Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyin tümöründen malülen emekli olabilir miyim?

Ahmet Atiz

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Beyin tümöründen 3 kez ameliyat oldum. 4.sünü doktorlar tehlikeli gördü. Günümü yatarak geçiriyorum. SSK dan 1860 gün primim var. 1944 doğumluyum. İlk işe girişim 1965. SSK dan malülen emekli olabilir miyim ?

sayın abim ilk önce geçmiş olsun.aynı dert bende var.40 binde 1 görülen ve şuan için tedavisi olmayan nf2 hastalığım yüzünden beyin sapımda 2 tane ve alnımın sol tarafına gelen yerde 1 tane olmak üzere 3 tane beyin tümörüm var.aynı hastalıktan omuriliğimde sayısı çok olan tümörlerim var.bunlarda alınamıyor.yok edilemiyor.20 nisan 2006 tarihinden itibaren çalışamıyorum.mecburiyetten evdeyim.bu tümörlerden dolayı duyma kaybım var,denge sorunum var,kas erimem var.vs...7 ocak 2008'de malulen emeklilik için başvurdum.10 ay sonra red cevabı geldi.şuan avukat tuttum ve malulen emeklilik olayı mahkemede....olursun diyemem.ama olamazsında diyemem.nemim başıma gelenlere göre kendine pay çıkar.

Evet, en son sigorta priminizin yattığı il/ilçe sosyal güvenlik müdürlüğüne malulen emeklilik için başvurursanız, sizi hastaneye sevk ederler ve alacağınız raporla emekliliğiniz onaylanır diye düşünüyorum. Zira maluliyet cetveli şu şartların malulen emekliliği gerektirdiğini yazıyor:
BEYİN TÜMÖRLERİ:
Ağır nörolojik sekel oluşturmuş, ameliyattan yarar görmeyen, operasyona rağmen nükslerle seyreden veya ameliyat edilemeyen(inoperabl)

Üst Alt