Yüzde kaç oranında rapor alabilir bilmiyorum. Benim tahminimce kardeşiniz ameliyat olmasına rağmen rahatsızlıkları devam ediyor olduğu için özellikle kötü huylu tümörden dolayı rahatsız olduğu için sakatlık oranı cetvelinin onkoloji bölümünün şu kısmından değerlendirilir diye tahmin ediyorum;
"II- Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign (kötü huylu) tümörü olan hastalar: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir"
Kardeşiniz birkaç defa ameliyat olduğuna göre ortada bir nüks etme durumu var demektir.. Net olarak hangi oranda rapor verileceğini bilemeyiz. Hastalığın yarattığı kısıtlılıklara göre oran verilirmiş de şu genel hükümlere göre % 20 ek ilavesi meselesi nedir onu anlayamadım gitti ben de.. Cetvelde geçiyorsada o genel hükümler göremedim..
Bilen varsa yazsın lütfen, ben de anlayamıyorum bu kısmını.. Sadece tahmin yürütüyorum, doktor tarafından belirleniyor galiba bu genel hükümler denilen şey...
Siz rapor için müracaat edecek olursanız süreci bizimle paylaşır mısınız, öğrenmiş oluruz biz de..