması olunca hekimler kendini riske atmaz .
Keza kalp içinde bu gecerli.
Muaf olursunuz,ancak engelli raporu için kesin bir şey söylemek doğru olmaz..
Nöroloji ve beyin cerrahı gerekli takipleri tetkikleri vs yapıp karar verecektir/Sağlıcakla...

Değerli büyüklerim 23 yaşındayım 18 yaşında kafatasıma aldığım darbe sonucu kafatasım kırıldı ve beyin kanaması geçirdim kırık olan kemiğin yerine platin koydular. Yüzümde göz altı ve çene üstü plaklar var kalıcı hasar yok kalıcı hasar olmayıpta engelli raporu alan var mı ?

Güncelll bilgisi olan yok mu rapor alan ?? Veya cetvele göre hiç heyete falan girmedim şansım nedir

Üst Alt