Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyin tümörü sebebiyle ameliyat geçirdim. Engelli raporu alabilir miyim?

Krkahmet

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Çalışıyordum işten ayrıldım. Şimdi iş arıyorum önlisans mezunuyum. Çevrem rahatsızlıklarım için rapor alırsam kpss den atanabilirsin dediler. Ama hiç bilgim yok. Yardımcı olurmusunuz.
10 yıl önce beyin ameliyatı geçrdim tümör vardı. . Bi kısmı alındı sadece riskli yerdeydi. Patoloji 2. Derece çıktı. İyi huylu ama yerleşimi kötü erde. Ameliyat olunca 1 yıl işyerimde raporum vardı
Eskiden gelen sağ kol sorunum vardı. Atel kullanıyorjm. Düsmüştüm. En son gittiğimde tenisçi dirseği olmus kronikleşmiş. Özelde belki fizik tesavi alabilrsin dendi ama pahalı gidemedim. Durumu orta şiddette. Sıkma bükme çevirme vs yasak.
Alerjik rahatsızlığım da var. Haftaya alerji testim sonuçlanacak. Tozlu ortamda çalışamıyorum. İlaç kullanıyorum yıllardır.
Birde yasadığım bi tramvadan panik bozukluk ve kişilik bozukluğu paronaya şikayetlerim var. Dr ilaç verdi ama kullanamafım. Beyın dr um epilepsi yapar dediğinden.

Sizce heyete girsem sonuc alabilirmiyim.

Krkahmet...hocam belirttiğin duruma göre noröloji ve psikiyatr dan 40 üzeri rapor alırsın gibime geliyor..geçmiş olsun..

Tşk ederim. Kol için de oran verırlermi. Birde nereye gıtmen lazım. Tek tek dra mı gıdıcem yoksa. Tek dr mu. Çünkü muayenelerım farklı hastanelerdeydi.

Krkahmet

Arkadaşım çok geçmiş olsun.Önce Engelli raporu veren hastanelerden birinden 182 aracılığı ile randevu al.Randevuya giderken bütün raporlarını ,Hasta epikirizini,tetkiklerini yanında götür.Son 6 ay içinde çekilmiş en az 4 tane fotoğraf bulundur .Hastaneye gittiğinde sana bir form veriyorlar.O forma hangi rahatsızlıkların varsa yazıyorsun.Onlar seni ilgili bölümlere yönlendiriyorlar.O bölümleri geziyorsun.İlgili bölümleri dolaşıp muayene olup bitirdikten sonra formu aldığın yere geri veriyorsun.Sana gün veriyorlar o gün kurula gidiyorsun ve sonra raporun çıkıyor.Ben kuruldan 1 hafta sonra raporu aldım.Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinden.Sağlıklı günler dilerim.Saygılarımla

scorp06
Öncelikle detaylı yazmışsınız çok sagolun.
Affınıza sıgınarak bikac sorum daha olacaktı. Dun forumu baya gezdım. Sanırım rapor 1 yıllık verılıyor. 2020 mayıs da ekpss acıklanacagını varsayarsak n zaman rapor için gıtmelıyım. Bazıları % 60 raporum 30 a dustu yazmış yenılerken.

Eğer şimdi hastaneye gıder ekpss gırersem seneye agustosa kadar alım olmazsa raporumun senesı dolacagı için puanım yanar mı.

Krkahmet

Rica ederim.Raporun süresini kurul belirliyor. yıllık olacağının garantisi yok.Belki 2 belki 3 yıllık belki süresiz olur.O yüzden kurula girmeden birşey söylemem zor.Benim raporum süresiz olacaktı çünkü hastalıklarım kronik ancak psikiyatri 1 sene kontrol yazdığı için etkisi olmasada oran vermesede onun yüzünden 1 sene oldu.Ama süresi bitimine yakın tekrar başvuracağım o zaman süresiz olacak yüksek ihtimalle.

scorp06
Geçmiş olsun size de. Bana vakit ayırıp yazdıgını için çok sağolun.

Umarım şikayetlerim için 40 oranını alabilirim.
Tek umudum o

Krkahmet..hocam rapor süreleri için kesin bir kriter bile yok zaten..hastalığı çok önemli olanlara bile süreli verilebiliyor,ama senin durum her halde emeklilik için değil kpss yani iş hayatı için sanırsam?..yani sen ne kadar uzun süreli alırsan senin için kardır ama 3 ama 5 yıl...kolay gelsin geçmiş olsun..elinde hastalıkların ile ilgili ne varsa götür ilaç epikriz tomografi film vs....

Çok saolun. Evet kpss için. Özelde işe girince evraklarda rahatsızlıklarım çıkıyor. Hali ile onca işsiz varken işverende riske girmiyor. Raporun varmı diyor.

Ameliyatımla ilgili patoloji raporu epikriz tüm mr cd mevcut.
Kolumla ilgili de mr ım var. Ama doktorun dediği tenisçi dirseği tanısı sadece e nabız da görünüyor. Oyle bi kağır vemedi hiç

Psikiyatri ve nöroloji kayıtlarımda e nabızda yazıyor onlarında kagıdı yok. Sorun olurmu
deathless

Krkahmet...çoğu şirket ve hastahane e-sistem den görüyor artık her şeyi sıkıntı olmaz bence..

bende 12 yıl önce beyin ameliyatı oldum. sizede bir tıp fakultesinden rapor verirler

Arkadaslar beyın tumorunde ıyı hıylu ise oran çıkmıyormuş dıye bi yazı okudum öyle mi? Sadece ameliyat için verılıyormus sanırım. Kafada olusan girişim yerı defektı için

Noroloji oranları

Merhaba. Bugun kurula girdim noroloji. Üst ekstremite sağ sol 4/5 alt ekstremite sağ sol 4/5 verdi bu nedemek

Birde fizik tedavi doktoru beyin cerrahisi doktorunun görüsü uygundur dedi. Beyin cerrahisi 20 oran verdi. Fizik de 20 mi oluyor bu mantıkla. Bilenler yazaraa sevinirim.

Bana nöroloji vermedi fizik tedavi verdi %17 sizden daha kötü ve miyopati tanısı olduğu halde yinede bir heyete girip sonucu beklemek lazım
2556ac7a65289f407f39bdad4589e3a6.jpg

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akman1981

Yanıt için sağ olun.
Ben beyin ameliyatı ( tümör) nedeni ile girdim heyete.
Dediğim gbi noroloji üst ve alt çift taraf /4/5 yazmıs.

Fizik dr beyin cerrahı görüşü uygundur dedi. Noroloji oran yazdıgı için girmedi.
Beyin de 20 yazdı oran.
Göz kaldı bi tek ona giremedim henuz

Peki estra fizik de oran veriyormu beyın cerrahısı görüşüne katıldıgından. Soruyorum kusura bakmayın ilk kez giriyorum heyete bilgisizim.

Psikiyatrı oran verirmi

Merhaba arkadaslar. Pskiyatri bölümü 6 ay muayene tekrar değerlendirme yazmıs. Bu nedemek oluyor. Oran verir mi yoksa 6 ay sonra tektar bastan mı sağlık kıruluna giricem.

Birde pskiyatrı olmadan 40 barajını geçiyorsam gitmesem olurmu

Evaklarımı verdim eylul sonu gel dendi. Kağıda baktıgımda bi beyin dr u oran vermiş. Yuzde olarak. Ama
Ortopedi tenisçi dirseğine ve bilek eklemi sorunuma oran vermemiş. ( ki 12 yıldır alçı fizik tedavi atel vs kullandım hala ilaç sürerim. Tam kullanamıyorum çok sinirlendim oran verilmemesine. )
Gözlerimde görme alanı iki gözdede 10 oranında azalmıs tümör nedeni ile. Ama onlara da oran yok.

Nöroloji ameliyat nedeniyle üst ve alt ekstremitelwrde güç kaybı yazmıstı. 4/5 diye Ondada oran yok.

Genel cerrahi de ileri hemoroid var. Venotrex kullanıyorum. Ondada oran yok

Ben bu işten bişi anlamadım. Acaba kurulda mı konusacaklar kagıda yazılmamıs oran hiç.
Halbuki cetvele bakmıstım ve bu rahatsızlıklarıma oran çıkıyordu.

Üst Alt