Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

'Beyin sapı gliomu ve organik kişilik bozukluğu' sınavlarda zihinsel engel midir?

tolga0164

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
merhabalar bişey sorcam benim rahatsızlığım beyin sapı gliomu raporumda aldığım oranların açıklaması beyin sapı gliomu ve organik kişilik bozukluğu yazıyo şimdi ben sınavlarda (ortapedik,görme özürlü,zihinsel özürlü vb.)yapılan ayrıma göre ben zihinsel özürlü olarakmı geçerim çevremde yaptığım araştırmada öyle dediler birde sizlere sorayım dedim

Evet, zihinsel olarak adlandırılır. sakatlık oranı cetveli'nde ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR üst başlığında, GEÇİCİ FONKSİYON KAYBINA NEDEN OLAN RUHSAL HASTALIKLAR alt başlığında geçer:
- Beyin Hasarı, Beyin İşlev Bozukluğuna Bağlı Davranış Bozuklukları (organik kişilik bozukluğu -frontal lob sendromunu içerir-, beyin sarsılması sonrası-postkontüzyonel sendrom-)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen %0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen %40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen %70

çok teşekkür ederim bülent abi yalnız benim hastalık tedavi ile tam sonuçlanmadı sadece büyüme yada küçülme durduruldu abi şimdi benim raporu yükseltmem için bişey yapmam gerekirmi amacım işe girmek sadece bu rapor yeter bana aslında ama yani bi akıl verirseniz

bülent abi bişey daha sorcam ben şimdi zihinsel özürlü olarak görünüyosam çıkacak sorular bu linkteki gibimi olur: Sorular

O zaman bülent abi allah nasip ederse bu sene işe gireceğim işallah vala ne iyi etmişinde bööle bi site açmışsın sıkışınca anında cevap sendende sorularıma cevap veren vermeyen bütün kardeşlerimden allah razı olsun

bu dediğin ne arkadaşım
madem değil ben uşaklıyım geçende uşak/eşme orman dairesi özürlü alımına başvurcaktım zihinsel die almadılar buna ne diosun
BİZ KONUŞURUZ AMA BOŞ BELEŞ KONUŞMAYIZ ISPATI VARDIR
sen neye güvenip değil diyosun kardeşim?

Yukarıda ilgili cetvele atıf yaptığım üzere, bu durum GEÇİCİ FONKSİYON KAYBINA NEDEN OLAN RUHSAL HASTALIKLAR alt başlığında geçiyor.

Yönetmelik bu şekildeyken buna dair değerlendirme yapma yetkisiin kurumlarda olduğunu düşünmüyorum. En azından varolan mevzuat bu şekilde...

yani bülent abi şimdi benim hastalığım hangi gruba giriyo bana bi cevap verirmisin
TEŞEKKÜRLER

özürlüler idaresi başkanlığı ararsan sana bilgi verirler olmadığını

aradım öğrendim kardeşim ruhsal bozukluklar diye geçiyo dahada açığı sınavlarda zihinsel adı altına giriyomuş
ha bide şunu söliyim geçen uşakta orma idaresi özürlü personel alımı vardı ben ona başvuramadım çünkü şartlarında kişilik bozukluğu ve zihinsel olanlar başvurusu onaylanmaz dediler ve onaylanmadı
bilmem aydınlatabildimmi

kardeşim ben sadece özürlüler idaresinde görüştüğümde bu hastalık zihinsel engelli katagorisnd edeğerlendirlmez dedi ve üstüne basa basa dediler

yani kişilik bozukluğu olanlar diğerleri gibi sınava giriyor senin memurluk sınavına gireceğinde bunu değerlendiriler gerçekten hastalık adınada sıkıntın varsa q testini isterler. sen bari sınav gelmeden elini çabuk tutta ilerde sıkıntı yaşama kardeşim

ruhsal hastalıklar bölümünde değerlendirilmekte 100/100 eminim kardeşim vallah doğru billah doğru zihinsel engelli değiller

yani ruhsal bozukluluklar zihinsel engelli değiller.sakın bunları zihinsel engelli olarak değerlendirme çünkü yarın üzülmeni istemem kardeşim. eski yömetmeliktede zaten zihinsel engelli olmadıkları apaçık ortadadır.

Üst Alt